Η Χαμάς λέει ότι απελευθέρωσε δύο Αμερικανίδες ομήρους, μητέρα και κόρη

Η Χαμάς λέει ότι απελευθέρωσε δύο Αμερικανίδες ομήρους, μητέρα και κόρη Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι απελευθέρωσε δύο Αμερικανίδες ομήρους, σύμφωνα με το Reuters. Ισραηλινοί και Αμερικανοί αξιωματούχοι μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνουν ούτε διαψεύδουν αυτή την πληροφορία, σημειώνουν οι New York Times. 

Ο εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, ανέφερε σε ανακοίνωση πως απελευθερώθηκαν δύο όμηροι, μια μητέρα και την κόρη της. 

Η απελευθέρωση των δύο ομήρων έγινε για «ανθρωπιστικούς λόγους», έπειτα από τη διαμεσολάβηση του Κατάρ, ανέφερε ο Αμπού Ουμπάιντα, εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, σύμφωνα με το Reuters. 

Το δίκτυο Channel 13 News και η δημόσια τηλεόραση Kan μετέδωσαν πως το Ισραήλ επιβεβαίωσε την απελευθέρωση δύο ομήρων, δίχως να είναι σαφές ποια είναι η πηγή τους. Επίσης, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό πού φέρεται να αφέθηκαν ελεύθερες οι δύο Αμερικανίδες που είχαν απαχθεί από τη Χαμάς, όταν οι μαχητές της εξαπέλυσαν επίθεση στο Ισραήλ.

Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός εκτίμησε πως οι περισσότεροι όμηροι που πήρε η Χαμάς είναι ζωντανοί. Σύμφωνα με το Ισραήλ, η Χαμάς πήρε περίπου 200 ομήρους, όταν εξαπέλυσε την αιματηρή επίθεση στη χώρα, στις 7 Οκτωβρίου. Από αυτούς, περισσότεροι από 20 είναι ανήλικοι και 10-20 άνθρωποι είναι άνω των 60 ετών, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού σήμερα.   

Δεν είναι σαφές πόσοι από τους ομήρους που πήρε η Χαμάς κρατούνται στη Γάζα.  Στο βίντεο που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς μίλησε για 200-250 ομήρους. Από αυτούς, σύμφωνα με τα όσα είπε, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς έχει περίπου 200 ομήρους και οι υπόλοιποι είναι στα χέρια άλλων «ένοπλων σχηματισμών» της Γάζας. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο στόχαστρο Τραμπ και το Πρίνστον: «Πάγωσε» η χρηματοδότηση, μετά τις κινητοποιήσεις για τη Γάζα

Διεθνή / Στο στόχαστρο Τραμπ και το Πρίνστον: «Πάγωσε» η χρηματοδότηση, μετά τις κινητοποιήσεις για τη Γάζα

Το Πρίνστον δεν έχει ενημερωθεί για τους λόγους της απόφασης - Είναι το τρίτο κορυφαίο πανεπιστήμιο που υφίσταται περικοπές από τον Τραμπ, μετά το Κολούμπια και το Χάρβαρντ
LIFO NEWSROOM
Γερουσιαστής «σπάει» κάθε ρεκόρ με ομιλία άνω των 25 ωρών κατά του Τραμπ - «Έφυγε κουτσαίνοντας»

Διεθνή / Γερουσιαστής «σπάει» κάθε ρεκόρ με ομιλία άνω των 25 ωρών κατά του Τραμπ - «Έφυγε κουτσαίνοντας»

Ο Κόρι Μπούκερ στεκόταν όρθιος στο βήμα για περισσότερο από μία ημέρα, πίνοντας μόνο νερό, απαριθμώντας τις επιπτώσεις της πολιτικής του Ντόναλντ Τραμπ μέχρι σήμερα
LIFO NEWSROOM
Ο ηγέτης των Σερβοβόσνιων διαφεύγει στη Μόσχα καθώς οι Αρχές εντείνουν τις προσπάθειες σύλληψής του

Διεθνή / Ο ηγέτης των Σερβοβόσνιων διαφεύγει στη Μόσχα καθώς οι Αρχές εντείνουν τις προσπάθειες σύλληψής του

Η Μόσχα έχει μακρά παράδοση αδιαφορίας προς τα εντάλματα της Interpol, όταν πρόκειται για πρόσωπα με πολιτική σημασία ή συμμαχική στάση απέναντι στο Κρεμλίνο
LIFO NEWSROOM