O Μπερλουσκόνι θέτει θέμα εξόδου της Ιταλίας από την Ευροζώνη

O Μπερλουσκόνι θέτει θέμα εξόδου της Ιταλίας από την Ευροζώνη Facebook Twitter
0

Εάν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν διασφαλίσει μικρότερο κόστος δανεισμού, τότε η Ιταλία θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, δήλωσε χθες, Τρίτη, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Έχοντας ανακοινώσει νωρίτερα την απόφασή του να ηγηθεί εκ νέου του κόμματός του (PDL) στις εθνικές εκλογές που αναμένονται να πραγματοποιηθούν το Φεβρουάριο, ο Μπερλουσκόνι επεσήμανε σε τηλεοπτική εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να γίνει τελευταία λύση ανάγκης.

«Εάν η Γερμανία δεν αποδεχτεί ότι η ΕΚΤ οφείλει να είναι μία πραγματική κεντρική τράπεζα, εάν τα επιτόκια δεν πέσουν, θα αναγκαστούμε να αφήσουμε το ευρώ και να επιστρέψουμε στο δικό μας νόμισμα, προκειμένου να γίνουμε ανταγωνιστικοί», σχολίασε ο Μπερλουσκόνι.

Το τρέχον διάστημα ο Μπερλουσκόνι έχει ξεκινήσει ήδη να προετοιμάζεται για τις ερχόμενες εκλογές, μέσω τηλεοπτικών εμφανίσεων δια των οποίων επιχειρεί να καλύψει το ευρύ χάσμα με το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, το οποίο στις δημοσκοπήσεις εμφανίζεται ψηλότερα από το δικό του PDL.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κέβιν Σπέισι: «Ίσως ήμουν κι εγώ θύμα του» λέει ο Γκάι Πιρς - «Ωρίμασε» του απάντησε

Διεθνή / Κέβιν Σπέισι: «Ίσως ήμουν κι εγώ θύμα του» λέει ο Γκάι Πιρς - «Ωρίμασε», του απάντησε

«Τους είπες ότι ένα χρόνο αφότου γυρίσαμε το "L.A. Confidential" πέταξες στη Σαβάνα μόνο και μόνο για να περάσεις χρόνο μαζί μου;» συνέχισε o Σπέισι σε βίντεο, με το οποίο απάντησε στις νέες καταγγελίες
LIFO NEWSROOM