Κορωνοϊός στη Βρετανία: Στους 14.576 οι νεκροί - «Βολές» για αργοπορημένη αντίδραση

Κορωνοϊός στη Βρετανία: Στους 14.576 οι νεκροί - «Βολές» για αργοπορημένη αντίδραση Facebook Twitter
EPA
0

Στους 14.576 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από κορωνοϊό στη Βρετανία

Σύμφωνα με την πλέον πρόσφατη ανακοίνωση των Αρχών ως και το απόγευμα 847 άτομα έχασαν τη ζωή σε 24 ώρες. Τα κρούσματα ανέρχονται σε 108.692 ενώ 5.599 καταγράφηκαν για το τελευταίο 24ωρο για το οποίο υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία.

Ως το πρωί της Παρασκευής διενεργήθηκαν συνολικά 438.991 τεστ. 

Στη Βρετανία καταγράφονται κάτω από 900 θάνατοι την ημέρα κατά τις τελευταίες έξι ημέρες. Ο υψηλότερος απολογισμός ήταν στις 10 Απριλίου όταν και ανακοινώθηκαν 980 νεκροί. Συνολικά 14.576 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Βρετανία. 

Η Βρετανία έκανε γνωστό σήμερα ότι διευρύνει τον αριθμό των ανθρώπων που θα μπορούν να κάνουν το διαγνωστικό τεστ για την COVID-19, με τη συμμετοχή των αστυνομικών, των πυροσβεστών, των δικαστικών, αλλά και άλλων. Την απόφαση γνωστοποίησε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την επέκταση του προγράμματος διάγνωσης.

«Βολές» για  αργοπορημένη αντίδραση 

Η Βρετανία ήταν πολύ αργή στην αντίδρασή της σε μια σειρά από μέτωπα, αναφορικά με το ξέσπασμα του νέου κορωνοϊού, όπως δήλωσε σήμερα ο Άντονι Κοστέλο καθηγητής Διεθνούς Παιδικής Υγείας και διευθυντής του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Υγείας (UCL), στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας. «Που υπήρξαν λάθη του συστήματος που μας οδήγησαν στο να έχουμε πιθανόν τους μεγαλύτερους δείκτες θανάτων στην Ευρώπη;» αναρωτήθηκε ενώπιον της επιτροπής ο καθηγητής.

Σημειώνεται ότι χθες έγινε γνωστό, δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών Ντομινίκ Ραμπ, ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, όπως το lockdown και η κοινωνική απόσταση, θα παραμείνουν σε ισχύ τουλάχιστον για τις επόμενες τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με τις συστάσεις του επιστημονικού συμβουλίου. Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κιερ Στάρμερ, σε ανακοίνωσή του για την απόφαση συνέχισης του lockdown, εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του και τόνισε ότι προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η διασφάλιση της αύξησης των τεστ, του προστατευτικού εξοπλισμού στο ιατρικό προσωπικό και η προστασία των οίκων φροντίδας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μήνυση κατά του Ντόναλντ Τραμπ από τον πρώην επικεφαλής του Γραφείου Ειδικού Εισαγγελέα

Διεθνή / Μήνυση κατά του Ντόναλντ Τραμπ από τον πρώην επικεφαλής του Γραφείου Ειδικού Εισαγγελέα

Ο Ντέλινγκερ υποστηρίζει ότι η απομάκρυνσή του ήταν παράνομη και αποτελεί μέρος της εκτεταμένης αναδιοργάνωσης της ομοσπονδιακής διοίκησης που προωθεί η κυβέρνηση Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Οι γάμοι μειώθηκαν, τα διαζύγια αυξήθηκαν στην Κίνα

Διεθνή / Συρρίκνωση του πληθυσμού στην Κίνα: Οι γάμοι μειώθηκαν, τα διαζύγια αυξήθηκαν

Η μείωση του ενδιαφέροντος, ιδιαίτερα των νέων, ως προς τον γάμο και τη δημιουργία οικογένειας αποδίδεται εδώ και χρόνια στο υψηλό κόστος της φροντίδας των παιδιών και της εκπαίδευσης
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Πελικό: Βιασμό μετά φόνου ερευνά η αστυνομία - «Η Ζιζέλ δεν ήταν το πρώτο θύμα του Ντομινίκ»

Διεθνή / Υπόθεση Πελικό: Βιασμό μετά φόνου ερευνά η αστυνομία - «Η Ζιζέλ δεν ήταν το πρώτο θύμα του Ντομινίκ»

Η Ζιζέλ δεν ήταν το πρώτο θύμα του Ντομινίκ Πελικό, καθώς η αστυνομία εντόπισε στοιχεία που τον ενοχοποιούν για βιασμό μετά φόνου πριν γνωρίσει τη μετέπειτα σύζυγό του.
LIFO NEWSROOM