Χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους ζητώντας την ανεξαρτησία της Καταλονίας

Χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους ζητώντας την ανεξαρτησία της Καταλονίας Facebook Twitter
1

Χθες 11 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας περίπου 1,5 εκατ. διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους της Βαρκελώνης για να διαδηλώσουν υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας. Όπως αναφέρει η Le Monde, οι πολίτες κατηγορούν την ισπανική κυβέρνηση για την εμφάνιση της κρίσης στην περιοχή.

Μια λαοθάλασσα ντυμένη με τα καταλανικά χρώματα (κόκκινο και κίτρινο) διέσχισε το κέντρο της πόλης φτάνοντας έως και στο περιφερειακό κοινοβούλιο, κρατώντας τις σημαίες ανεξαρτησίας και φωνάζοντας στα καταλανικά το σύνθημα: «Τι θέλει αυτό το πλήθος; Ένα νέο κράτος της Ευρώπης. Τι θέλουν αυτοί οι άνθρωποι; Μια αυτόνομη Καταλονία.».

Σημειώνεται ότι η εν λόγω περιφέρεια είναι η πιο χρεωμένη της Ισπανίας, καθώς το χρέος της υπολογίζεται σε 42 δις ευρώ, κάτι που αντιστοιχεί σε 21% του ΑΕΠ. Στα τέλη Αυγούστου, η περιφερειακή κυβέρνηση ζήτησε από τη Μαδρίτη οικονομικής ενίσχυση της τάξης των 5,023 δις ευρώ. Ο πρόεδρος της Καταλονίας προειδοποίησε την ισπανική κυβέρνηση ότι «εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία στο οικονομικό πεδίο, να γνωρίζετε ότι ο δρόμος της Καταλονίας προς την ελευθερία είναι ανοιχτός.».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Samsung προειδοποιεί: Οι δασμοί Τραμπ πλήττουν τις πωλήσεις smartphone και τσιπ μνήμης

Διεθνή / Η Samsung προειδοποιεί: Οι δασμοί Τραμπ πλήττουν τις πωλήσεις smartphone και τσιπ μνήμης

Η κορυφαία κατασκευάστρια ηλεκτρονικών ειδών επικαλείται «αυξανόμενους πολιτικούς κινδύνους» για τους ημιαγωγούς και προβλέπει υψηλότερες τιμές για εξαρτήματα τηλεφώνων
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Η σκιά των σεξουαλικών κακοποιήσεων ανηλίκων, τα θρησκευτικά σχολεία και η αύξηση χρηματοδότησης στο Diyanet

Διεθνή / Τουρκία: Η σκιά των σεξουαλικών κακοποιήσεων ανηλίκων, τα θρησκευτικά σχολεία και η αύξηση χρηματοδότησης στο Diyanet

Η αύξηση της χρηματοδότησης προς το Diyanet και η ενίσχυση της θρησκευτικής εκπαίδευσης στην Τουρκία συνδέονται άμεσα και ανησυχητικά με τις αυξανόμενες καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων σε θρησκευτικά σχολεία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι – Τι αποκαλύπτει ο διαχειριστής του δικτύου

Διεθνή / Μπλακ άουτ στην Ισπανία: Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι

Μια σειρά διαδοχικών δυσλειτουργιών μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα φαίνεται να ήταν αρκετή για να προκαλέσει το ιστορικό μπλακ άουτ που έπληξε Ισπανία και Πορτογαλία, αφήνοντας εκατομμύρια ανθρώπους δίχως ρεύμα για ώρες.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Βλέπω μια χαρά προωθείται το σχέδιο διάλυσης κρατών μέσω της κακής οικονομίας. Κρίμα, που πολλοί δεν το βλέπουν αυτό. Το επόμενο βήμα είναι η ανεξαρτητοποίηση της Θράκης και της Κρήτης;