Ο Jay-Z και ο Diddy δεν θα πάνε σε δίκη για τη μήνυση της γυναίκας, που τους κατηγορούσε για τον βιασμό της, το 2000, όταν ήταν μόλις 13 ετών, σε ένα after-party των MTV VMAs.
Η ίδια απέσυρε τη μήνυση εναντίον των ράπερ οικειοθελώς και αμετάκλητα. Αυτό σημαίνει, ότι δεν μπορεί να υποβληθεί εκ νέου αγωγή στο μέλλον.
Σε δήλωσή του, ο 55χρονος ράπερ, στοχοποίησε τον δικηγόρο της γυναίκας, Τόνι Μπάζμπι, που έχει αναλάβει μια σειρά υποθέσεων στις κατηγορίες εις βάρος του Diddy.
Όπως είπε, πιστεύει ότι ο δικηγόρος του προκάλεσε σκόπιμα συναισθηματική δυσφορία, καταθέτοντας σκόπιμα τη μήνυση, την παραμονή της πρεμιέρας της κόρης του, Blue Ivy, για το «Mufasa: The Lion King», εξηγώντας ότι το έκανε «για να με φέρει στη θέση να πρέπει να επιλέξω μεταξύ της υποστήριξης της κόρης μου ή του να κρυφτώ για να αποφύγω τον αρνητικό Τύπο».
«Αισθάνθηκα ότι ο κ. Μπάζμπι μου έβαζε το πιστόλι στον κρόταφο για να υποκύψω στις απαιτήσεις του ή να υποστώ προσωπική και οικονομική καταστροφή» ανέφερε συγκεκριμένα.
Η μήνυση που αποσύρθηκε
Πρόκειται για τη γυναίκα, η οποία είχε υποβάλει μήνυση εις βάρος του Diddy και του Jay-Z, στην οποία τους κατηγορούσε για τον βιασμό της, το 2000, όταν ήταν μόλις 13 ετών, σε ένα after-party των MTV VMAs.
«Σήμερα είναι μια νίκη», δήλωσε ο Jay-Z, μετά την κατάθεση της αίτησης και πρόσθεσε: «Οι επιπόλαιοι, φανταστικοί και αποκρουστικοί ισχυρισμοί απορρίφθηκαν. Αυτή η αστική αγωγή ήταν αβάσιμη και δεν πήγαινε ποτέ πουθενά. Η φανταστική ιστορία που δημιούργησαν ήταν για γέλια. Δεν θα ευχόμουν αυτή την εμπειρία σε κανέναν».
Με τη σειρά του, ο δικηγόρος του Jay-Z, σχολίασε:
«Η ψευδής υπόθεση εναντίον του Jay-Z, που δεν έπρεπε ποτέ να είχε ασκηθεί, απορρίφθηκε. Στεκούμενος απέναντι σε ειδεχθείς και ψευδείς ισχυρισμούς, ο Jay έκανε αυτό που λίγοι μπορούν - αντέδρασε, δεν συμβιβάστηκε ποτέ, δεν πλήρωσε ποτέ ούτε ένα δολάριο, θριάμβευσε και καθάρισε το όνομά του».
Η αντίδραση του Jay-Z στη μήνυση, ήταν άμεση. Μόλις μια ημέρα αφού κατονομάστηκε από τη γυναίκα, κατέθεσε αίτηση απόρριψής της.
Τι ισχυριζόταν η γυναίκα
Η γυναίκα που σήμερα ζει στην Αλαμπάμα, κατηγόρησε Jay-Z και Diddy, ότι τη βίασαν σε ένα afterparty των Video Music Awards. Η ίδια ισχυρίζεται ότι πήγε στα VMAs στη Νέα Υόρκη χωρίς εισιτήριο ελπίζοντας να καταφέρει να αποκτήσει είσοδο, αλλά αντ' αυτού προσκλήθηκε σε ένα afterparty από έναν οδηγό λιμουζίνας που ισχυριζόταν ότι εργαζόταν για τον Diddy. Ο οδηγός φέρεται να την πήγε στο πάρτι, όπου της είπαν να υπογράψει κάτι, «το οποίο πιστεύει ότι ήταν ένα σύμφωνο εμπιστευτικότητας, υποστηρίζει η μήνυση» σύμφωνα με το CBS News.
«Αφού προσπάθησε να μιλήσει με πολλές διασημότητες, η ενάγουσα δέχτηκε ένα ποτό από μία από τις σερβιτόρες που κυκλοφορούσαν στο πλήθος» ανέφερε στην αγωγή της. Άρχισε «να αισθάνεται ζαλάδα αφού ήπιε λίγο ποτό και πήγε να βρει ένα μέρος για να ξαπλώσει» συνεχίζει η αγωγή. «Πήγε σε ένα δωμάτιο που είχε ένα κρεβάτι και, λίγο αφότου ξάπλωσε, ο Diddy, ο Jay -Z και μια διάσημη γυναίκα, της οποία η ανωνυμία διατηρείται, αλλά το φερόμενο ως θύμα αναγνώρισε, μπήκαν στο δωμάτιο».
Ο Jay-Z τη βίασε, ενώ ο Diddy και η διάσημη γυναίκα παρακολουθούσαν, ισχυριζόταν μέχρι πριν λίγους μήνες. Στη συνέχεια, ο Diddy τη βίασε επίσης, ενώ ο ράπερ και η γυναίκα παρακολουθούσαν, υποστηρίζει η αγωγή. «Ο Κομπς (Diddy) προσπάθησε να αναγκάσει την κοπέλα να του κάνει στοματικό σεξ, αλλά εκείνη κατάφερε να τον χτυπήσει, να αρπάξει τα ρούχα της, να τα τυλίξει γύρω της και να το σκάσει. «Παρόλο που υπήρχαν και άλλοι καλεσμένοι στο πάρτι, κανείς δεν φάνηκε να αντιλαμβάνεται την αγωνία της ενάγουσας ή να προσπαθεί να τη βοηθήσει υποστηρίζει η αγωγή».
Με πληροφορίες από People, Reuters