H Δανία σκέφτεται να απαγορεύσει την πώληση τσιγάρων σε όσους γεννήθηκαν μετά το 2010

H Δανία εξετάζει την απαγόρευση πωλήσεων τσιγάρων σε όσους γεννήθηκαν από το 2010 και μετά Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Unsplash
0

Η Δανία, στο πλαίσιο ενός σχεδίου που θα διασφαλίζει πως οι μελλοντικές γενιές θα είναι άκαπνες, εξετάζει το ενδεχόμενο απαγόρευσης των πωλήσεων τσιγάρου και άλλων προϊόντων νικοτίνης σε όσους γεννήθηκαν μετά το 2010. 

«Η ελπίδα μας είναι πως όλοι οι άνθρωποι που γεννήθηκαν το 2010 και έπειτα, δε θα ξεκινήσουν ποτέ το κάπνισμα ούτε θα χρησιμοποιήσουν προϊόντα νικοτίνης» ανέφερε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Υγείας, Magnus Heunicke. 

«Αν κριθεί απαραίτητο, είμαστε έτοιμοι να απαγορεύσουμε την πώληση αυτών των προϊόντων σ'αυτήν τη γενιά, ανεβάζοντας προοδευτικά το όριο ηλικίας» πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως στη Δανία οι πολίτες πρέπει να είναι 18 χρόνων για να μπορούν να αγοράζουν τσιγάρα ή ηλεκτρονικά τσιγάρα.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας, περίπου 31% ατόμων ηλικίας15-29 ετών καπνίζουν.

Το κάπνισμα είναι η κύρια αιτία καρκίνου στη χώρα των 5,8 εκατ. ανθρώπων και υπεύθυνο για 13.600 θανάτους ετησίως. 

Εκτός από το κάπνισμα, η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση έχει προαναγγείλει την πρόθεσή της να αντιμετωπίσει την κατανάλωση αλκοόλ στους νέους, ανεβάζοντας το νόμιμο όριο ηλικίας για αγορά ποτών με ποσοστό αλκοόλ άνω των 16,5% από τα 16 στα 18 χρόνια. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπάρον Τραμπ: Πώς επικοινωνεί με τους συμφοιτητές του στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Μπάρον Τραμπ: Πώς επικοινωνεί με τους συμφοιτητές του στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης

Ο 19χρονος γιος του προέδρου των ΗΠΑ δεν μπορεί να δώσει τον αριθμό του κινητού του, ενώ είναι συνεχώς περικυκλωμένος από πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας, γεγονός που δυσκολεύει την κοινωνικοποίησή του
LIFO NEWSROOM
«Μη δέχεσαι ποτέ το “όχι” ως απάντηση»: Αποτροπιασμός για το video game που βάζει τον παίκτη στη θέση του βιαστή

Διεθνή / «Μη δέχεσαι ποτέ το “όχι” ως απάντηση»: Αποτροπιασμός για το video game που βάζει τον παίκτη στη θέση του βιαστή

Το «No Mercy» δίνει στους παίκτες τον έλεγχο ενός χαρακτήρα που βιάζει, βασανίζει και σκοτώνει γυναίκες, ανάμεσά τους και συγγενικά πρόσωπα, παρουσιάζοντας τις ενέργειες αυτές ως «τιμωρία»
LIFO NEWSROOM