Καύσιμα από θαλασσινό νερό;

Καύσιμα από θαλασσινό νερό; Facebook Twitter
6

Mετά από δεκαετίες ερευνών οι αμερικανοί επιστήμονες ανακοίνωσαν πως μάλλον ξεπέρασαν την μεγαλύτερη πρόκληση στον τομέα των ενεργειακών.

Η ανάπτυξη ενός υγρού καυσίμου υδρογονανθράκων έρχεται να απαλλάξει την εξάρτηση του στρατού για καύσιμα με βάση το πετρέλαιο και αναγγέλλεται ως ένας νέος μεγάλος ρυθμιστής. Η νέα αυτή τεχνογνωσία θα επιτρέψει στα πολεμικά πλοία να αναπτύξουν το δικό τους καύσιμο και να παρατείνουν επιχειρησιακά το μέγιστο του χρόνου αυτονομίας αντί να διακινδυνεύουν τον ανεφοδιασμό στη θάλασσα.

 

Η σημαντική ανακάλυψη ήρθε όταν οι επιστήμονες ανέπτυξαν τον τρόπο που επιτυχώς διεξάγει το διοξείδιο του άνθρακα και το αέριο του υδρογόνου από το θαλασσινό νερό. Τα αέρια στη συνέχεια μετατρέπονται σε υγρό με τη βοήθεια καταλυτικών μετατροπέων και αποδίδουν καύσιμο.

 

Το νέο αυτό καύσιμο υπολογίζεται πως θα έχει κόστος από 3 έως 6 δολάρια το γαλόνι ενώ η ερευνητική ομάδα του εργαστηρίου του Ναυτικού των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως οι πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις έχουν ήδη επιτυχώς γίνει. Το επόμενο βήμα που πρέπει να γίνει τώρα και που ανακοίνωσε ο επικεφαλής των ερευνών, είναι να γίνει μαζική παραγωγή και να ολοκληρωθούν μερικές ακόμη επιστημονικές δοκιμές για την ανθεκτικότητα του.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Διεθνή / «Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Ο Μασκ ανακοίνωσε ότι όλοι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα λάβουν σύντομα email ζητώντας τους να αναφέρουν τα επιτεύγματά τους της προηγούμενης εβδομάδας, προειδοποιώντας ότι η μη ανταπόκριση θα θεωρηθεί ως παραίτηση
LIFO NEWSROOM
Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Διεθνή / Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Συνελήφθη ο δράστης - Η Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία της Γαλλίας ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για «δολοφονία σε σχέση με τρομοκρατικό εγχείρημα»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια