Κύπρος: Η γεώτρηση στο τεμάχιο 11 προχωρεί κανονικά- Δεν θα δοθούν τώρα λεπτομέρειες

Κύπρος: Η γεώτρηση στο τεμάχιο 11 προχωρεί κανονικά- Δεν θα δοθούν τώρα λεπτομέρειες Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου.
0

Το πρόγραμμα της γεώτρησης στο τεμάχιο 11 της κυπριακής ΑΟΖ προχωρεί κανονικά, όπως είχε προγραμματιστεί, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, αλλά απέφυγε να επεκταθεί περισσότερο. Ο υπουργός είπε ότι δηλώσεις θα γίνουν όταν υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα, θετικό ή αρνητικό, προσθέτοντας «ελπίζουμε σε θετικό αποτέλεσμα».

Ο κ. Λακκοτρύπης επισήμανε ότι «η καλύτερη απάντηση που μπορεί να δώσει η Κυπριακή Δημοκρατία στην προκλητικότητα της Τουρκίας, είναι να συνεχίσει να ολοκληρώνει τον ενεργειακό της σχεδιασμό».

Σε ερώτηση, κατά πόσον η Κυπριακή Δημοκρατία συνεργάζεται με άλλες χώρες, με τις οποίες υπάρχει συνεργασία στα ενεργειακά θέματα, όπως η Ελλάδα, το Ισραήλ και ο Λίβανος, ο Γιώργος Λακκοτρύπης είπε: «Πριν από περίπου τέσσερα χρόνια διαμορφώσαμε αυτή τη στρατηγική, να χτίσουμε και να εμβαθύνουμε τις σχέσεις μας με τα γειτονικά κράτη πρωτίστως, αλλά και με άλλα κέντρα επιρροής, όπως είναι οι ΗΠΑ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλοι». Και προσέθεσε ότι συνεχώς, σε διμερές, τριμερές ή ακόμα και σε τετραμερές επίπεδο, διευρύνονται οι σχέσεις της Κύπρου με το Ισραήλ, τον Λίβανο, πολύ πρόσφατα με την Αίγυπτο και την Ιορδανία και, «βεβαίως, πάντοτε με το διαχρονικό στήριγμα μας την Ελλάδα».

Αναφορικά με την παρουσία πολεμικών σκαφών της Γαλλίας στην περιοχή της γεώτρησης, ο υπουργός δεν θέλησε να επεκταθεί σ' αυτό το θέμα, προσθέτοντας πως «δεν θέλουμε να στρατιωτικοποιήσουμε τους ενεργειακούς μας σχεδιασμούς».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι θάνατοι αμάχων στο Σούμι μπορεί να αναγκάσουν την Ουάσινγκτον να αλλάξει στάση απέναντι στον Πούτιν

Διεθνή / Πόλεμος στην Ουκρανία: Η σφαγή στο Σούμι και πώς οι ΗΠΑ μπορεί να αλλάξουν στάση απέναντι στον Πούτιν

Η ασυμφωνία μεταξύ των δολοφονημένων στο Σούμι και της φωτογραφικής χειραψίας Γουίτκοφ-Πούτιν είναι κάτι παραπάνω από προφανής στους περισσότερους παρατηρητές
LIFO NEWSROOM
«Σκότωσε τους γονείς του για να σκοτώσει τον Τραμπ»: Το σχέδιο ενός 17χρονου για να «ρίξει» την Αμερικανική κυβέρνηση

Διεθνή / «Σκότωσε τους γονείς του για να δολοφονήσει τον Τραμπ»: 17χρονος ήθελε να «ρίξει» την κυβέρνηση των ΗΠΑ

Το FBI δήλωσε ότι ο έφηβος ήταν σε επαφή με άτομα που μιλούσαν ρωσικά και είχε ως στόχο «να προκαλέσει κυβερνητική κατάρρευση εξοντώνοντας τον πρόεδρο»
LIFO NEWSROOM