Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας

Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας Facebook Twitter
Τζένιφερ Λόπεζ και Μαράια Κάρεϊ / Φωτ: EPA, αρχείου
0

Έχοντας περάσει πάνω από δύο δεκαετίες ανταλάσσοντας αιχμηρά σχόλια, η Μαντόνα και ο Έλτον Τζον συμφιλιώθηκαν το Σάββατο στα στούντιο του Saturday Night Live, με τον θρυλικό βρετανό καλλιτέχνη να ζητάει συγγνώμη και τους δύο μουσικούς να ανταλλάσουν χειραψία.

Η ιστορία της μουσικής βιομηχανίας έχει στιγματιστεί από τις προσωπικές διαμάχες ανάμεσα σε καλλιτέχνες, είτε αυτές έχουν να κάνουν με δημιουργικές διαφορές, είτε με εγωισμούς και παρεξηγήσεις. Όμως με το πέρασμα του χρόνου και κάποιες φορές υπό την προοπτική μίας επικερδούς περιοδείας, πολλές από αυτές τις διαμάχες μαλακώνουν. Άλλωστε, αν η Madonna και ο Έλτον Τζον μπορούν να αφήσουν τα παλιά πίσω τους, ίσως ήρθε η ώρα να το κάνουν και άλλοι. Από τους Fleetwood Mac μέχρι τον Morrissey και τον Τζόνι Μαρ, αυτές είναι μερικές από τις πιο θρυλικές διαμάχες της μουσικής βιομηχανίας που ακόμη δεν έχουν επιλυθεί.

Λίντσεϊ Μπάκινγκαμ και Στίβι Νικς

Οι Fleetwood Mac γεννήθηκαν μέσα στην ένταση και το πάθος — και δεν σταμάτησαν ποτέ να τρέφονται από αυτά. Το συγκρότημα, στο οποίο κάποτε συμμετείχαν δύο ζευγάρια, οι Λίντσεϊ Μπάκινγκαμ και Στίβι Νικς και οι Τζον και Κριστίν ΜακΒι, μετέτρεπε τις προσωπικές του εντάσεις σε τραγούδια. Το θυελλώδες ειδύλλιο των Μπάκινγκαμ και Νικς έδωσε ζωή σε μερικές από τις πιο εμβληματικές επιτυχίες τους: ο Μπάκινγκαμ έγραψε το κατηγορητικό κομμάτι «Go Your Own Way», ενώ η Νικς απάντησε με το «Dreams» και το «Silver Springs».

Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας Facebook Twitter
Στίβι Νικς και Λίντσεϊ Μπάκινγκαμ / Φωτ: EPA, αρχείου

Το 2018, ο Μπάκινγκαμ αποχώρησε από το συγκρότημα, ισχυριζόμενος ότι η Νικς τον έδιωξε επειδή της φάνηκε προσβλητικός. Η ίδια δήλωσε πως είχε φτάσει στα όριά της. Ο Μικ Φλίτγουντ έχει δηλώσει ότι θα ήθελε να τους δει να συμφιλιώνονται, ενώ και ο ίδιος ο Μπάκινγκαμ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, λέγοντας: «Θα ήταν σωστό να τελειώσουμε με μια πιο κυκλική νότα».

50 Cent και Ja Rule

«Δεν έχει τελειώσει μέχρι να φύγει ένας από εμάς», είχε πει ο 50 Cent για τον μακροβιότερο ίσως καβγά στο χιπ χοπ. Οι δύο ράπερ ανταλλάσσουν diss tracks από τα τέλη της δεκαετίας του '90, όταν ένας συνεργάτης του 50 Cent έκλεψε κοσμήματα από τον Ja Rule.

Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας Facebook Twitter
50 Cent (αριστερά) και Ja Rule (δεξιά) / Φωτ: EPA, αρχείου

Παρά τις σποραδικές περιόδους ηρεμίας, όπως όταν το 2013 είχαν μοιραστεί μία πτήση χωρίς να σημειωθεί κάποιο περιστατικό, η ένταση παραμένει. Σύμφωνα με τον Guardian, ο 50 Cent έχει αγοράσει θέσεις σε συναυλίες του Ja Rule ώστε να μείνουν άδειες, ενώ ο Ja συνεχίζει να τον αποκαλεί «ρουφιάνο».

Morrissey και Τζόνι Μαρ

Η σχέση των πρώην μελών των Smiths είναι πιο «παγωμένη» από ποτέ. Ο Morrissey έχει κατηγορήσει τον Μαρ ότι τον «αναλύει» στον Τύπο, ενώ το 2024 τον κατηγόρησε ότι εμποδίζει τις προσπάθειες επανασύνδεσης των Smiths και διεκδίκησε την αποκλειστική ιδιοκτησία του ονόματος του συγκροτήματος. Ο Μαρ αρνήθηκε, λέγοντας απλά: «Δεν αγνόησα την πρόταση – είπα όχι».

Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας Facebook Twitter
Morrisey (αριστερά) και Τζόνι Μαρ (δεξιά) / Φωτ: EPA, αρχείου

Μαράια Κάρεϊ και Τζένιφερ Λόπεζ

Οι δύο σταρ αποφεύγουν τις άμεσες επιθέσεις, αλλά η παθητική επιθετικότητα που έχουν δείξει ανά περιόδους είναι αξιοθαύμαστη. Η Κάρεϊ έχει υποτιμήσει επανειλημμένα τη Λόπεζ, αποκαλώντας την «χορεύτρια» και δηλώνοντας ότι «δεν την ξέρω», φράση που έγινε viral. Από την πλευρά της, η Λόπεζ έχει απαντήσει με παρόμοιο τρόπο, προσποιούμενη επίσης άγνοια.

Ντέιβιντ Γκίλμουρ και Ρότζερ Γουότερς

Η κόντρα στους κόλπους των Pink Floyd κρατάει δεκαετίες. Ο Γουότερς εγκατέλειψε το συγκρότημα το 1985 και καταφέρθηκε ενάντια στα μεταγενέστερα άλμπουμ τους. Παρότι επανενώθηκαν για φιλανθρωπικούς σκοπούς το 2005 και 2010, το 2020 ο Γουότερς κατηγόρησε τον Γκίλμουρ ότι τον «απαγόρευσε» από την επίσημη ιστοσελίδα του συγκροτήματος.

Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας Facebook Twitter
Ρότζερ Γουότερς (αριστερά) και Ντέιβιντ Γκίλμουρ (δεξιά) / Φωτ: EPA, αρχείου

Το 2023, η σύζυγος του Γκίλμουρ, Πόλι Σάμσον, χαρακτήρισε τον Γουότερς «αντισημίτη» και «απολογητή του Πούτιν», με τον ίδιο να αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες. Όταν ρωτήθηκε το 2024 αν θα συνεργαζόταν ξανά μαζί του, ο Γκίλμουρ απάντησε: «Απολύτως όχι. Δεν κάνω παρέα με ανθρώπους που υποστηρίζουν γενοκτόνους δικτάτορες».

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ