Μεξικό: Ο Βρετανός πρέσβης απολύθηκε αφού σημάδεψε με όπλο τον συνάδελφό του

Μεξικό: Ο Βρετανός πρέσβης απολύθηκε αφού σημάδεψε με όπλο το συνάδελφό του Facebook Twitter
Τζον Μπέντζαμιν/ Φωτ.: Getty Images
0

Ο πρεσβευτής του Ηνωμένου Βασιλείου στο Μεξικό απολύθηκε νωρίτερα φέτος, αφού σημάδεψε με όπλο έναν υπάλληλο της πρεσβείας σε ένα περιστατικό που καταγράφηκε σε βίντεο και αργότερα δημοσιεύτηκε  στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Τζον Μπέντζαμιν βρισκόταν σε επίσημο ταξίδι στο Ντουράνγκο και τη Σιναλόα, δύο πολιτείες του βόρειου Μεξικού με έντονη παρουσία των καρτέλ ναρκωτικών, όταν πήρε ένα όπλο από το όχημα στο οποίο επέβαινε και το έστρεψε εναντίον ενός συναδέλφου του, σύμφωνα με το βίντεο και άτομα που γνωρίζουν το θέμα και μίλησαν στους Financial Times. 

Οι ξένοι αξιωματούχοι που επισκέπτονται επικίνδυνα μέρη του Μεξικού συνήθως ταξιδεύουν με οπλισμένο προσωπικό για προστασία. Ο Μπέντζαμιν, διπλωμάτης καριέρας, απολύθηκε από πρέσβης αμέσως μετά το επεισόδιο τον Απρίλιο, είπαν οι άνθρωποι.

Ένα βίντεο με το περιστατικό δημοσιεύτηκε στο X αυτή την εβδομάδα από έναν ανώνυμο λογαριασμό, που ελέγχεται από υπαλλήλους της πρεσβείας, σύμφωνα με τους Financial Times. Στο κλιπ των πέντε δευτερολέπτων, το αυτοκίνητο φαίνεται να είναι σταματημένο, ενώ το πρόσωπο του ανθρώπου που μπαίνει στον «στόχο» είναι θολό.

«Ενώ οι έμποροι ναρκωτικών σκοτώνουν καθημερινά κόσμο στο Μεξικό, εκείνος τολμά να αστειεύεται», ανέφερε ο ανώνυμος λογαριασμός.

Ο Μπέντζαμιν εντάχθηκε στη διπλωματική υπηρεσία το 1986 και είχε θέσεις στην Τουρκία, τη Γκάνα, την Ινδονησία και τις ΗΠΑ. Ήταν πρεσβευτής του Ηνωμένου Βασιλείου στο Μεξικό από το 2021 και προηγουμένως διηύθυνε επίσης μια ακαδημία για υπαλλήλους της εξωτερικής υπηρεσίας.

Το Μεξικό βιώνει ένα κύμα βίας που αυξάνεται εδώ και μια δεκαετία . Κατά τη διάρκεια διακυβέρνησης του νυν προέδρου Andrés Manuel Lopéz Obrador έχει σημειωθεί ρεκόρ δολοφονιών και εξαφανίσεων.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Διεθνή / Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Το «Σιδηρούν Τείχος» έχει να κάνει με την εκρίζωση μαχητών ομάδων, για να σταματήσει μια επανάληψη της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου από τη Τζενίν ή το Τουλκαρέμ
LIFO NEWSROOM
Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

Διεθνή / Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

«Αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο με ποικιλομορφία χωρίς φασισμό» και «η ιστορία επαναλαμβάνεται εάν δεν διδαχθούμε τίποτα» ήταν μεταξύ των συνθημάτων των διαδηλωτών λίγες ώρες πριν τις εκλογές στη Γερμανία
LIFO NEWSROOM
«Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Διεθνή / «Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Ο Μασκ ανακοίνωσε ότι όλοι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα λάβουν σύντομα email ζητώντας τους να αναφέρουν τα επιτεύγματά τους της προηγούμενης εβδομάδας, προειδοποιώντας ότι η μη ανταπόκριση θα θεωρηθεί ως παραίτηση
LIFO NEWSROOM