Κοροναϊός: Νεκρός κι άλλος γιατρός - Ο διευθυντής του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Γουχάν

Κοροναϊός: Νεκρός κι άλλος γιατρός - Ο διευθυντής του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Γουχάν Facebook Twitter
Ο έκτος νεκρός από τους εργαζομένους στον τομέα της υγείας - ΕΡΑ
0

Ο διευθυντής του κυριότερου νοσοκομείου της μεγαλούπολης Γουχάν, της πρωτεύουσας της επαρχίας Χουμπέι της κεντρικής Κίνας, το επίκεντρο της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός, υπέκυψε σήμερα, μετέδωσε σήμερα η κινεζική κρατική τηλεόραση.

Ο Λιου Τζιμίνγκ, ο διευθυντής του νοσοκομείου Γουτσάνγκ της Γουχάν, ο οποίος είχε μολυνθεί από τον ιό, υπέκυψε στις 10:30, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Πρόκειται για τον δεύτερο εξέχοντα Κινέζο γιατρό που πεθαίνει από τον covid-19. Νωρίτερα τον Φεβρουάριο πέθανε ο Λι Ουενλιάνγκ, ο γιατρός που πρώτος είχε ενημερώσει τις αρχές για τον νέο ιό, αρχικά χωρίς αποτέλεσμα.

Όπως και με τον θάνατο του Λι, χθες Δευτέρα το βράδυ υπήρξε σύγχυση στους κινεζικούς ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Λιου.

Αρχικά η επαρχιακή Επιτροπή Υγείας του Κομμουνιστικού Κόμματος στην επαρχία Χουμπέι ανήρτησε στο Διαδίκτυο ότι ο Λιου πέθανε. Λίγο αργότερα όμως, σε νέα ανάρτηση, έγραψε ότι είναι ακόμη ζωντανός.

«Σύμφωνα με συγγενείς του Λιου, οι γιατροί του νοσοκομείου κάνουν τα πάντα για να τον σώσουν», τόνιζε η επιτροπή στη δεύτερη ανάρτηση, προσθέτοντας ότι η προηγούμενη λανθασμένη πληροφορία προήλθε από έναν καλό φίλο του Λιου που δεν γνώριζε τις τελευταίες εξελίξεις.

Η επαρχιακή Επιτροπή Υγείας δεν έχει κάνει καμία άλλη ανάρτηση μετά την ανακοίνωση σήμερα το πρωί από την κρατική τηλεόραση για τον θάνατο του γιατρού.

Ανώτερος υγειονομικός αξιωματούχος δήλωσε την Παρασκευή ότι 1.716 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας έχουν μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό και έξι από αυτούς έχουν πεθάνει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Διεθνή / «Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Ο Μασκ ανακοίνωσε ότι όλοι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα λάβουν σύντομα email ζητώντας τους να αναφέρουν τα επιτεύγματά τους της προηγούμενης εβδομάδας, προειδοποιώντας ότι η μη ανταπόκριση θα θεωρηθεί ως παραίτηση
LIFO NEWSROOM
Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Διεθνή / Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Συνελήφθη ο δράστης - Η Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία της Γαλλίας ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για «δολοφονία σε σχέση με τρομοκρατικό εγχείρημα»
LIFO NEWSROOM