Γιούνκερ: Δεν θα υπάρχουν αλλαγές με την νέα κυβέρνηση της Γερμανίας

Γιούνκερ: Δεν θα υπάρχουν αλλαγές με την νέα κυβέρνηση της Γερμανίας Facebook Twitter
0

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρώην πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε δηλώσεις του στην βελγική εφημερίδα Λ' Εκό, είπε ότι δεν πιστεύει πως θα υπάρξουν αλλαγές –μετά τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης στην Γερμανία- όσον αφορά την πολιτική της χώρας στα προβλήματα της Ευρωζώνης.

«Ανεξαρτήτως της σύνθεσης που θα έχει η μέλλουσα κυβέρνηση της Γερμανίας, δεν πιστεύω να παρακολουθήσουμε σπουδαία μεταβολή στην προσέγγιση των προβλημάτων, που έχει η ευρωζώνη. (...) Οπωσδήποτε υπάρχει στη Γερμανία μία ευρεία συναίνεση, η αλληλεγγύη να μην εκδηλώνεται παρά μόνον εάν οι οικονομικώς ασθενέστεροι αποδεικνύουν ότι έχουν φερεγγυότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Γιούνκερ, αρνήθηκε να μιλήσει για την «υποθετική περίπτωση», τρίτου πακέτου οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα.

«Το να λέμε στους Έλληνες πως ό,τι κι αν συμβεί, θα έχουν βοήθεια, δεν είναι καλό σημάδι. Να λέμε, ό,τι κι αν συμβεί οι Έλληνες θα είναι άφραγκοι, είναι αντιπαραγωγικό. Πρέπει να γνωρίζουμε να σιωπούμε».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Διεθνή / Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Το «Σιδηρούν Τείχος» έχει να κάνει με την εκρίζωση μαχητών ομάδων, για να σταματήσει μια επανάληψη της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου από τη Τζενίν ή το Τουλκαρέμ
LIFO NEWSROOM