Χειμάρρα: Χωρίς Φρέντι Μπελέρη και παρουσία αστυνομίας η πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ

Χειμάρρα: Χωρίς Φρέντι Μπελέρη και παρουσία αστυνομίας η πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ Facebook Twitter
Φωτ.: Αρχείου / Facebook
0

Χωρίς τον εκλεγμένο δήμαρχο, Φρέντι Μπελέρη και με παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης πραγματοποιήθηκε σήμερα το νέο εκλεγμένο Δημοτικό Συμβούλιο στη Χειμάρρα.

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ξεκίνησε με την εκλογή προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και των συμβούλων που θα εκπροσωπήσουν τον δήμο Χειμάρρας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αυλώνας. Το αίτημα της υπεράσπισης του Φρέντι Μπελέρη ώστε να του επιτραπεί η συμμετοχή στην ορκωμοσία, κάτι που θα του κατοχύρωνε επισήμως την ανάληψη του χρίσματος του δημάρχου, απορρίφθηκε χθες από το Ειδικό Δικαστήριο. Μάλιστα, το δικαστήριο επικαλέστηκε «νομικό κενό», μια και σύμφωνα με το σκεπτικό του δεν προβλέπονται στο νομικό σύστημα τέτοιες περιπτώσεις.

Την ίδια ώρα, υποστηρικτές του Φρέντι Μπελέρη είχαν συγκεντρωθεί στον χώρο και διαμαρτυρήθηκαν τόσο για τη σύλληψή του όσο και για την άρνηση του δικαστηρίου να επιτρέψει την συμμετοχή του στη διαδικασία. Μεταξύ άλλων παρόντες ήταν ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ  Βαγγέλης Ντούλες και η πρέσβης της Ελλάδας Κωνσταντίνα Καμίτση, η οποία χαρακτήρισε την απουσία του Φρέντι Μπελέρη «μεγάλο πλήγμα στο κράτος δικαίου και το τεκμήριο της αθωότητας».

Όπως ανέφερε «θα ήταν μεγάλη οπισθοδρόμηση της προσπάθειας που κάνει η Αλβανία για την ένταξη της στην ΕΕ να χάσει το δικαίωμα άσκησης των καθηκόντων του ένας δημοκρατικά εκλεγμένος δήμαρχος στον οποίο ούτε καν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, δεν έχει δικαστεί, ούτε καταδικαστεί. Η ΕΕ είναι πάνω απ' όλα κοινότητα αξιών, αυτές τις αξίες πρέπει να σέβεται και να εφαρμόζει κάθε χώρα που θέλει να γίνει μέλος της».

Δεδομένου ότι το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα ελέγχει την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, ο νέος πρόεδρος του συμβουλίου ανήκει και εκείνος στο κόμμα του Έντι Ράμα. Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Δ Σ, που προήδρευσε στη συνέχεια της συνεδρίασης, αρνήθηκε να αναγνώσει ενημερωτικό έγγραφο που παρουσίασε η υπεράσπιση του Φρέντι Μπελέρη και στο οποίο αναφέρονταν οι λόγοι απουσίας του νέου δημάρχου. Από την πλευρά του ο Φρέντι Μπελέρης έδωσε στη δημοσιότητα χαιρετισμό προς τους δημοτικούς συμβούλους και τους κατοίκους της Χειμάρρας. Μεταξύ των άλλων, χαρακτηρίζει παράνομη τη σύλληψή του και άδικη την 45ήμερη μέχρι τώρα προφυλάκιση. Θεωρεί την παρεμπόδιση για να μετάσχει σήμερα στην ορκωμοσία προσπάθεια αλλοτρίωσης του εκλογικού αποτελέσματος. Σημειώνει, παρά ταύτα, ότι πιστεύει «στη δύναμη της αλήθειας, της καλοσύνης και της αρετής».

«Σ' αυτή τη δοκιμασία», αναφέρει χαρακτηριστικά, δεν θα υπάρχει σταύρωση. Η μάχη, προσθέτει, θα δοθεί και θα κερδηθεί». Επί της ευκαιρίας καλεί τους υποστηρικτές του να δείξουν υπομονή, πίστη στη δημοκρατία και το κράτος δικαίου. Καλεί, τέλος, τους διεθνείς οργανισμούς να παρέμβουν για την αποκατάσταση της Δικαιοσύνης και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων. Μέχρις ότου ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία δήμαρχος παραμένει ο απερχόμενος Γιώργος Γκόρο, που υποστηρίχθηκε από το Σοσιαλιστικό Κομμα του Έντι Ράμα και ηττήθηκε από τον Φρέντι Μπελέρη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Νετανιάχου - Ρούμπιο: «Είμαστε σε πλήρη συντονισμό με τον Τραμπ για τη Γάζα, κύρια πηγή αστάθειας το Ιράν»

Διεθνή / Συνάντηση Νετανιάχου - Ρούμπιο: «Είμαστε σε πλήρη συντονισμό με τον Τραμπ για τη Γάζα, κύρια πηγή αστάθειας το Ιράν»

Η συνάντηση έγινε μία ημέρα μετά την ανταλλαγή τριών ομήρων της Χαμάς που κρατούνταν στη Λωρίδα της Γάζας με 369 Παλαιστίνιους φυλακισμένους
LIFO NEWSROOM
Αυστρία: Ισλαμιστική επίθεση με μαχαίρι που σκότωσε 14χρονο - «Ο δράστης γελούσε μετά»

Διεθνή / Αυστρία: Ισλαμιστική η επίθεση με μαχαίρι - Ο δράστης γελούσε δυνατά αφού σκότωσε τον 14χρονο

Πλήθος αναρτήσεων στο X με τη φωτογραφία στην οποία λέγεται ότι είναι ο 23χρονος δράστης - Εμφανίζεται να γελάει, αφού μαχαίρωσε συνολικά έξι άτομα και σκότωσε το ένα
LIFO NEWSROOM
Ο Jay - Z για τη μήνυση ότι βίασε ανήλικη: Κατατέθηκε επίτηδες στην πρεμιέρα της κόρης μου

Διεθνή / Ο Jay - Z για τη μήνυση ότι βίασε ανήλικη: Κατατέθηκε επίτηδες στην πρεμιέρα της κόρης μου

«Αισθάνθηκα ότι μου έβαζαν το πιστόλι στον κρόταφο», δήλωσε μετά την απόφαση της γυναίκας που τον κατηγόρησε για τον βιασμό της σε εφηβική ηλικία, να αποσύρει τη μήνυση
LIFO NEWSROOM
Ρούτε: «Οι Ευρωπαίοι πρέπει να αποδείξουν τη χρησιμότητά τους» για να έχουν λόγο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Ρωσίας

Διεθνή / Ρούτε: «Οι Ευρωπαίοι πρέπει να αποδείξουν τη χρησιμότητά τους» για να έχουν λόγο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Ρωσίας

Ο Ρούτε διαμήνυσε ότι η Ρωσία δεν θα τολμήσει να επιτεθεί σε χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, προειδοποιώντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση η Συμμαχία θα απαντήσει με ολοκληρωτική επίθεση
LIFO NEWSROOM
Σερβία: Ο Βούτσιτς διαμηνύει «αποτυχία της έγχρωμης επανάστασης» – Κλιμακώνονται οι φοιτητικές διαδηλώσεις

Διεθνή / Σερβία: Ο Βούτσιτς διαμηνύει «αποτυχία της έγχρωμης επανάστασης» – Κλιμακώνονται οι φοιτητικές διαδηλώσεις

Την ίδια ώρα, δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και πολίτες συνεχίζουν τον αποκλεισμό του Κραγκούγιεβατς, σε μια διαμαρτυρία που κορυφώνεται μετά από τρεις μήνες κινητοποιήσεων
LIFO NEWSROOM
Σύνοδο κορυφής του ευρωπαϊκού πυρήνα συγκαλεί ο Μακρόν μετά τη στάση του Βανς

Διεθνή / Σύνοδο κορυφής του ευρωπαϊκού πυρήνα συγκαλεί ο Μακρόν μετά τη στάση του Βανς

Την Παρασκευή, ο Γάλλος πρόεδρος διαβεβαίωσε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι πως «οι Ουκρανοί είναι οι μόνοι που μπορούν να ηγηθούν των ανταλλαγών για μια σταθερή και διαρκή ειρήνη με τη Ρωσία»
LIFO NEWSROOM
Άνδρας που έχασε bitcoin αξίας $800 εκατ. σε χωματερή θέλει να αγοράσει τον χώρο για να το βρει

Διεθνή / Άνδρας που έχασε bitcoin αξίας $800 εκατ. σε χωματερή θέλει να αγοράσει τον χώρο για να το βρει

«Σκέφτομαι να αγοράσω έναν χώρο υγειονομικής ταφής. Η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη», έγραψε στην πλατφόρμα X, χωρίς όμως να αποκαλύψει ποιος θα παρέχει τα κεφάλαια
LIFO NEWSROOM