Μιανμάρ: Αεροπορική επιδρομή σε συναυλία - Δεκάδες νεκροί

Μιανμάρ: Αεροπορική επιδρομή σε συναυλία - Δεκάδες νεκροί Facebook Twitter
0

Περισσότεροι από 60 άνθρωποι, που συμμετείχαν στον επετειακό εορτασμό της κύριας πολιτικής οργάνωσης της μειονότητας των Κάτσιν της Μιανμάρσκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές του στρατού, σύμφωνα με μέλη της ομάδας και έναν διασώστη.

Εκπρόσωπος της Ένωσης Καλλιτεχνών Κάτσιν δήλωσε στο Associated Press ότι, σύμφωνα με τα μέλη της που συμμετείχαν στους εορτασμούς, στρατιωτικά αεροσκάφη έριξαν τέσσερις βόμβες γύρω στις 8 το βράδυ. Μεταξύ 300 και 500 ατόμων ήταν παρόντες. 

Η επίθεση σημειώθηκε τρεις μέρες πριν οι υπουργοί Εξωτερικών της νοτιοανατολικής Ασίας συμμετάσχουν σε ειδική συνάντηση στην Ινδονησία για να συζητήσουν τη διεύρυνση της βίας στη χώρα.

Ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση στη συναυλία την Κυριακή, είναι ο μεγαλύτερος που έχει σημειωθεί σε ένα και μόνο χτύπημα μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα και την ανατροπή της εκλεγμένης κυβέρνησης της Αούνγκ Σαν Σου Κι

Δεν έχει καταστεί δυνατή η ανεξάρτητη επιβεβαίωση στοιχείων για την επίθεση, αλλά τοπικά μέσα έχουν αναρτήσει βίντεο από τις σκηνές που φαίνεται ότι ακολούθησαν μετά την επιδρομή. 

Εδώ και δεκαετίες, οι μειονότητες της Μιανμάρ επιδιώκουν αυτονομία μέσω εξεγέρσεων, αλλά η αντικυβερνητική αντίσταση αυξήθηκε αισθητά σε εθνικό επίπεδο με τον σχηματισμό ενός ένοπλου φιλοδημοκρατικού κινήματος που αντιτάχθηκε στην περσινή ανάληψη της εξουσίας από τον στρατό.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήρθε η ώρα να τιμωρηθεί ο Όρμπαν, δηλώνει η επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας

Διεθνή / Ήρθε η ώρα να τιμωρηθεί ο Όρμπαν, δηλώνει η επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας

Η φιλορωσική στάση του Ορμπάν έχει προκαλέσει νέες εντάσεις, με την Ουγγαρία να χρησιμοποιεί επανειλημμένα το δικαίωμα βέτο για να εμποδίσει ευρωπαϊκές κυρώσεις σε βάρος Ρώσων ολιγαρχών και στρατιωτικών
LIFO NEWSROOM
Γιατί η Νορβηγία επαναφέρει τα στρατιωτικά της καταφύγια του Ψυχρού Πολέμου

Διεθνή / Γιατί η Νορβηγία επαναφέρει τα στρατιωτικά της καταφύγια του Ψυχρού Πολέμου

Η Νορβηγία δεν είναι μόνη. Η Σουηδία έχει επαναφέρει τη χρήση της υπόγειας ναυτικής βάσης στο νησί Muskö, ενώ η Κίνα, το Ιράν και άλλες χώρες χτίζουν ή ενισχύουν υπόγειες εγκαταστάσεις στρατιωτικής σημασίας
LIFO NEWSROOM
Ο νέος πρωθυπουργός της Γροιλανδίας απορρίπτει την τελευταία απειλή Τραμπ: «Δεν ανήκουμε σε κανέναν»

Διεθνή / Ο νέος πρωθυπουργός της Γροιλανδίας απορρίπτει την τελευταία απειλή Τραμπ: «Δεν ανήκουμε σε κανέναν»

Ο νέος ηγέτης κάλεσε τους πολίτες σε ενότητα απέναντι στις αυξανόμενες εξωτερικές πιέσεις, τονίζοντας πως είναι κρίσιμο «να σταθούμε μαζί ως λαός, ειδικά τώρα που δεχόμαστε πιέσεις από το εξωτερικό»
LIFO NEWSROOM