Ο Βρετανός υπουργός Υγείας προαναγγέλει λιγότερο ξένο προσωπικό στην Υγεία μετά το Brexit

Ο Βρετανός υπουργός Υγείας προαναγγέλει λιγότερο ξένο προσωπικό στην Υγεία μετά το Brexit Facebook Twitter
0

Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης του αλλοδαπού προσωπικού στην Υγεία, μετά το Brexit, λέγοντας ότι «θα υπάρξει έντονη ανακούφιση στον αριθμό των γιατρών, των νοσηλευτών και των βοηθών στον τομέα της Υγείας που πρέπει κάθε χρόνο να εισάγουμε».

Μιλώντας στην εφημερίδα Mail on Sunday, ο Ντέιβιντ Χαντ τόνισε:

"Νομίζω ότι οι πολίτες θα αναρωτηθούν, αν είναι σωστό να εισάγουμε προσωπικό, ενώ τόσοι βρετανοί νέοι αποφοιτούν από την ιατρική σχολή. Νομίζω ότι είναι μια συζήτηση που πρέπει να γίνει».

Αν και αγωνίστηκε για να παραμείνει η Βρετανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Χαντ, δήλωσε ότι το μήνυμα από το δημοψήφισμα ήταν σαφές - ότι η ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών της ΕΕ θα πρέπει να τελειώσει.  «Η ιστορία έχει προχωρήσει. Έχω καταλάβει με έναν τρόπο, κάτι που δεν συνέβαινε πριν, ότι η ενιαία αγορά δεν είναι μια ενιαία έννοια. Οφείλουμε να σεβαστούμε τη σαφή απόφαση των Βρετανών να ανακτήσουμε τον έλεγχο των συνόρων μας και να βάλουμε  τέλος στην  ελεύθερη κυκλοφορία».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Διεθνή / Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας δήλωσε προσβεβλημένος μετά τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου για περικοπές των «8 εκατ. δολαρίων για τη στήριξη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στο Λεσότο που κανείς δεν έχει ακουστά»
LIFO NEWSROOM
Εάν έχει κλαπεί ο χρυσός των ΗΠΑ από το Φορτ Νοξ, ρωτούν Τραμπ και Μασκ

Διεθνή / Εάν έχει κλαπεί ο χρυσός των ΗΠΑ από το Φορτ Νοξ, ρωτούν Τραμπ και Μασκ

Πρέπει να πάμε εκεί και να διαπιστώσουμε εάν είναι εκεί όντως ο χρυσός, επιμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο - «Ίσως ο Μάσκ θέλει να δει πώς μοιάζει ο πλούτος του στην πραγματικότητα»
LIFO NEWSROOM
Φράχτη μήκους 8,5 χλμ. κατασκευάζει στον Έβρο και η Τουρκία

Διεθνή / Φράχτη μήκους 8,5 χλμ. κατασκευάζει στον Έβρο και η Τουρκία

Ο νομάρχης της Αδριανούπολης, Γιουνούς Σεζέρ, ανακοίνωσε ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των διαγωνισμών και τα έργα προχωρούν με την υποστήριξη του υπουργείου Εσωτερικών και του υπουργείου Άμυνας
LIFO NEWSROOM