Καζνέβ: «Τρομοκρατικού χαρακτήρα» η επίθεση στο Λούβρο

Καζνέβ: «Τρομοκρατικού χαρακτήρα» η επίθεση στο Λούβρο Facebook Twitter
EPA/IAN LANGSDON
0

Ένας γάλλος στρατιώτης πυροβόλησε και τραυμάτισε σήμερα έναν άνδρα οπλισμένο με ματσέτα, ο οποίος είχε στην πλάτη του δύο σακίδια και επιχείρησε να μπει στο μουσείο του Λούβρου στο κέντρο του Παρισιού, σε μια επίθεση για την οποία ο γάλλος πρωθυπουργός δήλωσε πως είναι κατά τα φαινόμενα τρομοκρατική.


Ο άντρας φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ» (Ο Αλλάχ είναι μεγάλος) και επιτέθηκε σ' έναν άλλον στρατιώτη στο Καρουζέλ του Λούβρου πριν δεχθεί τα πυρά, ανακοίνωσε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι τέθηκε υπό κράτηση και ένα δεύτερο πρόσωπο επειδή συμπεριφερόταν ύποπτα. Ο στρατιώτης που δέχθηκε την επίθεση έχει τραυματισθεί ελαφρά στο τριχωτό της κεφαλής.


Η επίθεση αυτή ήταν «απ' ό,τι φαίνεται τρομοκρατικού χαρακτήρα», δήλωσε ο γάλλος πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζνέβ. «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, αλλά έχω αυτή την πληροφορία», πρόσθεσε.


Ο δράστης είναι ζωντανός αλλά σοβαρά τραυματισμένος, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο αρχηγός της αστυνομίας του Παρισιού Μισέλ Καντό, προσθέτοντας ότι τα σακίδια που έφερε δεν περιείχαν εκρηκτικά. «Ο στρατιώτης πυροβόλησε πέντε φορές», ανέφερε ο Καντό, προσθέτοντας ότι ο άντρας όρμησε προς τους στρατιώτες και πως έχει τραυματιστεί στην κοιλιά. «Ήταν επίθεση από πρόσωπο... που αποτελούσε άμεση απειλή και του οποίου οι πράξεις έδειχναν πως επρόκειτο για τρομοκρατικό περιστατικό», σημείωσε.

Ο εισαγγελέας ανέφερε σε δήλωσή του πως άρχισε έρευνα για τρομοκρατικό επεισόδιο. Η ταυτότητα και η εθνικότητα του δράστη παραμένουν προς το παρόν άγνωστες, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών Πιέρ-Ανρί Μπραντέ.

Οι επισκέπτες που βρίσκονταν στο μουσείο τη στιγμή της επίθεσης, περίπου 250 άνθρωποι, κρατήθηκαν σε απόσταση και περιορισμένοι σ' ένα «ασφαλές» τμήμα του μουσείου, σύμφωνα με τον Καντό.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Διεθνή / Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Το «Σιδηρούν Τείχος» έχει να κάνει με την εκρίζωση μαχητών ομάδων, για να σταματήσει μια επανάληψη της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου από τη Τζενίν ή το Τουλκαρέμ
LIFO NEWSROOM
Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

Διεθνή / Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

«Αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο με ποικιλομορφία χωρίς φασισμό» και «η ιστορία επαναλαμβάνεται εάν δεν διδαχθούμε τίποτα» ήταν μεταξύ των συνθημάτων των διαδηλωτών λίγες ώρες πριν τις εκλογές στη Γερμανία
LIFO NEWSROOM
«Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Διεθνή / «Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Ο Μασκ ανακοίνωσε ότι όλοι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα λάβουν σύντομα email ζητώντας τους να αναφέρουν τα επιτεύγματά τους της προηγούμενης εβδομάδας, προειδοποιώντας ότι η μη ανταπόκριση θα θεωρηθεί ως παραίτηση
LIFO NEWSROOM