Η Ντακότα Τζόνσον δεν θέλει να έχει καμία σχέση με την ιστορία του Τζόνι Ντεπ και της Άμπερ Χερντ.
Η διαμάχη Ντεπ εναντίον Χερντ πυροδότησε αμέτρητες συζητήσεις στο ίντερνετ κατά τη διάρκεια της έξι εβδομάδων δίκης, φέρνοντας μεταξύ άλλων στην επιφάνεια ένα βίντεο της Ντακότα Τζόνσον με τον 59χρονο ηθοποιό στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας το 2015.
Στο viral βίντεο, όπου οι δυο τους προωθούν την ταινία «Black Mass» σε ένα πάνελ, ο Τζόνι Ντεπ φαίνεται στην άκρη της σκηνής με την Ντακότα Τζόνσον, καθώς της δείχνει το τραυματισμένο του δάχτυλο.
Ο τραυματισμός στο δάχτυλο, όπως κατέθεσε στην αίθουσα του δικαστηρίου της Βιρτζίνια, φέρεται να προκλήθηκε από την Άμπερ Χερντ κατά τη διάρκεια ενός καυγά στην Αυστραλία τον Μάρτιο του 2015. Ο Ντεπ ισχυρίστηκε ότι η τότε σύζυγος, Χερντ τού πέταξε ένα μπουκάλι βότκα και αυτό τραυμάτισε το χέρι του, αν και η 36χρονη ηθοποιός αρνήθηκε την κατηγορία.
Εκείνη ισχυρίστηκε ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά με ένα μπουκάλι εκείνο το βράδυ (κάτι που εκείνος αρνήθηκε) και ότι αργότερα τον βρήκε με το δάχτυλο να αιμορραγεί καθώς έγραφε στους τοίχους με αίμα και μπογιά.
Το βίντεο στο YouTube, που χρονολογείται από το 2015, με λεζάντα «Η στιγμή που η Ντακότα Τζόνσον κατάλαβε πως η Άμπερ Χερντ ήταν βίαιη απέναντι στον Τζόνι Ντεπ...» μετρά ήδη πάνω από 4 εκατομμύρια προβολές.
Ωστόσο, η Ντακότα Τζόνσον στο Vanity Fair, σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε αυτή την εβδομάδα, ότι δεν θυμάται εκείνη τη στιγμή και δεν της αρέσει να γίνεται μέρος του δημόσιου διαλόγου γύρω από τη δικαστική διαμάχη.
«Είπα, "Για όνομα του Θεού, γιατί; Γιατί εμπλέκομαι σε αυτό;". Δεν το θυμάμαι καθόλου , αλλά σας παρακαλώ, βγάλτε με έξω από όλο αυτό. Μην το αφήσετε να πάει παραπέρα», είπε για το βίντεο που ήρθε ξανά στην επιφάνεια. «Το φαντάζεστε, ω, Θεέ μου, να με καλούσαν στο εδώλιο του μάρτυρα; Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο κόσμος παρακολουθεί [τη δίκη] σαν να πρόκειται για σόου. Είναι τόσο τρελό. Το ίντερνετ είναι άγριο μέρος», σημείωσε η 32χρονη ηθοποιός.
Αναφέρθηκε επίσης στην «cancel culture», λέγοντας: «Δυσκολεύομαι με το όρο- την όλη ιδέα πίσω από την ακύρωση ενός ανθρώπου, σαν να είναι ραντεβού. Όλοι οι άνθρωποι κάνουν λάθη στη ζωή τους. Το νόημα του να είσαι ζωντανός είναι να τα ανακαλύπτεις. Το να πληγώνεις και να βλάπτεις άλλους, δεν είναι εντάξει. Υπάρχουν συνέπειες για αυτές τις πράξεις».
«Αλλά η ιδέα ότι το Twitterverse αποφασίζει αν κάποιος ξαφνικά δεν υπάρχει πια είναι τρομακτική και λάθος. Νομίζω ότι θα περάσει», πρόσθεσε η Ντακότα Τζόνσον. «Πιστεύω ότι οι άνθρωποι θέλουν να ζήσουν σε έναν καλύτερο κόσμο, τελικά. Επίσης, το Twitter αποτελεί, τύπου το 12% του κόσμου. Θέλω να πω, μερικοί από αυτούς τους ανθρώπους δεν μπορούν καν να συλλαβίσουν».