Ισραήλ: Ένοχος για διαφθορά ο Ολμερτ

Ισραήλ: Ένοχος για διαφθορά ο Ολμερτ Facebook Twitter
0

Ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Ολμέρτ καταδικάστηκε σήμερα από δικαστήριο του Τελ-Αβίβ ως ένοχος για διαφθορά σε μια υπόθεση που αφορούσε σκάνδαλο με ακίνητα.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Ισραήλ, πρωθυπουργός της χώρας βαρύνεται με την καταγγελία της διαφθοράς και φυσικά για πρώτη φορά καταδικάστηκε για το συγκεκριμένο λόγο.

Σύμφωνα με τα Νέα, ο Ολμερτ κρίθηκε ένοχος για δωροδοκίες που έλαβε και έδωσε σε δύο χωριστές υποθέσεις, η μια,μεταξύ αυτών, έχει σχέση με το τεράστιο σκάνδαλο Holyland, της κατασκευής ενός πολύ μεγάλου συγκροτήματος στην Ιερουσαλήμ, την εποχή που ήταν δήμαρχος της πόλης (1993-2000).


Το Σεπτέμβριο του 2012, ο Ολμερτ είχε καταδικαστεί σε ένα χρόνο φυλάκιση με αναστολή και την επιβολή προστίμου γιατί είχε κριθεί ένοχος για κατάχρηση εμπιστοσύνης στην υπόθεση «Κέντρο Επενδύσεων». Ωστόσο τον ίδιο χρόνο κρίθηκε αθώος βαρύτερων κατηγοριών σε ξεχωριστές υποθέσεις που αφορούσαν τις σχέσεις του με αμερικανό επιχειρηματία ενώ ο ίδιος ήταν δήμαρχος της Ιερουσαλήμ και αργότερα υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Η σημερινή ετυμηγορία σημαίνει πιθανότατα το τέλος της πολιτικής σταδιοδρομίας του Ολμπερτ ο οποίος μπορεί να καταδικαστεί σε φυλάκιση.

 

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη στην Ιταλία ο Σαμάρντο Σάμιουελς – «Είμαι πρωταθλητής, δεν είμαι εγκληματίας» φώναζε στους αστυνομικούς

Διεθνή / Συνελήφθη στην Ιταλία ο Σαμάρντο Σάμιουελς – «Είμαι πρωταθλητής, δεν είμαι εγκληματίας» φώναζε στους αστυνομικούς

Η αστυνομία είχε επισκεφθεί το σπίτι του Σάμιουελς άλλες πέντε φορές από τις 23 Φεβρουαρίου έως τις 6 Μαρτίου, λόγω επαναλαμβανόμενων καταγγελιών για παραβατική συμπεριφορά
LIFO NEWSROOM
«Σώπασε, ανθρωπάκο»: Διαμάχη Μασκ και Ρούμπιο με τον Πολωνό υπουργό Εξωτερικών για το Starlink

Διεθνή / «Σώπασε, ανθρωπάκο»: Διαμάχη Μασκ και Ρούμπιο με τον Πολωνό υπουργό Εξωτερικών για το Starlink

Η Πολωνία πληρώνει για να χρησιμοποιεί το Κίεβο τις υπηρεσίες του Starlink του Έλον Μασκ, το οποίο εξασφαλίζει κρίσιμης σημασίας συνδεσιμότητα στην Ουκρανία και τις ένοπλες δυνάμεις της
LIFO NEWSROOM