Η Ουάσινγκτον αμφισβητεί ότι οι επιθεωρητές του ΟΑΧΟ έχουν μπει στη Ντούμα

Η Ουάσινγκτον αμφισβητεί ότι οι επιθεωρητές του ΟΑΧΟ έχουν μπει στη Ντούμα Facebook Twitter
EPA/STR
0

Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι οι επιθεωρητές του διεθνούς Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) δεν έχουν κατορθώσει ακόμη να επισκεφτούν τον τόπο της επίθεσης με χημικά όπλα που φέρεται να πραγματοποιήθηκε στη συριακή πόλη Ντούμα στις 7 Απριλίου. 

Νωρίτερα σήμερα, συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι εμπειρογνώμονες του ΟΑΧΟ εισήλθαν στη Ντούμα.

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νάουερτ τόνισε ότι έχει γνώση των αναφορών αυτών από τη Συρία, αλλά «η κατανόησή μας είναι ότι η ομάδα δεν εισήλθε στη Ντούμα».

Πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ έχουν πληροφορίες ότι χρησιμοποιήθηκε αέριο σαρίν και χλώριο στην επίθεση και εξέφρασε ανησυχία ότι τα αποδεικτικά στοιχεία αλλοιώνονται όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα οι επιθεωρητές δεν μπορούν να φτάσουν στο σημείο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ευρώπη έχει τα χρήματα για να σώσει την Ουκρανία, χρειάζεται όμως βούληση

Διεθνή / Η Ευρώπη έχει τα χρήματα για να σώσει την Ουκρανία, χρειάζεται όμως βούληση

Η στρατηγική των ΗΠΑ για την ειρήνη φαίνεται να βασίζεται στον κατευνασμό του Κρεμλίνου. Άλλοι σύμμαχοι πρέπει να αναλάβουν δράση για να διαμορφώσουν το τελικό παιχνίδι του πολέμου.
LIFO NEWSROOM
Διχασμένοι οι Μαερικανοί για τον Τραμπ - Τι δείχνει δημοσκόπηση του CNN

Διεθνή / Διχασμένοι οι Αμερικανοί για τον Τραμπ - Τι δείχνει δημοσκόπηση του CNN

Oι Αμερικανοί αξιολογούν τις επιδόσεις του Ντόναλντ Τραμπ με βάσει τη δημοφιλία του, το αν έχει θέσει σωστές προτεραιότητες και το αν η πολιτική του οδηγεί τη χώρα στη σωστή κατεύθυνση
LIFO NEWSROOM
Νέο παραλήρημα Τραμπ: Να ανησυχείτε για τους βιαστές μετανάστες και όχι για τον Πούτιν - Μην γίνουμε Ευρώπη

Διεθνή / Νέο παραλήρημα Τραμπ: Να ανησυχείτε για τους βιαστές μετανάστες και όχι για τον Πούτιν - Μη γίνουμε Ευρώπη

Λίγες μόλις ώρες μετά τη σύνοδο κορυφής στο Λονδίνο για την ασφάλεια της ηπείρου και την Ουκρανία, ο Τραμπ έσπευσε να επισημάνει ότι οι προτεραιότητες είναι αλλού και όχι στον Πούτιν
LIFO NEWSROOM