Live

Γερμανία: Έφοδος σε χώρους που συνδέονται με το δράστη της επίθεσης στο Βερολίνο

Γερμανία: Έφοδος σε χώρους που συνδέονται με το δράστη της επίθεσης στο Βερολίνο Facebook Twitter
0

Η γερμανική αστυνομία πραγματοποίησε σήμερα έρευνες σε περισσότερες από 20 εγκαταστάσεις στο Βερολίνο που συνδέονται με την οργάνωση η οποία διαχειριζόταν το τέμενος που είχε επισκεφθεί ο δράστης της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά τον Δεκέμβριο.

 

Περίπου 450 αστυνομικοί συμμετείχαν στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε αρκετά διαμερίσματα, στις εγκαταστάσεις δύο εταιρειών και σε κελιά έξι φυλακών που σχετίζονται με την οργάνωση "Fussilet 33 e.V." από τις 06:00 τοπική ώρα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αστυνομία.

 

Έρευνες έγιναν και στο τέμενος στο Βερολίνο που είχε επισκεφθεί ο δράστης της επίθεσης και στη συνέχεια οι γερμανικές αρχές το έκλεισαν, προσθέτει στην ανακοίνωσή της η αστυνομία.

 

Όπως αναφέρει επίσης στο Twitter η αστυνομία, η οργάνωση απαγορεύτηκε.

 

Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν ήδη σε 24 εγκαταστάσεις και συνεχίζονται.

 

Η αστυνομία και το υπουργείο Εσωτερικών του Βερολίνου δεν ήταν διαθέσιμοι να σχολιάσουν περαιτέρω όταν κλήθηκαν από το Reuters.

 

Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας δήλωσε ότι ο τυνήσιος Άνις Άμρι, ο δράστης της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου κατά την οποία σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι, είχε επισκεφθεί ένα τέμενος που διαχειρίζεται η "Fussilet 33 e.V." την ημέρα της επίθεσης.

Διεθνή
0

Live

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Χρησιμοποίησε το αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ ροζ τρίγωνο των Ναζί στο Truth Social

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Χρησιμοποίησε το αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ ροζ τρίγωνο των Ναζί στο Truth Social

Το ροζ τρίγωνο που σήμερα είναι σύμβολο των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+, στη ναζιστική Γερμανία χρησιμοποιήθηκε για να αναγνωρίζουν τους ομοφυλόφιλους άνδρες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης
LIFO NEWSROOM
Αλβανία: Ζήτησαν από τους παρόχους του διαδικτύου να αποκλείσουν την πρόσβαση στο TikTok

Διεθνή / Αλβανία: Ζήτησαν από τους παρόχους του διαδικτύου να αποκλείσουν την πρόσβαση στο TikTok

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα είχε ανακοινώσει τον Δεκέμβριο ότι πρόκειται να απαγορεύσει το TikTok, μία ημέρα μετά τον θάνατο ενός 14χρονου μαθητή στη διάρκεια καυγά κοντά σε σχολείο στα Τίρανα
LIFO NEWSROOM
Η στιγμή που Τραμπ και Μασκ είναι μαζί σε Tesla

Διεθνή / Η στιγμή που Τραμπ και Μασκ είναι μαζί σε Tesla: «Όσοι τα βανδαλίζουν θα περάσουν από την κόλαση»

«Είναι όμορφο, ελπίζω να βοηθήσω στις πωλήσεις» είπε ο Τραμπ, μπαίνοντας στο μπροστινό κάθισμα ενός κόκκινου Model S - Αντίδρασεις με την κίνηση του Αμερικανού προέδρου
LIFO NEWSROOM