Big Tech: Κέρδη «ρεκόρ» για την Apple - Google και Microsoft ξεπέρασαν τις προσδοκίες

Big Tech: Κέρδη «ρεκόρ» για την Apple - Google και Microsoft ξεπέρασαν τις προσδοκίες Facebook Twitter
Unsplash
0

Τα υψηλότερα κέρδη στην ιστορία της κατέγραψε η Apple το τρίμηνο Απριλίου- Ιουνίου, ενώ τα έσοδα των Google και Microsoft, ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Ειδικότερα η Apple κατέγραψε τα υψηλότερα κέρδη στην ιστορία της, στα 45 χρόνια από την ίδρυσή της. Πρόκειται για κέρδη ύψους 21,7 δισ. δολαρίων, καθώς τα έσοδά της αυξήθηκαν 36% σε σχέση με πέρυσι, αναφέρει ο Guardian. Πολλοί αναλυτές κάνουν λόγο για καθαρά κέρδη ύψους 86 δισ. δολαρίων μέχρι τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο, η μετοχή της εταιρείας έπεσε κατά 2%.

«Το τρίμηνο αυτό είχαμε μία αυξανόμενη αίσθηση αισιοδοξίας από τους καταναλωτές στις ΗΠΑ και ανά τον κόσμο, μία νέα ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Αλλά όπως μας έδειξαν και οι τελευταίοι 18 μήνες, η πρόοδος που έγινε δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο ότι θα συνεχιστεί» υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Στο ίδιο διάστημα η Alphabet, μητρική της Google, είδε τα δικά της κέρδη να διπλασιάζονται. Συγκεκριμένα, εμφάνισε το καλύτερο τρίμηνο στην ιστορία της καθώς τα έσοδά της έφτασαν τα 61,88 δισ. δολάρια και τα καθαρά κέρδη της υπερδιπλασιάστηκαν στα 18,53 δισ. δολάρια.

Σε ανοδική πορεία βρέθηκε και η Microsoft. Τα έσοδά της στο τρίμηνο αυξήθηκαν 21% στα επίπεδα -ρεκόρ των 46,2 δισ. δολαρίων. Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 47% στα 16,5 δισ. δολάρια, ενώ η μετοχή της Microsoft καταγράφει κέρδη της τάξης του 40%.

Ο αναλυτής της Morgan Stanley, Μπράιαν Νοβάκ, δήλωσε ότι τα lockdown είχαν δώσει ώθηση στην Google καθώς οι καταναλωτές περνούσαν περισσότερο χρόνο στο διαδίκτυο ερευνώντας πιθανές αγορές. Μάλιστα, σημείωσε ότι στοιχεία έρευνας έδειξαν ότι το 54% των εμπόρων λιανικής κατέταξαν την αναζήτηση στη Google, ως «το πρώτο τους μέρος για να αναζητήσουν προϊόντα διαδικτυακά».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πούτιν είναι πρόθυμος να συζητήσει με τον Ζελένσκι την παύση των επιθέσεων σε μη στρατιωτικές υποδομές

Διεθνή / Ο Πούτιν είναι πρόθυμος να συζητήσει με τον Ζελένσκι την παύση των επιθέσεων σε μη στρατιωτικές υποδομές

Και οι δύο πλευρές δέχονται πιέσεις για να σημειώσουν πρόοδο προς τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, ο οποίος βρίσκεται πλέον στον τέταρτο χρόνο του
LIFO NEWSROOM
Μάχη εξουσίας στο Βατικανό: Πόσο πιθανή είναι η ανάδειξη ενός «αντι-Φραγκίσκου» πάπα

Διεθνή / Μάχη εξουσίας στο Βατικανό: Πόσο πιθανή είναι η ανάδειξη ενός «αντι-Φραγκίσκου» πάπα

Από τους 135 καρδιναλίους που μπορούσαν να λάβουν μέρος στην επιλογή του διαδόχου, ο πάπας Φραγκίσκος είχε διορίσει περίπου 110, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων συντηρητικών
LIFO NEWSROOM
Νέα Ζηλανδία: Νομοσχέδιο για τον βιολογικό ορισμό του φύλου – Δεν επιτρέπει αναγνώριση τρανς ανδρών και γυναικών

Διεθνή / Νέα Ζηλανδία: Κατατέθηκε νομοσχέδιο για τον βιολογικό ορισμό του φύλου

Αποκλείει την αναγνώριση τρανς ανδρών και γυναικών - Κατατέθηκε από το μικρότερο εκ των τριών κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού και δεν είναι βέβαιο αν θα καταφέρει να συγκεντρώσει την απαραίτητη υποστήριξη για την ψήφισή του
LIFO NEWSROOM
Πάπας Φραγκίσκος: Ανώνυμος «ευεργέτης» θα πληρώσει για την κηδεία του

Διεθνή / Πάπας Φραγκίσκος: Ανώνυμος «ευεργέτης» θα πληρώσει για την κηδεία του

Φωτογραφίες της τελετής επιβεβαίωσης του θανάτου του δόθηκαν στη δημοσιότητα - Σύμφωνα με τη διαθήκη του, ο πάπας Φραγκίσκος επιθυμούσε να ταφεί «χωρίς ιδιαίτερο στολισμό» αλλά με την επιγραφή «Franciscus»
LIFO NEWSROOM