Η Ισπανία έτοιμη να στείλει άρματα μάχης και πυραύλους στην Ουκρανία, σύμφωνα με την El Pais

Η Ισπανία έτοιμη να στείλει άρματα μάχης και πυραύλους στην Ουκρανία, σύμφωνα με την El Pais Facebook Twitter
0

Η Ισπανία είναι έτοιμη να στείλει άρματα μάχης Leopard και αντιαεροπορικούς πυραύλους στην Ουκρανία, γράφει η ισπανική εφημερίδα El Pais.

Η κίνηση θα σηματοδοτήσει μια αύξηση της ισπανικής στρατιωτικής υποστήριξης προς το Κίεβο ενώ η Ισπανία θα παράσχει επίσης εκπαίδευση στον ουκρανικό στρατό σχετικά με τη χρήση των αρμάτων μάχης, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, που επικαλείται κυβερνητικές πηγές.

Η πρώτη φάση θα ξεκινήσει στη Λετονία, η οποία ήδη φιλοξενεί 500 Ισπανούς στρατιώτες στο πλαίσιο μιας επιχείρησης του ΝΑΤΟ, και μια δεύτερη φάση θα μπορούσε ενδεχομένως να λάβει χώρα στην Ισπανία, σύμφωνα με την El Pais.

Η ισπανική κυβέρνηση δεν σχολίασε την έκθεση.

Τα άρματα μάχης κατασκευάστηκαν στη Γερμανία και στη συνέχεια πωλήθηκαν στην Ισπανία, πράγμα που σημαίνει ότι το Βερολίνο θα πρέπει να εγκρίνει την επανεξαγωγή, πριν παραδοθούν στην Ουκρανία.

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας, το οποίο είναι αρμόδιο για τη χορήγηση των σχετικών αδειών εξαγωγής, δεν σχολίασε σχετικά και παρέπεμψε στην καγκελαρία, η οποία επίσης δεν σχολίασε, όπως αναφέρει το Politico.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, ωστόσο κατά την επίσκεψή του στο Κίεβο τον Απρίλιο, είχε δεσμευτεί να στείλει περισσότερα όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία.

Με πληροφορίες του Politico/El Pais

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αιτήματα σύλληψης για ηγέτες των Ταλιμπάν λόγω εγκλημάτων κατά των γυναικών

Διεθνή / Αιτήματα σύλληψης για ηγέτες των Ταλιμπάν λόγω εγκλημάτων κατά των γυναικών

Πρόκειται για την πρώτη φορά που το ΔΠΔ βασίζει δικογραφία σε εκτεταμένα εγκλήματα κατά γυναικών και κοριτσιών, γεγονός που νομικοί αναλυτές χαρακτηρίζουν ως σημαντική εξέλιξη
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωκοινοβούλιο αποκλείει τη Huawei λόγω έρευνας για διαφθορά – Μαζικές έρευνες και συλλήψεις

Διεθνή / Το Ευρωκοινοβούλιο αποκλείει τη Huawei λόγω έρευνας για διαφθορά – Μαζικές έρευνες και συλλήψεις

Το βελγικό δικαστικό σύστημα ζήτησε τη σφράγιση συγκεκριμένων γραφείων στο Ευρωκοινοβούλιο που συνδέονται με δύο κοινοβουλευτικούς βοηθούς, οι οποίοι θεωρούνται βασικοί εμπλεκόμενοι
LIFO NEWSROOM