Γαλλία: Πρώτη η Λεπέν και σε νέα δημοσκόπηση-Στον πρώτο γύρο μόνο

Γαλλία: Πρώτη η Λεπέν και σε νέα δημοσκόπηση-Στον πρώτο γύρο μόνο Facebook Twitter
0

Μια ομάδα γάλλων συντηρητικών βουλευτών υπαναχώρησε από το αίτημά της να συνεδριάσει εκτάκτως η ηγεσία του κόμματος για να συζητήσει την τύχη του προεδρικού υποψηφίου της, του Φρανσουά Φιγιόν, έγινε γνωστό από κοινοβουλευτική πηγή.

 

Περίπου 40 βουλευτές, με επικεφαλής τον Ζορζ Φενέκ, είχε γράψει νωρίτερα στον Φιγιόν επιστολή με την οποία ζητούσε να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση για να συζητηθεί η «μείζων κρίση», καθώς συνεχίζονται οι κατηγορίες περί αργομισθίας της συζύγου του Φιγιόν.

 

Η πηγή δήλωσε πως ο Φενέκ, υποστηρικτής του πρώην προέδρου Νικολά Σαρκοζί, έχει αποφασίσει τώρα να μην διατυπώσει το αίτημα στη διάρκεια σημερινής συνάντησης ανάμεσα στον Φιγιόν και τους βουλευτές του κόμματος Οι Ρεπουμπλικανοί. Η πηγή δεν έκανε γνωστό γιατί υπαναχώρησε ο Φενέκ.

 

Στο μεταξύ, νέα δημοσκόπηση του ινστιτούτου Opinionway για τις προεδρικές εκλογές φέρει την ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν να προηγείται με 27% στον πρώτο γύρο της αναμέτρησης, έναντι 22% για τον Μακρόν και 20% για τον Φιγιόν.

 

Στον δεύτερο γύρο, πάντα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Μακρόν κερδίζει την Λεπέν με 64% έναντι 36%.

 

Ο Φιγιόν κερδίζει επίσης την ακροδεξιά υποψήφια στον δεύτερο γύρο, αλλά με μικρότερη διαφορά, 59% έναντι 41%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Opinionway.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ανασύρθηκαν και τα 67 πτώματα της αεροπορικής τραγωδίας στην Ουάσινγκτον

Διεθνή / ΗΠΑ: Ανασύρθηκαν και τα 67 πτώματα της αεροπορικής τραγωδίας στην Ουάσινγκτον

Οι αρχές επιβεβαίωσαν πως ανασύρθηκαν τα πτώματα «των 67 θυμάτων της σύγκρουσης στον αέρα», προσθέτοντας πως σχεδόν όλα, με μόνο μια εξαίρεση, «αναγνωρίστηκαν» με απόλυτη βεβαιότητα
LIFO NEWSROOM
Πρόβλεψη για σεισμό 7,6 Ριχτέρ και τσουνάμι επτά μέτρων στη θάλασσα του Μαρμαρά από γνωστό Τούρκο γεωλόγο

Διεθνή / Πρόβλεψη για σεισμό 7,6 Ριχτέρ και τσουνάμι επτά μέτρων στη θάλασσα του Μαρμαρά από γνωστό Τούρκο γεωλόγο

Ο καθηγητής Τζελάλ Σένγκιορ δήλωσε ότι ο αναμενόμενος σεισμός στη θάλασσα του Μαρμαρά θα μπορούσε να προκαλέσει τσουνάμι επτά μέτρων που θα «χτυπούσε» τις δυτικές συνοικίες της Κωνσταντινούπολης
LIFO NEWSROOM
Πώς έγινε η επίθεση στη Σουηδία: Οι περιγραφές από μαθητές και δασκάλους - «Είναι τρελό, είμαι θυμωμένη»

Διεθνή / Πώς έγινε η επίθεση στη Σουηδία: Οι περιγραφές από μαθητές και δασκάλους - «Είναι τρελό, είμαι θυμωμένη»

Τα τελευταία χρόνια, η Σουηδία αντιμετωπίζει τη βία των συμμοριών, με ανταλλαγές πυρών και εκρήξεις αυτοσχέδιων μηχανισμών μα ελάχιστα σοβαρά επεισόδια έχουν σημειωθεί σε σχολεία - Ποιος ήταν ο δράστης - Η «χειρότερη ένοπλη επίθεση» στην ιστορία της χώρας
LIFO NEWSROOM