Μπάιντεν για θάνατο Γιαχία Σινουάρ: «Μια καλή μέρα για το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και τον κόσμο»

Μπάιντεν για θάνατο Γιαχία Σινουάρ: «Μια καλή μέρα για το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και τον κόσμο» Facebook Twitter
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν / EPA
0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, εξήρε σε δήλωσή του τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, προσθέτοντας ότι θα μιλήσει «σύντομα» με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου. "Αυτή είναι μια καλή μέρα για το Ισραήλ, για τις Ηνωμένες Πολιτείες και για τον κόσμο», ανέφερε ο Μπάιντεν στη γραπτή δήλωσή του.

«Θα μιλήσω σύντομα με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου και άλλους ισραηλινούς ηγέτες για να τους συγχαρώ, να συζητήσουμε την πορεία για την επιστροφή των ομήρων στις οικογένειές τους και για τον τερματισμό αυτού του πολέμου μια για πάντα, ο οποίος έχει προκαλέσει τόσες καταστροφές σε αθώους ανθρώπους», συνέχισε.

Ο Tζο Μπάιντεν πρόσθεσε πως ελπίζει ότι τώρα είναι η ευκαιρία να δούμε τα επόμενα βήματα για τη Γάζα μετά το θάνατο του Γιαχία Σινουάρ. «Υπάρχει τώρα η ευκαιρία για μια "επόμενη μέρα" στη Γάζα χωρίς τη Χαμάς στην εξουσία και για μια πολιτική διευθέτηση που θα παρέχει ένα καλύτερο μέλλον τόσο για τους Ισραηλινούς όσο και για τους Παλαιστίνιους. Ο Γιαχία ήταν ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο για την επίτευξη όλων αυτών των στόχων. Αυτό το εμπόδιο δεν υφίσταται πλέον. Όμως απομένει πολλή δουλειά μπροστά μας», δήλωσε ο Μπάιντεν.

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφια των Δημοκρατικών για τις αμερικανικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, Καμάλα Χάρις, δήλωσε ότι η δολοφονία του Γιαχία Σινουάρ «μας δίνει την ευκαιρία να τερματίσουμε επιτέλους τον πόλεμο στη Γάζα».

Μιλώντας από την πανεπιστημιούπολη ενός κολεγίου στο Ουισκόνσιν, όπου έκανε προεκλογική εκστρατεία, η Χάρις είπε ότι ο πόλεμος «πρέπει να τελειώσει έτσι ώστε το Ισραήλ να είναι ασφαλές, οι όμηροι να απελευθερωθούν, τα δεινά στη Γάζα να τελειώσουν και ο παλαιστινιακός λαός να μπορέσει να πραγματοποιήσει το δικαίωμά του στην αξιοπρέπεια, την ασφάλεια, την ελευθερία και την αυτοδιάθεση».

«Είναι καιρός να αρχίσει η επόμενη μέρα», είπε η Κάμαλα Χάρις.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανήλικος Παλαιστίνιος πέθανε από την πείνα σε ισραηλινή φυλακή - Δεν του είχαν απαγγελθεί κατηγορίες

Διεθνή / Ανήλικος Παλαιστίνιος πέθανε σε ισραηλινή φυλακή - Υποσιτισμό και κακουχίες, έδειξε η νεκροψία

Ο 17χρονος είχε συλληφθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο γιατί έριξε πέτρες σε Ισραηλινούς στρατιώτες, κρατούνταν για πάνω από έξι μήνες χωρίς να του έχει απαγγελθεί καν κατηγορία
LIFO NEWSROOM
Απολύθηκαν εν μέσω κρίσης: Εργαζόμενοι της USAID απομακρύνθηκαν ενώ προσέφεραν βοήθεια στη σεισμόπληκτη Μιανμάρ

Διεθνή / USAID: Στελέχη πρώτης γραμμής απολύθηκαν ενώ βρίσκονταν στο πεδίο, στη σεισμόπληκτη Μιανμάρ

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα συνεχίσουν να είναι ο κύριος πάροχος ανθρωπιστικής βοήθειας παγκοσμίως, ζητώντας από άλλα κράτη να εντείνουν τις προσπάθειές τους
LIFO NEWSROOM
Κινδυνεύει να κλείσει την επιχείρησή της η ζωγράφος του «χειρότερου πορτρέτου του Τραμπ»

Διεθνή / Κινδυνεύει να κλείσει την επιχείρησή της η ζωγράφος του «χειρότερου πορτρέτου του Τραμπ»

Η Σάρα Μπόρντμαν, η καλλιτέχνιδα πίσω από το επίσημο πορτρέτο του Ντόναλντ Τραμπ το οποίο ο πρόεδρος χαρακτήρισε ως «πραγματικά το χειρότερο», λέει ότι οι έντονες αρνητικές αντιδράσεις που έγιναν viral έθεσαν σε κίνδυνο την 41χρονη επιχείρησή της
LIFO NEWSROOM
Δασμοί Τραμπ: Πώς οι ΗΠΑ πυροβολούν τα πόδια τους

Διεθνή / Δασμοί Τραμπ: Πώς οι ΗΠΑ πυροβολούν τα πόδια τους

Σύμφωνα με τις αγορές όλες οι οικονομίες θα πληγούν σε έναν ορατό χρονικό ορίζοντα από τους δασμούς Τραμπ, αλλά μεγαλύτερο θύμα θα είναι η ίδια η αμερικανική οικονομία, η οποία κινδυνεύει με ύφεση από έναν παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο
LIFO NEWSROOM