Καταδικάστηκαν γονείς μωρού που πέθανε επειδή το τάιζαν μόνο φυτικό γάλα

Καταδικάστηκαν γονείς μωρού που πέθανε επειδή το τάιζαν μόνο φυτικό γάλα Facebook Twitter
15

Ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή, επέβαλε βελγικό δικαστήριο σε γονείς ενός μωρού, που πέθανε καθώς τρεφόταν αποκλειστικά με φυτικό γάλα. Οι γονείς κρίθηκαν ένοχοι για πρόκληση θανάτου εξ αμελείας.

Ο μικρός Λούκας είχε βάρος μόλις 4,3 κιλά όταν πέθανε, σε ηλικία 7 μηνών, ενώ ήταν αφυδατωμένος και υποσιτισμένος.

Οι γονείς του, που διέμεναν στην πόλη Μπέβερεν, διαχειρίζονταν ένα κατάστημα με προϊόντα υγιεινής διατροφής. Επί τέσσερις μήνες, τάιζαν το μωρό γάλα από βρώμη, φαγόπυρο, ρύζι και κινόα. Η μητέρα δεν είχε μητρικό γάλα και το παιδί δεν ήθελε να πιει το βρεφικό γάλα εμπορίου, σύμφωνα με το BBC.

Ο Λούκας πέθανε τον Ιούνιο του 2014, ενώ τον μετέφεραν στο νοσοκομείο στο Χάσελτ, αφότου ένας γιατρός ομοιοπαθητικής συμβούλεψε το ζευγάρι να καλέσει ασθενοφόρο.

Όπως επισημαίνει το BBC, το φυτικό γάλα δεν έχει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ένα βρέφος στο πρώτο έτος της ζωής του. Οι γονείς του Λούκας είπαν πως κατέφυγαν στο φυτικό γάλα επειδή πίστευαν ότι το παιδί τους είχε δυσανεξία στη λακτόζη ή τη γλουτένη.

Ο δικηγόρος των γονέων δήλωσε στο δικαστήριο ότι η μητέρα σηκωνόταν αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας προκειμένου να ταΐσει το μωρό - γεγονός, που όπως είπε, αποτελεί απόδειξη ότι προσπαθούσε να τον φροντίσει.

Διεθνή
15

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναλάβει τον έλεγχο των αμερικανικών ταχυδρομείων

Διεθνή / Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναλάβει τα αμερικανικά ταχυδρομεία - Πιθανώς, για να τα κλείσει

Η ιστορική υπηρεσία USPS των ΗΠΑ είχε ελεγχόμενη ζημία 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2024 - Ο Τραμπ ετοιμάζει εκτελεστικό διάταγμα για να απολύσει τα μέλη του ΔΣ και να θέσει τα αμερικανικά ταχυδρομεία υπό τον άμεσο έλεγχο του υπουργείου Εμπορίου
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκάλυψε ότι έχει υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση

Διεθνή / Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκάλυψε ότι έχει υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση

Στη Γερμανία, σχεδόν το 60% των γυναικών δηλώνουν ότι έχουν βιώσει κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης στη διάρκεια της ζωής τους, σύμφωνα με σχετική έρευνα, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι ακόμα υψηλότερος.
LIFO NEWSROOM
Γυναίκα στις ΗΠΑ γέννησε λάθος μωρό - Της εμφύτευσαν λάθος γονιμοποιημένα ωάρια

Διεθνή / Έκανε μήνυση σε κλινική εξωσωματικής γονιμοποίησης, επειδή γέννησε το μωρό άλλου ζευγαριού χωρίς να το γνωρίζει

Παρά το λάθος, η γυναίκα θέλησε να κρατήσει το παιδί και μεγάλωσε το μωρό για αρκετούς μήνες μέχρι να δοθεί η κηδεμονία στους βιολογικούς γονείς του
LIFO NEWSROOM