Γιούνκερ: Δεν θα υπάρχουν αλλαγές με την νέα κυβέρνηση της Γερμανίας

Γιούνκερ: Δεν θα υπάρχουν αλλαγές με την νέα κυβέρνηση της Γερμανίας Facebook Twitter
0

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρώην πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε δηλώσεις του στην βελγική εφημερίδα Λ' Εκό, είπε ότι δεν πιστεύει πως θα υπάρξουν αλλαγές –μετά τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης στην Γερμανία- όσον αφορά την πολιτική της χώρας στα προβλήματα της Ευρωζώνης.

«Ανεξαρτήτως της σύνθεσης που θα έχει η μέλλουσα κυβέρνηση της Γερμανίας, δεν πιστεύω να παρακολουθήσουμε σπουδαία μεταβολή στην προσέγγιση των προβλημάτων, που έχει η ευρωζώνη. (...) Οπωσδήποτε υπάρχει στη Γερμανία μία ευρεία συναίνεση, η αλληλεγγύη να μην εκδηλώνεται παρά μόνον εάν οι οικονομικώς ασθενέστεροι αποδεικνύουν ότι έχουν φερεγγυότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Γιούνκερ, αρνήθηκε να μιλήσει για την «υποθετική περίπτωση», τρίτου πακέτου οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα.

«Το να λέμε στους Έλληνες πως ό,τι κι αν συμβεί, θα έχουν βοήθεια, δεν είναι καλό σημάδι. Να λέμε, ό,τι κι αν συμβεί οι Έλληνες θα είναι άφραγκοι, είναι αντιπαραγωγικό. Πρέπει να γνωρίζουμε να σιωπούμε».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι – Τι αποκαλύπτει ο διαχειριστής του δικτύου

Διεθνή / Μπλακ άουτ στην Ισπανία: Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι

Μια σειρά διαδοχικών δυσλειτουργιών μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα φαίνεται να ήταν αρκετή για να προκαλέσει το ιστορικό μπλακ άουτ που έπληξε Ισπανία και Πορτογαλία, αφήνοντας εκατομμύρια ανθρώπους δίχως ρεύμα για ώρες.
LIFO NEWSROOM
Μπλακ άουτ σε Ισπανία: «Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές οικονομικές σε όλα τα επίπεδα της υποδομής»

Διεθνή / Μπλακ άουτ σε Ισπανία: «Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές οικονομικές σε όλα τα επίπεδα της υποδομής»

Η εξήγηση του συμβούλου του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής και ειδικού για θέματα ενέργειας, Μιχάλη Μυριάνθη, για το πρωτοφανές μπλακ άουτ σε Ισπανία και Πορτογαλία
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε έρευνα κατά του Χάρβαρντ

Διεθνή / ΗΠΑ: Το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε έρευνα κατά του Χάρβαρντ

Η υπηρεσία Πολιτικών Δικαιωμάτων του υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε ότι οι ξεκίνησε έρευνα «έπειτα από αναφορές για διακρίσεις που γίνονται με βάση τη φυλή στον τρόπο λειτουργίας του περιοδικού» Harvard Law Review κατά παράβαση του άρθρου VI του νόμου περί πολιτικών δικαιωμάτων του 1964
LIFO NEWSROOM