Απορρίφθηκε η μήνυση κατά του διάσημου ηθοποιού Γουόρεν Μπίτι για σεξουαλική κακοποίηση έφηβης το 1973 μετά από σχετική δικαστική απόφαση.
Ο δικαστής Έντουαρντ Μόρετον, απέρριψε την υπόθεση λόγω επιφυλάξεων, χθες σε δικαστήριο της Καλιφόρνια, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί να επαναϋποβληθεί. Η υπόθεση είχε να κάνει με μήνυση κατά του Αμερικανού ηθοποιού Γουόρεν Μπίτι για σεξουαλική κακοποίηση έφηβης στο περιθώριο γυρισμάτων ταινίας το 1973.
Γουόρεν Μπίτι: Για τι τον κατηγορούσε
Η ενάγουσα Κριστίνα Σάρλοτ Χιρς υποστήριξε ότι ενώ ήταν 14-15 ετών γνώρισε τον τότε 35χρονο ηθοποιό. Όπως αναφερόταν στην ο Γουόρεν Μπίτι φερόταν να «εκμεταλλεύτηκε τη θέση του» ως ενήλικος και σταρ του Χόλιγουντ για να υποχρεώσει την ανήλικη τότε ενάγουσα σε «σεξουαλικές επαφές» μαζί του.
Η Χιρς, που ζει τώρα στη Λουιζιάνα, ισχυρίστηκε ότι ο Μπίτι τη συνάντησε στο πλατό μιας ταινίας, όπου της έδωσε «αδικαιολόγητη προσοχή», σχολίασε την εμφάνισή της και της έδωσε τον αριθμό του τηλεφώνου του. Ανέφερε ότι ο Μπίτι της τηλεφώνησε πολλές φορές το 1973, την προσκάλεσε στο ξενοδοχείο όπου έμενε και την έκανε βόλτες με το αυτοκίνητό του.
Η Χιρς υπέβαλε μήνυση βάσει νόμου της Καλιφόρνια του 2019 που άνοιξε ένα τριετές «παράθυρο» για αξιώσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών που διαφορετικά θα απαγορευόταν σύμφωνα με το το καταστατικό παραγραφής. Αυτό το «παράθυρο» λήγει την 1η Ιανουαρίου 2023.
Ο δικαστής του Μπέβερλι Χιλς απέρριψε τη μήνυση, επισημαίνοντας ότι η ενάγουσα δεν προσκόμισε επαρκή αποδεικτικά στοιχεία στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας. Η μήνυση κατατέθηκε το 2022.
Ο 86χρονος σήμερα Γουόρεν Μπίτι μεσουράνησε στη χρυσή εποχή του Χόλιγουντ και στην πολυετή καριέρα του υπήρξε επίσης σκηνοθέτης (βραβευμένος με Όσκαρ το 1982), σεναριογράφος και παραγωγός ταινιών. Περιζήτητος εργένης μέχρι το 1992 όταν νυμφεύθηκε την κατά 21 χρόνια νεότερή του Ανέτ Μπένινγκ, με την οποία απέκτησε τέσσερα παιδιά, ο Γουόρεν Μπίτι είχε στο πλευρό του πολλές διάσημες συντρόφους, όπως η Τζούλι Κρίστι, η Μπριζίτ Μπαρντό, η Βίβιαν Λι, η Τζάκι Κένεντι και η Μαντόνα.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
-Εάν είστε επιζώσα βιασμού, σεξουαλικής παρενόχλησης ή trafficking ή αν στο περιβάλλον σας υπάρχει θηλυκότητα που υφίσταται κάτι από τα παραπάνω, τηλεφωνήστε για βοήθεια και συμβουλευτική στην υπηρεσία Εθνικής Εμβέλειας «Γραμμή SOS»: 15900. Μπορείτε επίσης να αποστείλετε mail στο sos15900@isotita.gr