Η συριακή κυβέρνηση διαψεύδει τη χρήση χημικών στη Ντούμα

Η συριακή κυβέρνηση διαψεύδει τη χρήση χημικών στη Ντούμα Facebook Twitter
0

Η συριακή κυβέρνηση διαψεύδει ότι διέπραξε φονική επίθεση με χημικά στον τελευταίο θύλακα που ελέγχουν οι αντάρτες κοντά στη Δαμασκό και κάνει λόγο για το ίδιο «ενοχλητικό τροπάρι», όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Sana.

«Οι κατηγορίες περί χρήσης χημικών (όπλων) είναι πλέον ένα ενοχλητικό τροπάρι και δεν είναι πειστικές, παρά μόνο για κάποιες χώρες που (...) στηρίζουν την τρομοκρατία στη Συρία» επισήμανε μια πηγή του υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Την ίδια ώρα, το Ιράν, σύμμαχος της Δαμασκού, κατήγγειλε σήμερα ότι οι κατηγορίες για χρήση χημικών όπλων από τον συριακό στρατό εναντίον της Ντούμας, στην ανατολική Γούτα, είναι μια νέα «συνωμοσία» εναντίον της κυβέρνησης.

«Τέτοιου είδους καταγγελίες και κατηγορίες από τους Αμερικανούς και ορισμένες δυτικές χώρες αποτελούν ένδειξη μιας νέας συνωμοσίας εναντίον της κυβέρνησης και του συριακού λαού και ένα πρόσχημα για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης, που σίγουρα θα περιπλέξει περαιτέρω την κατάσταση στη χώρα και την ευρύτερη περιοχή» σημειώνεται στο δελτίο τύπου του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι στο Βατικανό: Πώς άλλαξε την στάση των ΗΠΑ για την Ουκρανία

Διεθνή / Συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι στο Βατικανό: Πώς άλλαξε την στάση των ΗΠΑ για την Ουκρανία

Ο Ζελένσκι χαρακτήρισε τη συνάντηση «δυνητικά ιστορική», αν οδηγήσει στην πολυπόθητη ειρήνη, ενώ εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου την περιέγραψε ως «πολύ εποικοδομητική»
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Για διαφθορά ή για το Kanal Istanbul οι δεκάδες συλλήψεις με διαταγή Ερντογάν;

Διεθνή / Τουρκία: Για το Kanal Istanbul και όχι για διαφθορά οι δεκάδες συλλήψεις με διαταγή Ερντογάν

Η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για 53 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν τα 47, στο πλαίσιο έρευνας που αφορά τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ