Νέα τουρκική Navtex για το Oruc Reis - Εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας

Νέα τουρκική Navtex για το Oruc Reis - Εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας Facebook Twitter
Ποια περιοχή δεσμεύει η νέα τουρκική Navtex
0

Νέα οδηγία για σεισμικές έρευνες έως τις 20 Σεπτεμβρίου σε περιοχή και εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, εξέδωσε η Τουρκία.

Η νέα Navtex που αφορά το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis και τα συνοδευτικά πλοία Ataman και Cengiz Han, δεσμεύει περιοχή λίγο πιο βόρεια από την προηγούμενη - που περιλαμβάνει και περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Νέα τουρκική Navtex για το Oruc Reis - Εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας Facebook Twitter

Πρόκειται για την τρίτη ναυτική οδηγία που εκδίδει ο σταθμός της Αττάλειας για έρευνες του τουρκικού σεισμογραφικού σκάφους.

Η νέα αυτή αγγελία είχε προαναγγελθεί, ωστόσο, τόσο από τον υπουργό Εξωτερικών, όσο και από τον υπουργό Άμυνας της Τουρκιάς. 

Συγκεκριμένα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξή του το περασμένο Σάββατο, είχε τονίσει πως θα εκδίδονται «τμηματικές» Navtex για την παραμονή του τουρκικού πλοίου στην ανατολική Μεσόγειο, που θα αφορούν την κάθε περιοχή ξεχωριστά και σε διαφορετικές ημερομηνίες. Από την πλευρά του, ο Χουλουσί Ακάρ είχε διαμηνύσει πως οι σεισμικές έρευνες θα συνεχιστούν επ' αόριστον.

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν

Η νέα αυτή Navtex έρχεται εν μέσω έντονων διπλωματικών διεργασιών, τη στιγμή που ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνεχίζει να δυναμιτίζει το κλίμα με δηλώσεις του

Αυτή τη φορά, ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας στην Κερασούντα είπε ότι «τη χώρα μας που έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή κανένας δεν θα μπορέσει να την εγκλωβίσει στον κόλπο της Αττάλειας. Όσοι κάνουν τους μάγκες, επειδή τους ξεσηκώνουν οι πρώην αποικιοκράτες, τους συστήνω να μελετήσουν την πρόσφατη ιστορία τους», υποστήριξε.

«Περιμένουμε καλά νέα από τις θάλασσες αυτή τη χρονιά. Η ανακάλυψη των 320 κυβικών μέτρων αερίου στη Μαύρη Θάλασσα, έδειξε τη γονιμότητα των βυθών. Σαν τουρκικό έθνος, ποτέ δεν θα πούμε ευχαριστώ σε ληστές και πειρατές της Μεσογείου και του Αιγαίου. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας».

«Το Oruc Reis συνεχίζει με αποφασιστικότητα τις σεισμικές ερευνητικές δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο. Ελπίζω πως θα λάβουμε σύντομα καλά νέα από εκεί», πρόσθεσε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πούτιν είναι πρόθυμος να συζητήσει με τον Ζελένσκι την παύση των επιθέσεων σε μη στρατιωτικές υποδομές

Διεθνή / Ο Πούτιν είναι πρόθυμος να συζητήσει με τον Ζελένσκι την παύση των επιθέσεων σε μη στρατιωτικές υποδομές

Και οι δύο πλευρές δέχονται πιέσεις για να σημειώσουν πρόοδο προς τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, ο οποίος βρίσκεται πλέον στον τέταρτο χρόνο του
LIFO NEWSROOM
Μάχη εξουσίας στο Βατικανό: Πόσο πιθανή είναι η ανάδειξη ενός «αντι-Φραγκίσκου» πάπα

Διεθνή / Μάχη εξουσίας στο Βατικανό: Πόσο πιθανή είναι η ανάδειξη ενός «αντι-Φραγκίσκου» πάπα

Από τους 135 καρδιναλίους που μπορούσαν να λάβουν μέρος στην επιλογή του διαδόχου, ο πάπας Φραγκίσκος είχε διορίσει περίπου 110, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων συντηρητικών
LIFO NEWSROOM
Νέα Ζηλανδία: Νομοσχέδιο για τον βιολογικό ορισμό του φύλου – Δεν επιτρέπει αναγνώριση τρανς ανδρών και γυναικών

Διεθνή / Νέα Ζηλανδία: Κατατέθηκε νομοσχέδιο για τον βιολογικό ορισμό του φύλου

Αποκλείει την αναγνώριση τρανς ανδρών και γυναικών - Κατατέθηκε από το μικρότερο εκ των τριών κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού και δεν είναι βέβαιο αν θα καταφέρει να συγκεντρώσει την απαραίτητη υποστήριξη για την ψήφισή του
LIFO NEWSROOM
Πάπας Φραγκίσκος: Ανώνυμος «ευεργέτης» θα πληρώσει για την κηδεία του

Διεθνή / Πάπας Φραγκίσκος: Ανώνυμος «ευεργέτης» θα πληρώσει για την κηδεία του

Φωτογραφίες της τελετής επιβεβαίωσης του θανάτου του δόθηκαν στη δημοσιότητα - Σύμφωνα με τη διαθήκη του, ο πάπας Φραγκίσκος επιθυμούσε να ταφεί «χωρίς ιδιαίτερο στολισμό» αλλά με την επιγραφή «Franciscus»
LIFO NEWSROOM