Μοζαμβίκη: Τουλάχιστον 94 νεκροί σε ναυάγιο υπερφορτωμένου φεριμπότ- Ανάμεσά τους και παιδιά

Μοζαμβίκη: Τουλάχιστον 94 νεκροί σε ναυάγιο υπερφορτωμένου φεριμπότ- Ανάμεσά τους και παιδιά Facebook Twitter
Ναυάγιο/ Φωτ. Αρχείου: EPA
0

Τουλάχιστον 94 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα ανοικτά της Μοζαμβίκης στο ναυάγιο ενός αλιευτικού που είχε μετατραπεί σε πορθμείο και ήταν υπερφορτωμένο με 130 επιβάτες, ανακοίνωσαν χθες Κυριακή οι τοπικές αρχές της αφρικανικής χώρας.

«Το πλοίο βυθίστηκε επειδή ήταν υπερφορτωμένο και ακατάλληλο για τη μεταφορά επιβατών. Ενενήντα ένας άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους», δήλωσε ο Ζάιμε Νέτο, αξιωματούχος της βόρειας επαρχίας Ναμπούλα, που εξήγησε ότι επιχειρούσαν να αποφύγουν τοπικό ξέσπασμα χολέρας

Πέντε άνθρωποι φέρονται να έχουν διασωθεί έως τώρα και υπάρχει φόβος ότι οι νεκροί μπορεί να ξεπεράσουν τους 100. Πολλά παιδιά ήταν μεταξύ των νεκρών, πρόσθεσε.

Το σκάφος ταξίδευε από τη Λούνγκα προς το νησί της Μοζαμβίκης, στα ανοικτά των ακτών της Ναμπούλα, ανέφερε το πορτογαλικό τηλεοπτικό δίκτυο RTP.

Η επαρχία Ναμπούλα είναι μία από τις χειρότερα πληγείσες από την επιδημία χολέρας, η οποία έχει εξαπλωθεί σε πολλές χώρες της νότιας Αφρικής από τον Ιανουάριο του περασμένου έτους.

Η χώρα της Νότιας Αφρικής, μία από τις φτωχότερες στον κόσμο, έχει καταγράψει σχεδόν 15.000 κρούσματα της υδατογενούς ασθένειας και 32 θανάτους από τον Οκτώβριο, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υποβαθμίζει τη συντριβή του Embraer η Ρωσία: «Λάθος να γίνονται εικασίες για το δυστύχημα»

Διεθνή / Υποβαθμίζει τη συντριβή του Embraer στο Καζακστάν η Μόσχα: «Λάθος οι εικασίες για το δυστύχημα»

Αξιωματούχος εθνικής ασφάλειας της Ουκρανίας ισχυρίστηκε ότι η συντριβή στο Καζακστάν, στην οποία σκοτώθηκαν 38 άνθρωποι την ημέρα των Χριστουγέννων, προκλήθηκε από πυρά ρωσικής αεράμυνας
LIFO NEWSROOM
Απατεώνες στην Κίνα εμπνέονται από το Squid Game για να εκμεταλλευτούν υπερχρεωμένα άτομα - Τι κερδίζουν

Διεθνή / Απατεώνες στην Κίνα εμπνέονται από το Squid Game για να εκμεταλλευτούν υπερχρεωμένα άτομα - Τι κερδίζουν

Οι λεγόμενες «προκλήσεις απομόνωσης» έχουν γίνει δημοφιλείς στην πλατφόρμα Douyin (η κινεζική έκδοση του TikTok), ιδιαίτερα φέτος, καθώς η κινεζική οικονομία σημειώνει αδύναμη ανάπτυξη
LIFO NEWSROOM