Λονδίνο: «Διεστραμμένη» η ρωσική πρόταση για κοινή έρευνα με τη Βρετανία στην υπόθεση Σκριπάλ

Λονδίνο: «Διεστραμμένη» η ρωσική πρόταση για κοινή έρευνα με τη Βρετανία στην υπόθεση Σκριπάλ Facebook Twitter
EPA/WILL OLIVER
0

Η βρετανική αντιπροσωπεία στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) απέρριψε σήμερα χαρακτηρίζοντας «διεστραμμένη» την πρόταση της Ρωσίας για τη διεξαγωγή μιας κοινής ρωσοβρετανικής έρευνας για την δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην διπλού κατασκόπου και της κόρης του.

«Είναι μια τακτική αντιπερισπασμού και ακόμη περισσότερο παραπληροφόρησης που έχει στόχο να αποφύγουν τα ερωτήματα που οι ρωσικές αρχές οφείλουν να απαντήσουν», σημείωσε η βρετανική αντιπροσωπεία σε μήνυμά της στο Twitter κατά τη διάρκεια ειδικής συνόδου που διεξάγεται στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΧΟ στη Χάγη.

Η Ε.Ε. τόνισε παράλληλα κατά τη διάρκεια της ειδικής αυτής συνεδρίασης του ΟΑΧΟ ότι η Ρωσία οφείλει να συνεργαστεί με τον διεθνή οργανισμό στην έρευνα που διεξάγει για την δηλητηρίαση των Σκριπάλ στο Σάλσμπερι της Βρετανίας.

«Είναι επιτακτική ανάγκη, η Ρωσική Ομοσπονδία να απαντήσει στα εύλογα ερωτήματα της βρετανικής κυβέρνησης, να αρχίσει να συνεργάζεται με την Γενική Γραμματεία του ΟΑΧΟ και να κάνει πλήρη και απόλυτη αναφορά στοιχείων στον ΟΑΧΟ», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ε.Ε. που αναγνώστηκε κατά την ειδική αυτή συνεδρίαση του διεθνούς οργανισμού.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι εξακολουθεί να συμφωνεί με την Βρετανία ότι η Ρωσία είναι πιθανώς υπεύθυνη για τη δηλητηρίαση των Σκριπάλ.

«Τίποτε δεν άλλαξε», δήλωσε η εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Ουλρίκε Ντέμερ μετά την παραδοχή από τον επικεφαλής βρετανικού στρατιωτικού ερευνητικού κέντρου ότι δεν μπορεί να πει αν ο νευροπαραλυτικός παράγοντας που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση κατά των Σκριπάλ είχε παρασκευαστεί στη Ρωσία.

«Συμμεριζόμαστε την άποψη της Βρετανίας ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η Ρωσία να κρύβεται πίσω από αυτή», πρόσθεσε η Ουλρίκε Ντέμερ.

Οι δυτικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, ανέλαβαν κοινή δράση απελαύνοντας Ρώσους διπλωμάτες μετά την επίθεση αυτή.

Η Μόσχα προέβη σε αντίποινα απελαύνοντας κι εκείνη διπλωμάτες δυτικών χωρών.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αξία της Hermès ξεπέρασε αυτή της LVMH που είχε προσπαθήσει να την αγοράσει πριν από 15 χρόνια

Διεθνή / Η χρηματιστηριακή αξία της Hermès ξεπέρασε αυτή της LVMH, η οποία είχε προσπαθήσει να την αγοράσει πριν από 15 χρόνια

Η Hermès ξεπέρασε την LVMH σε κεφαλαιοποίηση, ενισχυμένη από την ανθεκτικότητα του μοντέλου της πολυτέλειας, ενώ η LVMH πλήττεται από χαμηλότερα κέρδη λόγω της ποικιλίας εμπορικών σημάτων
LIFO NEWSROOM
Η CIA αποκαλύπτει αρχείο της KGB: Εξωγήινοι μετέτρεψαν σε πέτρα σοβιετικούς στρατιώτες

Διεθνή / Όταν οι εξωγήινοι μετέτρεψαν σε πέτρα σοβιετικούς στρατιώτες - Το αποχαρακτηρισμένο αρχείο της CIA που έγινε viral

Μια έκθεση της CIA αποκαλύπτει την ιστορία σοβιετικών στρατιωτών που φέρεται να μετατράπηκαν σε πέτρα μετά από συνάντηση με εξωγήινο αντικείμενο, προκαλώντας έντονες αντιπαραθέσεις και σκεπτικισμό
LIFO NEWSROOM
«Ο Έντι Ράμα λέει ψέματα στην Ελλάδα»

LiFO politics / «Ο Έντι Ράμα λέει ψέματα στην Ελλάδα»

Ο διπλωμάτης Αλέξανδρος Μαλλιάς, πρώην πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, τα Τίρανα και τα Σκόπια, μιλάει για τις αλλαγές που φέρνει η πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, καθώς και για τις δύσκολες σχέσεις της Ελλάδας με την Αλβανία, ειδικά κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του Έντι Ράμα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Οι θάνατοι αμάχων στο Σούμι μπορεί να αναγκάσουν την Ουάσινγκτον να αλλάξει στάση απέναντι στον Πούτιν

Διεθνή / Πόλεμος στην Ουκρανία: Η σφαγή στο Σούμι και πώς οι ΗΠΑ μπορεί να αλλάξουν στάση απέναντι στον Πούτιν

Η ασυμφωνία μεταξύ των δολοφονημένων στο Σούμι και της φωτογραφικής χειραψίας Γουίτκοφ-Πούτιν είναι κάτι παραπάνω από προφανής στους περισσότερους παρατηρητές
LIFO NEWSROOM