Γιούνκερ: Νέα πρόταση από Κομισιόν τον Σεπτέμβριο για την προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ

Γιούνκερ: Νέα πρόταση από Κομισιόν τον Σεπτέμβριο για την προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ Facebook Twitter
0

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει μία νέα πρόταση για το θέμα της προστασίας των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, σύμφωνα με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν έκανε τη σχετική εξαγγελία από τη Βιέννη, μετά τις συνομιλίες που είχε ο ίδιος αλλά και τα μέλη της Επιτροπής με τον Αυστριακό καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς και την αυστριακή κυβέρνηση, με αφορμή την ανάληψη της Προεδρίας στην ΕΕ από την Αυστρία για το δεύτερο εξάμηνο του 2018.

Σε κοινή συνέντευξη με τον Κουρτς, ο Γιούνκερ είπε πως η αύξηση του προσωπικού της Frontex σε 10.000 υπαλλήλους, θα επισπευσθεί και θα υπάρξει ήδη το 2020.

«Συμφωνήσαμε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κάνει τον Σεπτέμβριο μία πρόταση για την προστασία των εξωτερικών συνόρων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Κομισιόν, σημειώνοντας πως με την αυστριακή Προεδρία συμφωνήθηκαν ένας στενός συντονισμός και τακτικές επαφές, «ακόμη και κατά τους θερινούς μήνες».

«Εάν η Προεδρία και η Επιτροπή δεν συνεργάζονται στενότατα, τότε τα πράγματα πηγαίνουν στραβά. Με την αυστριακή Προεδρία δεν θα πάει τίποτε στραβά», πρόσθεσε χαριτολογώντας.


Από την πλευρά του, ο Αυστριακός καγκελάριος τόνισε πως σε σχέση με την μεταρρύθμιση του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου (GEAS) και μία ενδεχόμενη συμφωνία στη διάρκεια της αυστριακής Προεδρίας, υπάρχει η βούληση για συνέχιση της εργασίας, αλλά μόνον κάτω από μία ρεαλιστική σκοπιά.


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε προτείνει πριν από τρία χρόνια επτά νομοθετικές αλλαγές, μεταξύ των οποίων και την μεταρρύθμιση του Κανονισμού του Δουβλίνου, και για πέντε από αυτές τις αλλαγές δεν υπάρχουν αντιρρήσεις.


Στο πλαίσιο αυτό, ο Κουρτς πρότεινε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου να προωθηθούν τα τμήματα του νομοθετικού πακέτου που έχουν ωριμάσει για να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Καναδάς προσφεύγει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου κατά των τελωνειακών δασμών του Ντόναλντ Τραμπ

Διεθνή / Ο Καναδάς προσφεύγει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου κατά των τελωνειακών δασμών του Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ νωρίτερα παραδέχθηκε ότι οι δασμοί αυτοί ενδέχεται να έχουν αρνητικές συνέπειες για τους Αμερικανούς παρότι το κόστος θα είναι «άξιο της θυσίας»
LIFO NEWSROOM
Ο Τζάστιν Μπαλντόνι δημιούργησε ιστοσελίδα για τη δικαστική διαμάχη του με την Μπλέικ Λάιβλι

Διεθνή / Ο Τζάστιν Μπαλντόνι δημιούργησε ιστοσελίδα για τη δικαστική διαμάχη του με την Μπλέικ Λάιβλι

Η Λάιβλι έχει καταθέσει αίτημα για απόρριψη της αγωγής του Μπαλντόνι, ενώ τη Δευτέρα οι νομικές ομάδες και των δύο πλευρών θα βρεθούν στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης για την πρώτη ακρόαση της υπόθεσης. Ούτε η Λάιβλι ούτε ο Μπαλντόνι αναμένεται να παραστούν
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Στο στόχαστρο εργαλεία A.I. που χρησιμοποιούνται για δημιουργία περιεχομένου παιδικής πορνογραφίας

Διεθνή / Βρετανία: Στο στόχαστρο εργαλεία A.I. που χρησιμοποιούνται για δημιουργία περιεχομένου παιδικής πορνογραφίας

Η υπουργός Εσωτερικών, Ιβέτ Κούπερ, τόνισε ότι η νομοθεσία στοχεύει στην προστασία των παιδιών από νέες ψηφιακές απειλές, καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται ραγδαία
LIFO NEWSROOM
Φονικές συγκρούσεις στο Κονγκό: Τουλάχιστον 770 νεκροί στο Γκόμα από μάχες με αντάρτες του M23

Διεθνή / Φονικές συγκρούσεις στο Κονγκό: Τουλάχιστον 770 νεκροί στο Γκόμα από μάχες με αντάρτες του M23

Η M23 είναι μία από τις ισχυρότερες ένοπλες οργανώσεις που δρουν στο ανατολικό Κονγκό και υποστηρίζεται από περίπου 4.000 στρατιώτες της Ρουάντα, σύμφωνα με εκτιμήσεις των Ηνωμένων Εθνών
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ επιβάλλει δασμούς, αλλά Καναδάς και Μεξικό αντεπιτίθενται

Διεθνή / Ο Τραμπ επιβάλλει δασμούς, αλλά Καναδάς και Μεξικό αντεπιτίθενται

Οι οικονομολόγοι προειδοποιούν ότι η επιβολή δασμών και τα αντίποινα από τους εμπορικούς εταίρους θα οδηγήσουν σε αύξηση των τιμών σε βασικά αγαθά, όπως τα αυτοκίνητα, τα οικοδομικά υλικά και τα τρόφιμα
LIFO NEWSROOM