Καύσιμα από θαλασσινό νερό;

Καύσιμα από θαλασσινό νερό; Facebook Twitter
6

Mετά από δεκαετίες ερευνών οι αμερικανοί επιστήμονες ανακοίνωσαν πως μάλλον ξεπέρασαν την μεγαλύτερη πρόκληση στον τομέα των ενεργειακών.

Η ανάπτυξη ενός υγρού καυσίμου υδρογονανθράκων έρχεται να απαλλάξει την εξάρτηση του στρατού για καύσιμα με βάση το πετρέλαιο και αναγγέλλεται ως ένας νέος μεγάλος ρυθμιστής. Η νέα αυτή τεχνογνωσία θα επιτρέψει στα πολεμικά πλοία να αναπτύξουν το δικό τους καύσιμο και να παρατείνουν επιχειρησιακά το μέγιστο του χρόνου αυτονομίας αντί να διακινδυνεύουν τον ανεφοδιασμό στη θάλασσα.

 

Η σημαντική ανακάλυψη ήρθε όταν οι επιστήμονες ανέπτυξαν τον τρόπο που επιτυχώς διεξάγει το διοξείδιο του άνθρακα και το αέριο του υδρογόνου από το θαλασσινό νερό. Τα αέρια στη συνέχεια μετατρέπονται σε υγρό με τη βοήθεια καταλυτικών μετατροπέων και αποδίδουν καύσιμο.

 

Το νέο αυτό καύσιμο υπολογίζεται πως θα έχει κόστος από 3 έως 6 δολάρια το γαλόνι ενώ η ερευνητική ομάδα του εργαστηρίου του Ναυτικού των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως οι πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις έχουν ήδη επιτυχώς γίνει. Το επόμενο βήμα που πρέπει να γίνει τώρα και που ανακοίνωσε ο επικεφαλής των ερευνών, είναι να γίνει μαζική παραγωγή και να ολοκληρωθούν μερικές ακόμη επιστημονικές δοκιμές για την ανθεκτικότητα του.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Έχω τέσσερις ημέρες ζωής» ισχυρίζεται η γυναίκα που κατηγόρησε τον πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση

Διεθνή / H γυναίκα που κατηγόρησε τον πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση λέει ότι έχει λίγες ημέρες ζωής έπειτα από τροχαίο

Η γυναίκα επίσης υποστήριξε ότι είχε πέσει θύμα trafficking από τον δισεκατομμυριούχο Τζέφρι Έπσταϊν, ο οποίος ήταν φίλος του δούκα της Υόρκης
LIFO NEWSROOM
Adolescence: Η «Εφηβεία» του Netflix θα προβληθεί δωρεάν σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια του Ηνωμένου Βασιλείου

Διεθνή / Adolescence: Η «Εφηβεία» του Netflix θα προβληθεί δωρεάν σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια του Ηνωμένου Βασιλείου

«Αυτή είναι μια σημαντική πρωτοβουλία για να ενθαρρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές να δουν τη σειρά», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια