Μπολσονάρου: Η Αμαζονία δεν καταστρέφεται από τις φλόγες όπως τα ΜΜΕ θα ήθελαν να πιστέψουμε

Μπολσονάρου: Η Αμαζονία δεν καταστρέφεται από τις φλόγες όπως τα ΜΜΕ θα ήθελαν να πιστέψουμε Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Ο Ζαΐχ Μπολσονάρου δήλωσε σήμερα πως το τροπικό δάσος του Αμαζονίου δεν καταστρέφεται από τις πυρκαγιές όπως υποστηρίζουν ΜΜΕ «που ψεύδονται» και πως το ενδιαφέρον από το εξωτερικό για την περιοχή οφείλεται στον μεταλλευτικό της πλούτο και στη βιοποικιλότητα, και όχι για τους αυτόχθονες κατοίκους του.

Σε μια ομιλία στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ο Μπολσονάρου δήλωσε πως δεν είναι αλήθεια ο ισχυρισμός ότι η Αμαζονία ανήκει στην παγκόσμια κληρονομιά και πως οποιαδήποτε ξένη βοήθεια για να προστατευθεί το τροπικό δάσος πρέπει να σέβεται πλήρως την κυριαρχία της Βραζιλίας. «Αντί να μας βοηθήσουν», ορισμένες χώρες, στη βάση «ψεμάτων των ΜΜΕ», «συμπεριφέρονται με ασεβή και αποικιακό τρόπο, επιτιθέμενες στην κυριαρχία μας», είπε.

Δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε καμία χώρα αλλά χαρακτήρισε «γελοία πρόταση» την πρόταση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να δημιουργηθεί ένα «διεθνές καθεστώς» για την προστασία της Αμαζονίας. «Η Αμαζονία δεν καταστρέφεται σήμερα από τις φλόγες όπως θα ήθελαν να μας κάνουν να πιστέψουμε τα ΜΜΕ», είπε ο Βραζιλιάνος πρόεδρος.

Μπολσονάρου: Η Αμαζονία δεν καταστρέφεται από τις φλόγες όπως τα ΜΜΕ θα ήθελαν να πιστέψουμε Facebook Twitter
ΕΡΑ

«Μη διστάσετε να έρθετε στη Βραζιλία, είναι μια χώρα πολύ διαφορετική από αυτήν που βλέπετε στην τηλεόραση και στις εφημερίδες», είπε. Από τον Ιανουάριο έως τις 19 Σεπτεμβρίου, παρά μια μικρή υποχώρηση των πυρκαγιών από τις αρχές αυτού του μήνα, η Βραζιλία κατέγραψε αύξηση κατά 56% σε σχέση με την ίδια περίοδο του περασμένου έτους στον αριθμό των δασικών πυρκαγιών, εκ των οποίων περίπου οι μισές (47%) σημειώνονται στην Αμαζονία.

Οι πυρκαγιές αυτές, στην πλειονότητά τους εμπρησμοί, έχουν σκοπό να δημιουργήσουν χώρο για την κτηνοτροφία βοοειδών και για τις καλλιέργειες και συνοδεύουν μια καλπάζουσα αποψίλωση: στην Αμαζονία αυτή η τελευταία έχει σχεδόν διπλασιαστεί μετά την άνοδο στην εξουσία του Ζαΐχ Μπολσονάρου τον Ιανουάριο, με ρυθμό 110 γήπεδα ποδοσφαίρου την ώρα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/ΑFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ θα εξετάσει την απαγόρευση της «θεραπείας μεταστροφής» σε ανήλικους

Διεθνή / Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ θα εξετάσει την απαγόρευση της «θεραπείας μεταστροφής» σε ανήλικους

Ο νόμος απαγορεύει οποιαδήποτε πρακτική ή θεραπεία που αποσκοπεί στην αλλαγή του σεξουαλικού προσανατολισμού ή της ταυτότητας φύλου ενός ανηλίκου, καθώς και στην καταστολή ή μείωση της έλξης προς άτομα του ίδιου φύλου
LIFO NEWSROOM
Η Ουκρανία πρέπει να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία, λέει ο Αμερικανός ΥΠΕΞ

Διεθνή / Η Ουκρανία πρέπει να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία, λέει ο Αμερικανός ΥΠΕΞ

Ο υπουργός Εξωτερικών, προσερχόμενος σε συνομιλίες με Ουκρανούς αξιωματούχους στη Σαουδική Αραβία, δήλωσε ότι θα χρειαστούν μελλοντικές συνομιλίες για τις παραχωρήσεις της Ρωσίας
LIFO NEWSROOM
Η Meta του Ζούκερμπεργκ σκόπευε να δώσει δεδομένα χρηστών στην Κίνα

Διεθνή / Η Meta του Ζούκερμπεργκ σκόπευε να δώσει δεδομένα χρηστών στην Κίνα

Η καταγγελία, που αριθμεί 78 σελίδες και έχει αποκαλυφθεί από την Washington Post, περιλαμβάνει εσωτερικά έγγραφα της Meta, τα οποία καταδεικνύουν ότι η εταιρεία ανέπτυξε σύστημα λογοκρισίας ειδικά για την Κίνα, το 2015
LIFO NEWSROOM
Οι ρωσικές δυνάμεις προωθούνται στο Κουρσκ πίσω από τις ουκρανικές γραμμές

Διεθνή / Οι ρωσικές δυνάμεις προωθούνται στο Κουρσκ πίσω από τις ουκρανικές γραμμές

Με τη ρωσική προώθηση χιλιάδες στρατιώτες κινδυνεύουν να περικυκλωθούν την ώρα που η Ουκρανία ετοιμάζεται για συνομιλίες με Αμερικανούς ανώτατους διπλωμάτες στη Σαουδική Αραβία
LIFO NEWSROOM