Guardian: Έτσι θα αντισταθούμε σε ακόμα 4 χρόνια Τραμπ

Guardian: Πώς θα αντισταθούμε σε ακόμα 4 χρόνια Τραμπ Facebook Twitter
Ο Ντόναλντ Τραμπ/ Facebook
0

«Μόλις γίναμε μάρτυρες μιας εξαιρετικά καταστροφικής στιγμής στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών» γράφει η διευθύντρια του Guardian Katharine Viner, μετά την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων στις αμερικανικές εκλογές και τη νίκη Τραμπ ο οποίος ανακηρύχθηκε νέος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Απευθύνοντας έκκληση να υπάρξει στήριξη προς την ανεξάρτητη δημοσιογραφία, ο Guardian αναφέρει πως την περασμένη εβδομάδα, η αρθρογράφος του Μέσου, Μάργκαρετ Σάλιβαν, «έγραψε για την απειλή για τον ελεύθερο Τύπο από μια άλλη προεδρία Τραμπ».

Και συνεχίζει: «Αποτελεί σαφή απειλή για τους δημοσιογράφους, τα ειδησεογραφικά Μέσα και την ελευθερία του Τύπου στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο. Εδώ και χρόνια, έχει εξαπολύσει το μίσος του εναντίον των δημοσιογράφων, αποκαλώντας τους ''εχθρό του λαού''. Έχει αναφερθεί στη νόμιμη δημοσιογραφία ως fake news και αστειεύτηκε για τα μέλη των ΜΜΕ που έχουν δεχθεί πυρά».

Guardian: Ο «νταής» του Λευκού Οίκου «τρομοκρατεί»

Έπειτα, ο Guardian κάνει αναφορά στα λόγια του Κας Πατέλ ο οποίος είπε ότι: «θα κυνηγήσουμε ανθρώπους στα μέσα ενημέρωσης», με το σχέδιο των Ρεπουμπλικάνων να περιλαμβάνει σχέδια για να γίνει πιο εύκολο να αρπάξουν email και τηλεφωνικά αρχεία δημοσιογράφων.

«Θα σταθούμε απέναντι σε αυτές τις απειλές, αλλά θα χρειαστεί γενναία, καλά χρηματοδοτούμενη ανεξάρτητη δημοσιογραφία. Θα χρειαστούν ρεπορτάζ που δεν μπορούν να στηριχθούν από έναν δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη, τρομοκρατημένο από αντίποινα από έναν νταή στον Λευκό Οίκο» καταλήγει η διευθύντρια του Guardian Katharine Viner.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι – Τι αποκαλύπτει ο διαχειριστής του δικτύου

Διεθνή / Μπλακ άουτ στην Ισπανία: Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι

Μια σειρά διαδοχικών δυσλειτουργιών μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα φαίνεται να ήταν αρκετή για να προκαλέσει το ιστορικό μπλακ άουτ που έπληξε Ισπανία και Πορτογαλία, αφήνοντας εκατομμύρια ανθρώπους δίχως ρεύμα για ώρες.
LIFO NEWSROOM
Μπλακ άουτ σε Ισπανία: «Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές οικονομικές σε όλα τα επίπεδα της υποδομής»

Διεθνή / Μπλακ άουτ σε Ισπανία: «Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές οικονομικές σε όλα τα επίπεδα της υποδομής»

Η εξήγηση του συμβούλου του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής και ειδικού για θέματα ενέργειας, Μιχάλη Μυριάνθη, για το πρωτοφανές μπλακ άουτ σε Ισπανία και Πορτογαλία
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε έρευνα κατά του Χάρβαρντ

Διεθνή / ΗΠΑ: Το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε έρευνα κατά του Χάρβαρντ

Η υπηρεσία Πολιτικών Δικαιωμάτων του υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε ότι οι ξεκίνησε έρευνα «έπειτα από αναφορές για διακρίσεις που γίνονται με βάση τη φυλή στον τρόπο λειτουργίας του περιοδικού» Harvard Law Review κατά παράβαση του άρθρου VI του νόμου περί πολιτικών δικαιωμάτων του 1964
LIFO NEWSROOM