Η ομιλία της Κέιτ Μπλάνσετ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η ομιλία της Κέιτ Μπλάνσετ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Στην ομιλία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Κέιτ Μπλάνσετ, κάλεσε την ΕΕ να μην οχυρώσει τα σύνορα της και κατήγγειλε την πρακτική της εξωτερίκευσης της διαδικασίας ασύλου.

Στην εισαγωγική της ομιλία, η πρόεδρος Μετσόλα υπενθύμισε την ισχυρή δέσμευση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο άσυλο και τη μετανάστευση, λέγοντας ότι ελπίζει ότι το νέο νομοθετικό πλαίσιο της ΕΕ θα συμφωνηθεί πριν από το τέλος της τρέχουσας νομοθετικής περιόδου. Η Κέιτ Μπλάνσετ από την πλευρά της, υπογράμμισε ότι υπάρχουν 114 εκατομμύρια άνθρωποι βίαια εκτοπισμένοι στον κόσμο σήμερα.

Είναι σημαντικό η ΕΕ και τα κράτη μέλη της να συνεχίσουν να υποστηρίζουν οικονομικά το ανθρωπιστικό έργο, συμπεριλαμβανομένου του έργου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, προκειμένου να βοηθήσουν τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο σε πολλές συνεχιζόμενες συγκρούσεις, είπε μεταξύ άλλων.

Ζήτησε ακόμα να τηρηθεί το διεθνές δίκαιο για τους πρόσφυγες, ιδίως η Σύμβαση της Γενεύης του 1951, καθώς αυτό «όχι μόνο εξακολουθεί να είναι σχετικό, αλλά θεμελιώδες για την κοινή μας ανθρωπότητα», είπε η Κέιτ Μπλάνσετ.

«Οι παγκόσμιες αρχές που κατοχυρώνονται στη σύμβαση και εφαρμόζονται στην πράξη έχουν σώσει εκατομμύρια ζωές» πρόσθεσε η ηθοποιός.

Καθώς σχεδόν το 90% των εκτοπισμένων φιλοξενούνται σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, η Κέιτ Μπλάνσετ, προέτρεψε την ΕΕ να επικεντρώσει την πολιτική της στην προστασία των προσφύγων και όχι στην οχύρωση των συνόρων. Υπενθύμισε επίσης το απαράδεκτο ανθρώπινο κόστος της επιβλαβούς πρακτικής της εξωτερίκευσης της διαδικασίας ασύλου.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι θάνατοι αμάχων στο Σούμι μπορεί να αναγκάσουν την Ουάσινγκτον να αλλάξει στάση απέναντι στον Πούτιν

Διεθνή / Πόλεμος στην Ουκρανία: Η σφαγή στο Σούμι και πώς οι ΗΠΑ μπορεί να αλλάξουν στάση απέναντι στον Πούτιν

Η ασυμφωνία μεταξύ των δολοφονημένων στο Σούμι και της φωτογραφικής χειραψίας Γουίτκοφ-Πούτιν είναι κάτι παραπάνω από προφανής στους περισσότερους παρατηρητές
LIFO NEWSROOM
«Σκότωσε τους γονείς του για να σκοτώσει τον Τραμπ»: Το σχέδιο ενός 17χρονου για να «ρίξει» την Αμερικανική κυβέρνηση

Διεθνή / «Σκότωσε τους γονείς του για να δολοφονήσει τον Τραμπ»: 17χρονος ήθελε να «ρίξει» την κυβέρνηση των ΗΠΑ

Το FBI δήλωσε ότι ο έφηβος ήταν σε επαφή με άτομα που μιλούσαν ρωσικά και είχε ως στόχο «να προκαλέσει κυβερνητική κατάρρευση εξοντώνοντας τον πρόεδρο»
LIFO NEWSROOM