Για την Παγκόσμια Ημέρα της Γης

Για την Παγκόσμια Ημέρα της Γης Facebook Twitter
O αστροναύτης Bill Anders τράβηξε αυτή την ιστορική φωτογραφία της Γης, η οποία φαίνεται πάνω από το σεληνιακό ορίζοντα, το 1968 κατά τη διάρκεια της αποστολής Apollo 8.
0

Χθες ήταν η παγκόσμια ημέρα της Γης και οι LA Times δημοσίευσαν μερικές πανέμορφες φωτογραφίες της γης μας, τραβηγμένες από το διάστημα.

Η πρώτη φωτογραφία της γης από το διάστημα, τραβήχτηκε από τον Bill Anders και δείχνει την γη να προβάλλει από τον ορίζοντα του φεγγαριού.

Για την Παγκόσμια Ημέρα της Γης Facebook Twitter

«Για πρώτη φορά στην ιστορία, το ανθρώπινο είδος κοίταξε την γη και δεν είδε ένα παζλ από πολιτείες και χώρες ενός κοινότοπου επίπεδου χάρτη, αλλά έναν ολόκληρο πλανήτη χωρίς όρια, μία εύθραυστη σφαίρα εκθαμβωτικής ομορφιάς να επιπλέει μόνη σε ένα επικίνδυνο κενό. Eίναι ένα σπίτι που αξίζει προσεκτική διαχείριση» - από δημοσίευση στο Nasa Science.

Μετά από αυτήν, ακολούθησαν και άλλες πολλές φωτογραφίες της γης από το διάστημα.

Μία από τις πιο πρόσφατες και συγκλονιστικές, περιεχόταν σε ένα tweet του Chris Hadfield, διοικητή του Διεθνή Διαστημικού Σταθμού.

Από τροχιά, ο Hadfield έστειλε, μέσω twitter, συλλυπητήρια για τις βομβιστικές επιθέσεις του Μαραθωνίου της Βοστόνης.


«Μία μελαγχολική Ανοιξιάτικη βραδιά στην Βοστόνη» γράφει χαρακτηριστικά.

Για την Παγκόσμια Ημέρα της Γης Facebook Twitter

Και αυτή είναι η άποψη της νυχτερινής Βοστόνης από το διάστημα, η οποία συνόδευε το tweet.

Για την Παγκόσμια Ημέρα της Γης Facebook Twitter
«Γαλάζιο Μάρμαρο» ονόμασε αυτή τη φωτογραφία η διαστημική αποστολή Apollo 17.

Άλλες φωτογραφίες της γης από το διάστημα

Για την Παγκόσμια Ημέρα της Γης Facebook Twitter
Άποψη της νυχτερινής Νέας Υόρκης από το διάστημα.
Για την Παγκόσμια Ημέρα της Γης Facebook Twitter
«Μαύρο Μάρμαρο» έχει ονομάσει η Nasa αυτή τη φωτογραφία η οποία δείχνει την νυχτερινή πλευρά της Γης με διάφορα φώτα να διακρίνονται.
Για την Παγκόσμια Ημέρα της Γης Facebook Twitter
Η Νότια Αμερική από το διάστημα.
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπάρον Τραμπ: Πώς επικοινωνεί με τους συμφοιτητές του στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Μπάρον Τραμπ: Πώς επικοινωνεί με τους συμφοιτητές του στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης

Ο 19χρονος γιος του προέδρου των ΗΠΑ δεν μπορεί να δώσει τον αριθμό του κινητού του, ενώ είναι συνεχώς περικυκλωμένος από πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας, γεγονός που δυσκολεύει την κοινωνικοποίησή του
LIFO NEWSROOM
«Μη δέχεσαι ποτέ το “όχι” ως απάντηση»: Αποτροπιασμός για το video game που βάζει τον παίκτη στη θέση του βιαστή

Διεθνή / «Μη δέχεσαι ποτέ το “όχι” ως απάντηση»: Αποτροπιασμός για το video game που βάζει τον παίκτη στη θέση του βιαστή

Το «No Mercy» δίνει στους παίκτες τον έλεγχο ενός χαρακτήρα που βιάζει, βασανίζει και σκοτώνει γυναίκες, ανάμεσά τους και συγγενικά πρόσωπα, παρουσιάζοντας τις ενέργειες αυτές ως «τιμωρία»
LIFO NEWSROOM