Η Γερμανία ανακοίνωσε παράταση του lockdown μέχρι τις 10 Ιανουαρίου

Η Γερμανία ανακοίνωσε παράταση του lockdown μέχρι τις 10 Ιανουαρίου Facebook Twitter
0

Την παράταση της ισχύος του lockdown έως και τις 10 Ιανουαρίου ανακοίνωσε πριν από λίγο η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης με τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων.

«Απέχουμε ακόμη πολύ από τον στόχο», τόνισε, ενώ δήλωσε ότι οι πρώτες εγκρίσεις εμβολίων από την ΕΕ αναμένονται στο τέλος Δεκεμβρίου.

«Κατά βάση, η κατάσταση παραμένει ως έχει», δήλωσε η κυρία Μέρκελ, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα χαλάρωσης των περιορισμών καθώς «απέχουμε ακόμη πολύ από τον στόχο των 50 κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους σε μία εβδομάδα».

Η κυβέρνηση στην Γερμανία έχει ήδη ανακοινώσει περιορισμένη χαλάρωση των μέτρων που αφορούν τις κοινωνικές επαφές των πολιτών, για την περίοδο από 20 Δεκεμβρίου έως 2 Ιανουαρίου. Οι επιχειρήσεις εστίασης, τα θεάματα και τα γυμναστήρια θα παραμείνουν ωστόσο κλειστά τουλάχιστον μέχρι τις 10 Ιανουαρίου. Η κατάσταση θα αξιολογηθεί εκ νέου στις 4 Ιανουαρίου.

Υπέρ των αυστηρών περιορισμών τάχθηκε και ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Μάρκους Ζέντερ: «Πρέπει να σκεφτούμε, καλύτερα να είμαστε συνεπείς για λίγο, παρά ημι-συνεπείς για πολύ», είπε χαρακτηριστικά μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πούτιν είναι πρόθυμος να συζητήσει με τον Ζελένσκι την παύση των επιθέσεων σε μη στρατιωτικές υποδομές

Διεθνή / Ο Πούτιν είναι πρόθυμος να συζητήσει με τον Ζελένσκι την παύση των επιθέσεων σε μη στρατιωτικές υποδομές

Και οι δύο πλευρές δέχονται πιέσεις για να σημειώσουν πρόοδο προς τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, ο οποίος βρίσκεται πλέον στον τέταρτο χρόνο του
LIFO NEWSROOM
Μάχη εξουσίας στο Βατικανό: Πόσο πιθανή είναι η ανάδειξη ενός «αντι-Φραγκίσκου» πάπα

Διεθνή / Μάχη εξουσίας στο Βατικανό: Πόσο πιθανή είναι η ανάδειξη ενός «αντι-Φραγκίσκου» πάπα

Από τους 135 καρδιναλίους που μπορούσαν να λάβουν μέρος στην επιλογή του διαδόχου, ο πάπας Φραγκίσκος είχε διορίσει περίπου 110, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων συντηρητικών
LIFO NEWSROOM
Νέα Ζηλανδία: Νομοσχέδιο για τον βιολογικό ορισμό του φύλου – Δεν επιτρέπει αναγνώριση τρανς ανδρών και γυναικών

Διεθνή / Νέα Ζηλανδία: Κατατέθηκε νομοσχέδιο για τον βιολογικό ορισμό του φύλου

Αποκλείει την αναγνώριση τρανς ανδρών και γυναικών - Κατατέθηκε από το μικρότερο εκ των τριών κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού και δεν είναι βέβαιο αν θα καταφέρει να συγκεντρώσει την απαραίτητη υποστήριξη για την ψήφισή του
LIFO NEWSROOM