Η καλύτερη χώρα για τα παιδιά, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες -Σε ποια θέση είναι η Ελλάδα

Η καλύτερη χώρα για τα παιδιά, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες -Σε ποια θέση είναι η Ελλάδα Facebook Twitter
Η Ελβετία είναι η καλύτερη χώρα στον κόσμο για το 2020 σύμφωνα με έρευνα (Πηγή φωτό: EUROKINISSI)
0

Αν βασιστεί κανείς σε αυτή την έρευνα για τις καλύτερες χώρες, τότε θα έπρεπε όλοι να ετοιμάζουμε βαλίτσες για την Ελβετία.

Προκειμένου να καταρτιστεί η ετήσια λίστα με τις καλύτερες χώρες στον κόσμο, έγινε η αξιολόγηση 73 κρατών σε 65 διαφορετικές παραμέτρους. Η Ελβετία συγκέντρωσε το καλύτερο σκορ και βρέθηκε στην κορυφή, όπως και πέρυσι, ενώ ο Καναδάς ανέβηκε στη δεύτερη θέση, ρίχνοντας ένα σκαλοπάτι χαμηλότερα, σε σύγκριση με το 2019, την Ιαπωνία.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 27η θέση (τρεις ψηλότερα από ό,τι πέρυσι) στη λίστα με τις καλύτερες χώρες. Γερμανία και Αυστραλία συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα της κατάταξης, ενώ ακολουθούν Αυστραλία, Μ. Βρετανία, ΗΠΑ, Σουηδία και Ολλανδία.

Η Σκανδιναβία ιδανική για το μεγάλωμα παιδιού

Πέρα από τη συνολική κατάταξη όμως, η συγκεκριμένη έκθεση- που ετοιμάζουν από το 2016 το US. News & World Report με το Wharton School του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια περιλαμβάνει και λίστες για συγκεκριμένα ζητήματα.

Έτσι, η καλύτερη χώρα για την ποιότητα ζωής είναι ο Καναδάς (Νο26 η Ελλάδα), ενώ για μια άνετη συνταξιοδότηση, δηλαδή τον ιδανικό προορισμό για να περάσουν οι συνταξιούχοι την υπόλοιπη ζωή τους, στην κορυφή βρέθηκε η Ν. Ζηλανδία (13η η Ελλάδα).

Για το μεγάλωμα ενός παιδιού, οι σκανδιναβικές χώρες κυριάρχησαν, όπως αναμενόταν, αφού Δανία, Σουηδία και Νορβηγία κατέλαβαν τις τρεις πρώτες θέσεις, ενώ η Ελλάδα ήταν στην 21η. Για τις γυναίκες, η Δανία είναι επίσης η καλύτερη επιλογή, κατηγορία στην οποία η χώρα μας κατετάγη 24η.

Οι καλύτερες «επιδόσεις» της Ελλάδας

Σε ό,τι αφορά τις καλύτερες επιδόσεις της Ελλάδας στην έρευνα με τις καλύτερες χώρες, ήταν στην κληρονομιά και τα ταξίδια για έναν. Και στις δύο κατηγορίες η χώρα μας ήταν τρίτη, με πρώτη την Ιταλία και την Ισπανία αντίστοιχα. Επίσης, η Ελλάδα ήταν τέταρτη στη λίστα με τους καλύτερους προορισμούς για περιπέτεια, ενώ η κορυφή ανήκε στη Βραζιλία.

Αντίθετα, η χώρα μας δεν είχε και την καλύτερη κατάταξη στις χώρες που είναι ανοιχτές στην επιχειρηματικότητα (46η θέση με πρώτο το Λουξεμβούργο), όπως και τη λίστα των καλύτερων κρατών για να ανοίξεις επιχείρηση (40η θέση, πρώτη η Ταϊλάνδη).

Μεταξύ άλλων συμπερασμάτων από την έκθεση, η χώρες με τη μεγαλύτερη εξουσία είναι οι ΗΠΑ και η Ρωσία (43η η Ελλάδα), η καλύτερη για επενδύσεις είναι η Κροατία, η ιδανική επιλογή για να ξεκινήσεις καριέρα η Ρωσία (19η η Ελλάδα) και αυτή με την καλύτερη εκπαίδευση οι ΗΠΑ (26η η Ελλάδα).

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψεύτικα βίντεο στο TikTok δείχνουν εκατοντάδες χιλιάδες να διαδηλώνουν υπέρ του AfD στη Γερμανία

Διεθνή / Ψεύτικα βίντεο στο TikTok δείχνουν εκατοντάδες χιλιάδες να διαδηλώνουν υπέρ του AfD στη Γερμανία

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αφορά βίντεο από διαδήλωση στο Αμβούργο τον Ιανουάριο του 2024, το οποίο παρουσιάζεται ως φιλο-AfD πορεία, ενώ στην πραγματικότητα επρόκειτο για μαζική διαμαρτυρία κατά της ακροδεξιάς
LIFO NEWSROOM
Ο Μασκ ως πρόεδρος των ΗΠΑ στο νέο εξώφυλλο του Time

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ ως πρόεδρος των ΗΠΑ στο νέο εξώφυλλο του Time

Η «εισβολή» του μεγιστάνα στο Δημόσιο έχει φέρει αντιδράσεις - «Έχει πρόσβαση σε όλα μας τα δεδομένα, τι τον σταματάει από το να κλέψει τα χρήματα των φορολογούμενων;» ανησυχεί η Βουλή των Αντιπροσώπων
LIFO NEWSROOM
Διπλωματική ένταση μεταξύ Νέας Ζηλανδίας και Νήσων Κουκ – Διαφωνία για το διαβατήριο και συνεργασία με την Κίνα

Διεθνή / Διπλωματική ένταση μεταξύ Νέας Ζηλανδίας και Νήσων Κουκ – Διαφωνία για το διαβατήριο και συνεργασία με την Κίνα

Η Νέα Ζηλανδία, μέσω του υπουργού Εξωτερικών Ουίνστον Πίτερς, επανέλαβε ότι η έκδοση διαβατηρίου, η πλήρης ανεξαρτησία και η ένταξη στον ΟΗΕ είναι εφικτά μόνο για πλήρως ανεξάρτητες χώρες
LIFO NEWSROOM
Εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα με «απάνθρωπη» μέθοδο

Διεθνή / Εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα με «απάνθρωπη» μέθοδο

Η μέθοδος εκτέλεσης με εισπνοή αζώτου, με την οποία ο θάνατος προκαλείται από υποξία (έλλειψη οξυγόνου), επικρίνεται έντονα από τον ΟΗΕ, που επισημαίνει πως δεν είναι «δοκιμασμένη» και ότι ενδέχεται να αποτελεί μορφή «βασανιστηρίου», «απάνθρωπης ή ταπεινωτικής μεταχείρισης»
LIFO NEWSROOM