Ο Λάρι, ο γάτος της Ντάουνινγκ Στριτ, έκλεισε 10 χρόνια στην «εξουσία»

Ο Λάρι, ο γάτος της Ντάουνινγκ Στριτ, έκλεισε 10 χρόνια στην «εξουσία» Facebook Twitter
EPA
0

Ο Λάρι, ο «πρώτος γάτος» της Βρετανίας συμπλήρωσε δέκα χρόνια στους διαδρόμους της εξουσίας, στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

Σαν σήμερα πριν από 10 χρόνια ο Λάρι έφυγε από το καταφύγιο ζώων Battersea και εγκαταστάθηκε στο νέο του σπίτι, τη βρετανική πρωθυπουργική κατοικία. Ήταν ο πρώτος που ανέλαβε το σχετικό «χαρτοφυλάκιο» από τότε που συνταξιοδοτήθηκε ο Χάμφρεϊ- ο προηγούμενος πιστός διώκτης τρωκτικών εκεί- το 1997.


Ο Λάρι έχει υπάρξει ήδη πιστός σύντροφος τριών πρωθυπουργών. Υιοθετήθηκε επί πρωθυπουργίας του Ντέιβιντ Κάμερον. Αν και υπήρξαν φήμες ότι ο τελευταίος δεν συμπαθούσε ιδιαίτερα τον γάτο, αναφέρθηκε σε αυτόν στην τελευταία του ομιλία στη Βουλή.

«Δυστυχώς, δεν μπορώ να πάρω μαζί μου τον Λάρι. Ανήκει στο σπίτι και το προσωπικό τον αγαπά πολύ, όπως κι εγώ», είχε πει τότε ο Κάμερον. Έτσι, ο γάτος παρέμεινε στο πόστο του και επί της θητείας της Τερέζα Μέι. Μετά την έλευση του Μπόρις Τζόνσον υπήρξαν φήμες ότι μπορεί ο Λάρι να αποχωρούσε, επειδή ο σημερινός πρωθυπουργός προτιμά τους σκύλους. Όμως, παρότι ο Τζόνσον πήρε μαζί του στην Ντάουνινγκ Στριτ και ένα Τζακ Ράσελ, ο Λάρι παρέμεινε στο πόστο του.

Ο 14 ετών σήμερα γάτος έχει γίνει αρκετές φορές viral. Είτε λόγω στιγμιοτύπων στα οποία κυνηγούσε περιστέρια στην Ντάουνινγκ Στριτ, είτε για παράδειγμα επειδή το 2018 τον «συνόδευσε» αστυνομικός ως την πόρτα του Νο10.


Ο Λάρι έχει «συναντηθεί» με πολλούς ηγέτες, ανάμεσά τους ο Μπαράκ Ομπάμα, που επισκέφθηκε τη βρετανική πρωθυπουργική κατοικία το 2011. Αν και ο γάτος συνήθως δεν είναι φιλικός με τους άνδρες, δεν φάνηκε να ενοχλείται από τον Ομπάμα. Οχτώ χρόνια αργότερα, στην επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ, ο Λάρι προτίμησε να κοιμηθεί κάτω από το αυτοκίνητο του τότε Αμερικανού προέδρου.


«Φαίνεται σαν χθες που ο Λάρι ήρθε στο καταφύγιό μας ως αδέσποτο που χρειαζόταν ένα σπίτι. Δεν πιστεύω ότι κάποιος τότε μπορούσε να φανταστεί πόσο απίστευτη θα εξελισσόταν η ζωή του», δήλωσε η Λίντσεϊ Κουίνλαντ από το Battersea.

«Στα χρόνια του στο Νο10 της Ντάουνινγκ Στριτ δεν έχει αποδειχθεί μόνο εξαιρετικός πρεσβευτής του Battersea, αλλά έχει δείξει σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο πόσο απίστευτες είναι οι γάτες που έχουν διασωθεί», συμπλήρωσε.

Η ιστορία του Λάρι είναι μία ακόμη απόδειξη γιατί όλα τα ζώα αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία, τόνισε η ίδια και συμπλήρωσε: «Τη μία στιγμή μπορεί να είναι ένα παραμελημένο αδέσποτο και την επόμενη μία από τις πιο αγαπητές πολιτικές φιγούρες του έθνους, με θαυμαστές σε όλο τον κόσμο».

Με πληροφορίες από Guardian

 


Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλβανία: Ζήτησαν από τους παρόχους του διαδικτύου να αποκλείσουν την πρόσβαση στο TikTok

Διεθνή / Αλβανία: Ζήτησαν από τους παρόχους του διαδικτύου να αποκλείσουν την πρόσβαση στο TikTok

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα είχε ανακοινώσει τον Δεκέμβριο ότι πρόκειται να απαγορεύσει το TikTok, μία ημέρα μετά τον θάνατο ενός 14χρονου μαθητή στη διάρκεια καυγά κοντά σε σχολείο στα Τίρανα
LIFO NEWSROOM
Η στιγμή που Τραμπ και Μασκ είναι μαζί σε Tesla

Διεθνή / Η στιγμή που Τραμπ και Μασκ είναι μαζί σε Tesla: «Όσοι τα βανδαλίζουν θα περάσουν από την κόλαση»

«Είναι όμορφο, ελπίζω να βοηθήσω στις πωλήσεις» είπε ο Τραμπ, μπαίνοντας στο μπροστινό κάθισμα ενός κόκκινου Model S - Αντίδρασεις με την κίνηση του Αμερικανού προέδρου
LIFO NEWSROOM
Λαβρόφ για Ουκρανία: Η Μόσχα δεν θα πάρει αποφάσεις που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Διεθνή / Λαβρόφ για Ουκρανία: Η Μόσχα δεν θα πάρει αποφάσεις που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Ο Λαβρόφ επανέλαβε τη στάση της Μόσχας ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτεί την παρουσία ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία, αν υπάρξει μόνιμη ειρηνευτική συμφωνία
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Η σύλληψη Παλαιστίνιου ακτιβιστή εγείρει ερωτήματα για την προστασία φοιτητών και κατόχων πράσινης κάρτας

Διεθνή / ΗΠΑ: Η σύλληψη Παλαιστίνιου ακτιβιστή εγείρει ερωτήματα για την προστασία φοιτητών και κατόχων πράσινης κάρτας

Σύμφωνα με νομικούς εμπειρογνώμονες, η κυβέρνηση φαίνεται να επιχειρεί την απέλαση του Χαλίλ με το σκεπτικό ότι συμμετείχε σε τρομοκρατική δραστηριότητα ή συνιστά απειλή
LIFO NEWSROOM