Ισπανία: Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα 220.000 κάτοικοι από το πέρασμα της καταιγίδας «Γκλόρια»

Ισπανία: Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα 220.000 κάτοικοι από το πέρασμα της καταιγίδας «Γκλόρια» Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Οι σφοδρές χιονοπτώσεις και βροχοπτώσεις, που έπληξαν την Ισπανία, είχαν ως αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, που βρέθηκε στο έλεος της καταιγίδας Γκλόρια.

Η καταιγίδα στοίχισε τη ζωή σε 4 ανθρώπους στην Ισπανία από την Κυριακή, με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους, τις χιονοθύελλες, τις χαμηλές θερμοκρασίες και τη σφοδρή θαλασσοταραχή στις ακτές της Μεσογείου. Στην κοινότητα Χιρόνα, στη βορειοανατολική Ισπανία, 220.000 κάτοικοι έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, έγινε γνωστό από τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών. Περισσότερα από 2.600 χλμ δρόμων έχουν καλυφθεί από χιόνι στην περιοχή.

Έως χθες περισσότερες από 30 επαρχίες παρέμεναν σε κόκκινο και πορτοκαλί συναγερμό για την κακοκαιρία ενώ η Βαλένθια και οι Βαλεαρίδες Νήσους ήρθαν αντιμέτωπες με το μένος των ακραίων καιρικών φαινομένων. Οι λιμενικές αρχές υπολόγισαν ότι το ύψος των κυμάτων έφθασε τα 8,44 μέτρα στη Βαλένθια χθες, ένα ρεκόρ, όπως επισημαίνουν, την ώρα που το πρακτορείο ειδήσεων Reuters μετέδιδε ότι το ύψος των κυμάτων αυξανόταν ώρα με την ώρα στη διάσημη παραλία της Βαρκελώνης Barceloneta.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι – Τι αποκαλύπτει ο διαχειριστής του δικτύου

Διεθνή / Μπλακ άουτ στην Ισπανία: Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι

Μια σειρά διαδοχικών δυσλειτουργιών μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα φαίνεται να ήταν αρκετή για να προκαλέσει το ιστορικό μπλακ άουτ που έπληξε Ισπανία και Πορτογαλία, αφήνοντας εκατομμύρια ανθρώπους δίχως ρεύμα για ώρες.
LIFO NEWSROOM
Μπλακ άουτ σε Ισπανία: «Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές οικονομικές σε όλα τα επίπεδα της υποδομής»

Διεθνή / Μπλακ άουτ σε Ισπανία: «Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές οικονομικές σε όλα τα επίπεδα της υποδομής»

Η εξήγηση του συμβούλου του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής και ειδικού για θέματα ενέργειας, Μιχάλη Μυριάνθη, για το πρωτοφανές μπλακ άουτ σε Ισπανία και Πορτογαλία
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε έρευνα κατά του Χάρβαρντ

Διεθνή / ΗΠΑ: Το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε έρευνα κατά του Χάρβαρντ

Η υπηρεσία Πολιτικών Δικαιωμάτων του υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε ότι οι ξεκίνησε έρευνα «έπειτα από αναφορές για διακρίσεις που γίνονται με βάση τη φυλή στον τρόπο λειτουργίας του περιοδικού» Harvard Law Review κατά παράβαση του άρθρου VI του νόμου περί πολιτικών δικαιωμάτων του 1964
LIFO NEWSROOM