Η πριγκίπισσα Άννα προς τη νέα γενιά «γαλαζοαίματων»: «Μην ξαναεφεύρετε τον τροχό της φιλανθρωπίας»

Η πριγκίπισσα Άννα προς τη νέα γενιά «γαλαζοαίματων»: «Μην ξαναεφεύρετε τον τροχό της φιλανθρωπίας» Facebook Twitter
0

Η πριγκίπισσα Άννα είναι από τους γαλαζοαίματους που φημίζονται για την ανηλεή ειλικρίνειά τους. Κι αυτή τη φορά, αφήνοντας αιχμές για την νεότερη γενιά της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, την επικρίνει πως επιχειρεί να «ξαναεφεύρει τον τροχό» και την προειδοποιεί: «Μην αλλάξετε τη βασιλική προσέγγιση στη φιλανθρωπία».

Σε μία σπάνια συνέντευξή της, η σχεδόν 70χρονη Άννα μιλά στο Vanity Fair Μαΐου που κυκλοφορεί με εξώφυλλο ένα ασπρόμαυρο πορτρέτο τού 1969, της δια χειρός του θείου της, φωτογράφου και συζύγου της πριγκίπισσας Μαργαρίτας, Λόρδου Σνόουντον

Η πριγκίπισσα Άννα που πάντα «διαγκωνίζεται» με τον πρωτότοκο της οικογένειας, πρίγκιπα Κάρολο για τον τίτλο του πιο σκληρά εργαζόμενου μέλους των Γουίνδσορ, αυτοχαρακτηρίζεται «πομπώδης» και παλαιάς κοπής.

«Οι νέοι γαλαζοαίματοι προσπαθούν να ξαναεφεύρουν τον τροχό, όσον αφορά στα βασιλικά καθήκοντα. Οι νέες προσεγγίσεις δεν λειτουργούν πάντα» προειδοποιεί, μεταξύ άλλων, στη συνέντευξή της. Παρότι δεν κατονομάζει πρόσωπα, ο βρετανικός Τύπος «δείχνει» Χάρι και Μέγκαν που προσφάτως «έκοψαν» τις γέφυρες με τη βασιλική οικογένεια, μετακόμισαν στις ΗΠΑ και σχεδιάζουν τον «Archewell», έναν νέο μη κερδοσκοπικό οργανισμό. 

Εκπρόσωπος η ίδια σε περισσότερες από 300 φιλανθρωπικές οργανώσεις, παραμένει ακόμα και σήμερα, μετά από 50 χρόνια δουλειάς, περήφανη και αφοσιωμένη στην παλιότερη από τις οργανώσεις της, τη Save the Children - για την οποία είχε μάλιστα προταθεί και για Νόμπελ Ειρήνης.

«Δεν νομίζω πως η νεότερη γενιά κατανοεί τι ακριβώς έκανα στο παρελθόν. Δεν χρειάζεται απαραιτήτως να κοιτάς την προηγούμενη γενιά και να λες 'Α, έκανες αυτό;' ή 'πήγες εκεί;'. Στις μέρες μας αναζητούν περισσότερο το 'ας το κάνουμε με ένα νέο τρόπο'. Έχω υπάρξει σ'αυτό το στάδιο, σας παρακαλώ μην ξαναεφεύρετε τον συγκεκριμένο τροχό. Τα έχουμε κάνει αυτά. Και κάποια δεν λειτουργούν. Ίσως πρέπει να επιστρέψετε στα βασικά» τονίζει χαρακτηριστικά.


Στην ίδια συνέντευξη, η μοναχοκόρη της Ελισάβετ και του Φιλίππου εγείρει ερωτήματα για το μέλλον της βασίλισσας, υπαινισσόμενη πως ίσως κάποια μέρα πρέπει να μοιράσει περισσότερες από τις ευθυνες της στην οικογένειά της.

Η ίδια αναφέρθηκε με χιούμορ και στην αποστροφή της στην τεχνολογία: «Το βρίσκω δύσκολο να καταλάβω γιατί κάποιος απορροφάται από οθόνες και συσκευές. Η ζωή είναι τόσο σύντομη, πραγματικά. Υπάρχουν πιο διασκεδαστικά πράγματα να κάνει κανείς. Φαντάζομαι πως αυτό με κατατάσσει στην κατηγορία των πραγματικών δεινοσαύρων...»

Η πριγκίπισσα Άννα που κλείνει τα 70 της χρόνια στις 15 Αυγούστου, επιμένει πως δεν «συνταξιοδοτείται» και θα παραμείνει ενεργή στα βασιλικά της καθήκοντα. 

Με πληροφορίες από Times/Vanity Fair

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρεμβάσεις από Kουμεντάκη και Aνδρεαδάκη για την Εθνική Πινακοθήκη και την ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης

Πολιτισμός / Εθνική Πινακοθήκη: Κουμεντάκης και Aνδρεαδάκης στηρίζουν την Συραγώ Τσιάρα

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με δημόσιες τοποθετήσεις τους αναφέρθηκαν στην ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης
LIFO NEWSROOM
Χιονάτη, Σαλιγκάρια και Άντονι Χόπκινς από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Χιονάτη, Σαλιγκάρια και Άντονι Χόπκινς από αύριο στους κινηματογράφους

Το θαυμάσιο ενήλικο animation «Memoir of a Snail», η ατυχέστατη live-action εκδοχή της ντισνεϊκής «Χιονάτης», η θριλερική ανάγνωση της προσφυγικής εμπειρίας στο «Το a Land Unknown» και το φονικό smart αυτοκίνητο του Άντονι Χόπκινς στο «Locked» είναι μερικές από τις κινηματογραφικές επιλογές αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Επανεμφανίστηκε πορτρέτο Αφρικανού πρίγκιπα από τον Γκούσταφ Κλιμτ, χαμένο επί 85 χρόνια

Πολιτισμός / Επανεμφανίστηκε πορτρέτο Αφρικανού πρίγκιπα από τον Γκούσταφ Κλιμτ - Ήταν χαμένο επί 85 χρόνια

Το έργο διατίθεται προς πώληση έναντι 15 εκατ. ευρώ - Εκλάπη από την εβραϊκής καταγωγής ιδιοκτήτριά του την εποχή των Ναζί και έκτοτε αγνοούνταν - Θεωρείται ενδεικτικό έργο της
LIFO NEWSROOM