Ο Μακρόν χαιρετίζει το Παρίσι και υπερασπίζεται την παγκοσμιοποίηση

Ο Μακρόν χαιρετίζει το Παρίσι και υπερασπίζεται την παγκοσμιοποίηση Facebook Twitter
0

Μετά την επίσημη ανάληψη καθηκόντων σήμερα το πρωί, ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, από το δημαρχείο του Παρισιού, απέτισε φόρο τιμής στη γαλλική πρωτεύουσα, «λόγο υπερηφάνειας για κάθε Γάλλο», ενώ έσπευσε να υποσχεθεί ότι θα διασφαλίσει «η παγκοσμιοποίηση να ωφελήσει τον καθένα».

Παρουσία της δημάρχου του Παρισιού Αν Ινταλγκό, ο πρόεδρος της Γαλλίας διατύπωσε την ελπίδα ότι θα καταφέρει «να ενώσει την χώρα επιτρέποντας σε κάθε κοινότητα, κάθε νομό, κάθε περιφέρεια να εξελιχθεί σε μια επιτυχημένη περιοχή και να αποτελεί πλήρες κομμάτι της χώρας».


«Η πρόκληση των επόμενων πέντε ετών θα είναι να εμποδίσουμε η χώρα μας να διαλυθεί (...) διασφαλίζοντας, όπως το Παρίσι που τα καταφέρνει περίφημα, ότι η παγκοσμιοποίηση και το άνοιγμα της χώρας μας θα ωφελήσουν τον καθένα» εξ ημών.
«Δεν ξεχνώ τις διασπάσεις, την οργή, τις αμφιβολίες» συμπλήρωσε και λίγο μετά δεσμεύτηκε να «συγκεντρώσει και να ακούσει τους φόβους και να απαντήσει σε αυτούς».


Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο μιας «οικονομίας κυκλικής, συνεργατικής, κοινωνικής, αλληλέγγυας και ψηφιακής» εξήγησε ότι θέλει «να αδράξει αυτές τις νέες ευκαιρίες» όμως «την ίδια στιγμή να προστατεύσει προσφέροντας την ασφάλεια σε νέους τομείς».
Κατόπιν ο Εμανουέλ Μακρόν επανέλαβε το κεντρικό μοτίβο του προγράμματός του:«Να απελευθερώσουμε και να προστατεύσουμε».


Επιπλέον, ο πρόεδρος της Γαλλίας χαιρέτισε τις δράσεις του Παρισιού, που ηγείται στην εκστρατεία εναντίον της κλιματικής αλλαγής, «ένα ρόλο για τον οποίο θα σας βοηθήσω» τόνισε απευθυνόμενος στην Αν Ινταλγκό.


Η δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας, που είναι ιδιαίτερα αφοσιωμένη σε αυτόν τον σκοπό, είχε νωρίτερα υπενθυμίσει στον επικεφαλής του γαλλικού κράτους ότι «το ντίζελ σκοτώνει» κρίνοντας πως πρέπει να «γυρίσουμε σελίδα».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Fyre Festival 2: «Δεν ξέρουμε τίποτα για την εκδήλωση» λέει το δημαρχείου του νησιού που θα φιλοξενήσει το φεστιβάλ 

Διεθνή / Fyre Festival 2: Το «μεγαλύτερο φιάσκο των μουσικών φεστιβάλ» επιστρέφει - ή μήπως όχι;

Οι αρχές δεν έχουν ενημερωθεί, άδειες δεν έχουν εκδοθεί και κανένας καλλιτέχνης δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, αλλά το φεστιβάλ είναι προγραμματισμένο για τον Μάιο του 2025 και ο διοργανωτής επιμένει πως θα γίνει κανονικά
LIFO NEWSROOM
WSJ: Γιατί ο Τραμπ θα καταργήσει το υπουργείο Παιδείας

Διεθνή / WSJ: Γιατί ο Τραμπ ετοιμάζεται να καταργήσει το υπουργείο Παιδείας

Το υπουργείο εποπτεύει, μεταξύ άλλων, τα φοιτητικά δάνεια ύψους 1,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που κατέχουν δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν το πανεπιστήμιο εξ ολοκλήρου
LIFO NEWSROOM
Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Διεθνή / Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας δήλωσε προσβεβλημένος μετά τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου για περικοπές των «8 εκατ. δολαρίων για τη στήριξη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στο Λεσότο που κανείς δεν έχει ακουστά»
LIFO NEWSROOM