Νεκρός τουρίστας μετά από πτώση σε ρωμαϊκό υδραγωγείο στην Ισπανία

Νεκρός τουρίστας μετά από πτώση σε ρωμαϊκό υδραγωγείο στην Ισπανία Facebook Twitter
Σεγκόβια, Ισπανία © Unsplash
0

Ένας 63χρονος Βρετανός τουρίστας έχασε τη ζωή του αφού έπεσε από μια εξέδρα θέασης με θέα το ιστορικό υδραγωγείο της Σεγκόβια στην κεντρική Ισπανία, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Σε σύντομη ανακοίνωσή τους χθες, Σάββατο (12/4), οι αρχές περιέγραψαν τον άνδρα ως κάτοχο βρετανικού διαβατηρίου που είχε φτάσει στην πόλη την Πέμπτη μαζί με άλλα δύο άτομα. Οι αρχικές αναφορές έκαναν λόγο ότι είχε καθίσει στο περβάζι της σκάλας που οδηγεί στο σημείο θέασης και έπεσε προς τα πίσω αφού έχασε την ισορροπία του, ανέφερε η τοπική εφημερίδα El Norte de Castilla.

Οι αξιωματούχοι της πόλης δήλωσαν ότι ο άνδρας, ο οποίος δεν έχει ακόμη κατονομαστεί, έπεσε από το σημείο θέασης λίγο μετά τη 13:00, τοπική ώρα, το Σάββατο. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης δήλωσαν ότι έσπευσαν στο σημείο και προσπάθησαν να τον επαναφέρουν.

Το περιστατικό έλαβε χώρα σε ένα παρατηρητήριο, γνωστό ως Postigo del Consuelo, το οποίο είναι κρυμμένο στα απομεινάρια των μεσαιωνικών τειχών που περιβάλλουν την πόλη. Η μικρή εξέδρα θέασης προσελκύει εδώ και καιρό πλήθος τουριστών και ντόπιων για τη σαρωτική θέα που προσφέρει στην πόλη και το υδραγωγείο.

Το ρωμαϊκό υδραγωγείο, με δύο επίπεδα τόξων και μήκος που ξεπερνά τα 800 μέτρα, πιστεύεται ότι κατασκευάστηκε γύρω στο 50 μ.Χ. Χρησιμοποιήθηκε μέχρι τη δεκαετία του 1970 για τη διοχέτευση νερού στην πόλη από τα κοντινά βουνά. Ανακηρύχθηκε μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco το 1985 και στο υψηλότερο σημείο του υψώνεται πάνω από 28 μέτρα πάνω από το έδαφος.

Όπως συνηθίζεται στην Ισπανία σε περιπτώσεις θανάτων που θεωρούνται τυχαίοι, οι δικαστικοί λειτουργοί έχουν ξεκινήσει έρευνα και συγκεντρώνουν μαρτυρίες και στοιχεία για να επιβεβαιώσουν τις συνθήκες του θανάτου. «Στηρίζουμε την οικογένεια ενός Βρετανού υπηκόου που πέθανε στην Ισπανία και είμαστε σε επαφή με τις τοπικές αρχές» δήλωσε στον Guardian εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι θάνατοι αμάχων στο Σούμι μπορεί να αναγκάσουν την Ουάσινγκτον να αλλάξει στάση απέναντι στον Πούτιν

Διεθνή / Πόλεμος στην Ουκρανία: Η σφαγή στο Σούμι και πώς οι ΗΠΑ μπορεί να αλλάξουν στάση απέναντι στον Πούτιν

Η ασυμφωνία μεταξύ των δολοφονημένων στο Σούμι και της φωτογραφικής χειραψίας Γουίτκοφ-Πούτιν είναι κάτι παραπάνω από προφανής στους περισσότερους παρατηρητές
LIFO NEWSROOM
«Σκότωσε τους γονείς του για να σκοτώσει τον Τραμπ»: Το σχέδιο ενός 17χρονου για να «ρίξει» την Αμερικανική κυβέρνηση

Διεθνή / «Σκότωσε τους γονείς του για να δολοφονήσει τον Τραμπ»: 17χρονος ήθελε να «ρίξει» την κυβέρνηση των ΗΠΑ

Το FBI δήλωσε ότι ο έφηβος ήταν σε επαφή με άτομα που μιλούσαν ρωσικά και είχε ως στόχο «να προκαλέσει κυβερνητική κατάρρευση εξοντώνοντας τον πρόεδρο»
LIFO NEWSROOM