Κιλιντσάρογλου κατά Ερντογάν: «Αντί λιοντάρι, γάτα στον Μπάιντεν»

Κιλιντσάρογλου κατά Ερντογάν: «Αντί λιοντάρι, γάτα στον Μπάιντεν» Facebook Twitter
0

Επίθεση στον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπέλυσε η αντιπολίτευση διά στόματος του Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, στον απόηχο της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Ο ηγέτης της κεμαλικής αντιπολίτευσης (CHP) Κεμάλ Κιλιντσάρογλου κατηγόρησε τον Ερντογάν ότι υιοθέτησε ήπια στάση απέναντι στις ΗΠΑ.

«Ο Μπάιντεν έβγαλε την ανακοίνωση (για την Αρμενική Γενοκτονία) και ο Ερντογάν σιώπησε για τρεις μέρες και τα τρολ του Ερντογάν στα κοινωνικά δίκτυα έλεγαν ''έι Κιλιντσάρογλου, να δούμε τι θα πεις''… Είχαν προσδοκίες, καθώς γι’ αυτούς ο Ερντογάν είναι παγκόσμιος ηγέτης, λιοντάρι. Ο Ερντογάν βρυχάται και τον ακούν όλοι, και θα τον ακούσουν… Μίλησε ο Ερντογάν, όμως αντί για λιοντάρι ακούστηκε ένα νιαούρισμα γάτας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κιλιντσάρογλου.

Ερντογάν: Οι ΗΠΑ να κοιτάξουν τον εαυτό τους στον καθρέπτη

Σημειώνεται ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε για τον «καταστροφικό αντίκτυπο» που θα έχει στις τουρκο-αμερικανικές σχέσεις η αναγνώριση από την Ουάσιγκτον της γενοκτονίας των Αρμενίων, κίνηση την οποία χαρακτήρισε «αβάσιμη».

«Ο πρόεδρος των ΗΠΑ χρησιμοποίησε αβάσιμες, άδικες και αντίθετες με την πραγματικότητα φράσεις», αναγνωρίζοντας τη γενοκτονία των Αρμενίων το Σάββατο, είπε ο Ερντογάν σε τηλεοπτικό  διάγγελμα, προειδοποιώντας για τον «καταστρεπτικό αντίκτυπο» της κίνησης του Τζο Μπάιντεν στις ήδη τεταμένες σχέσεις Άγκυρας και Ουάσιγκτον.

Η παραδοσιακή ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για την ημέρα μνήμης στις 24 Απριλίου ανέφερε το Σάββατο για πρώτη φορά τη λέξη «γενοκτονία». «Οι Αμερικανοί τιμούν όλους τους Αρμένιους που χάθηκαν στη γενοκτονία η οποία άρχισε σαν σήμερα πριν από 106 χρόνια», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. «Αυτά τα ζητήματα αποφασίζονται από ιστορικούς όχι από πολιτικούς», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, συμπληρώνοντας αιχμηρά ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να κοιτάξουν τον εαυτό τους στον καθρέπτη.

Κάλεσε την Ουάσιγκτον να πάρει άμεσα πίσω την ανακοίνωση, χαρακτηρίζοντας την «λάθος βήμα». Εντούτοις, ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε πως αναμένει «να ανοίξει μια νέα πόρτα» στις σχέσεις των δύο χωρών και να συζητήσει όλες τις συμφωνίες με τον πρόεδρο Μπάιντεν στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούνιο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερουσιαστής «σπάει» κάθε ρεκόρ με ομιλία άνω των 25 ωρών κατά του Τραμπ - «Έφυγε κουτσαίνοντας»

Διεθνή / Γερουσιαστής «σπάει» κάθε ρεκόρ με ομιλία άνω των 25 ωρών κατά του Τραμπ - «Έφυγε κουτσαίνοντας»

Ο Κόρι Μπούκερ στεκόταν όρθιος στο βήμα για περισσότερο από μία ημέρα, πίνοντας μόνο νερό, απαριθμώντας τις επιπτώσεις της πολιτικής του Ντόναλντ Τραμπ μέχρι σήμερα
LIFO NEWSROOM
Ο ηγέτης των Σερβοβόσνιων διαφεύγει στη Μόσχα καθώς οι Αρχές εντείνουν τις προσπάθειες σύλληψής του

Διεθνή / Ο ηγέτης των Σερβοβόσνιων διαφεύγει στη Μόσχα καθώς οι Αρχές εντείνουν τις προσπάθειες σύλληψής του

Η Μόσχα έχει μακρά παράδοση αδιαφορίας προς τα εντάλματα της Interpol, όταν πρόκειται για πρόσωπα με πολιτική σημασία ή συμμαχική στάση απέναντι στο Κρεμλίνο
LIFO NEWSROOM
Τα νομοσχέδια κατά των τρανς στις ΗΠΑ γίνονται όλο και πιο «ακραία», προειδοποιεί φιλανθρωπική οργάνωση

Διεθνή / Τα νομοσχέδια κατά των τρανς ατόμων στις ΗΠΑ γίνονται όλο και πιο «ακραία»

Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών έχει παρακολουθήσει τουλάχιστον 1.570 προτεινόμενα νομοσχέδια που στοχεύουν στα δικαιώματά τους, με 527 μόνο τους πρώτους τρεις μήνες του 2025
LIFO NEWSROOM
Σουηδία: Η κυβέρνηση προωθεί νομοσχέδιο με «κανόνες συμπεριφοράς» για μετανάστες - Οι παραβάτες θα απελαύνονται

Διεθνή / Σουηδία: Η κυβέρνηση προωθεί «κανόνες συμπεριφοράς» για μετανάστες - Οι παραβάτες θα απελαύνονται

Οι «παραβάσεις του τρόπου ζωής» θα αφορούν τη διάπραξη αδικήματος, τη διατάραξη της δημόσιας τάξης αλλά και την υπεράσπιση της τρομοκρατίας ή ενεργειών που «απειλούν την ασφάλεια» της χώρας
LIFO NEWSROOM