Ο Πούτιν καταδύθηκε με βαθυσκάφος για να δει από κοντά υποβρύχιο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

Ο Πούτιν καταδύθηκε με βαθυσκάφος για να δει από κοντά υποβρύχιο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου Facebook Twitter
0

Σε βάθος 50 μέτρων καταδύθηκε το Σάββατο ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν για να δει από κοντά ένα σοβιετικό υποβρύχιο του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου

Όπως έγινε γνωστό από το Κρεμλίνο, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν βούτηξε το Σάββάτο με βαθυσκάφος σε βάθος 50 μέτρων για να δει το σοβιετικό υποβρύχιο, που είχε βυθιστεί στον Φινλανδικό Κόλπο κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.  Η κατάδυση με το βαθυσκάφος C-Explorer 3, που πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή κοντά στη νήσο Χόγκλαντ, διήρκησε περίπου μία ώρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Μια τιμητική πλακέτα τοποθετήθηκε παρουσία του Ρώσου προέδρου από δύτες στο κουφάρι του υποβρυχίου και κατόπιν τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, διευκρίνισε το Κρεμλίνο.


Τον Σεπτέμβριο του 1942, το υποβρύχιο είχε καταστρέψει τρία εχθρικά πλοία στη Βαλτική Θάλασσα, προτού πέσει σε γερμανική νάρκη και βυθιστεί έχοντας πλήρωμα 40 μελών, οι οποίοι έχασαν όλοι τη ζωή τους.

«Όλος ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι η Ρωσία δεν ξεχνά τους ήρωές της, δεν ξεχνά εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία και την ασφάλεια της Πατρίδας μας» υπογράμμισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, σε δηλώσεις που έκανε μόλις επέστρεψε.

 

Εντωμεταξύ, στη Μόσχα, η ρωσική αστυνομία συνέλαβε σήμερα περισσότερους από 600 διαδηλωτές που κατέκλυσαν τους δρόμους σε μια διαδήλωση, που δεν είχε την άδεια των αρχών και πραγματοποιήθηκε μπροστά από το δημοτικό μέγαρο της ρωσικής πρωτεύουσας, με αίτημα τη διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών. Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε μαζικές συλλήψεις των διαδηλωτών που πλημμύρισαν την κεντρική λεωφόρο της Μόσχας, τη λεωφόρο Τβερσκάγια, φωνάζοντας «Ντροπή» ή «Θέλουμε ελεύθερες εκλογές» απωθώντας τον κόσμο προς τους γειτονικούς δρόμους. 

Η αντιπολίτευση καταγγέλλει την απόρριψη των ανεξάρτητων υποψηφίων στις εκλογές της 8ης Σεπτεμβρίου ενώ η μη κυβερνητική οργάνωση OVD-Info, που παρακολουθεί την εξέλιξη των διαδηλώσεων, καταμέτρησε 648 συλλήψεις γύρω στις 19.00 ώρα Ελλάδας κι ενώ η κινητοποίηση είχε σχεδόν τελειώσει. Σύμφωνα με το AFP, ορισμένες από τις συλλήψεις έγιναν με τη χρήση βίας και μία διαδηλώτρια τραυματίστηκε στο κεφάλι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπάρον Τραμπ: Πώς επικοινωνεί με τους συμφοιτητές του στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Μπάρον Τραμπ: Πώς επικοινωνεί με τους συμφοιτητές του στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης

Ο 19χρονος γιος του προέδρου των ΗΠΑ δεν μπορεί να δώσει τον αριθμό του κινητού του, ενώ είναι συνεχώς περικυκλωμένος από πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας, γεγονός που δυσκολεύει την κοινωνικοποίησή του
LIFO NEWSROOM
«Μη δέχεσαι ποτέ το “όχι” ως απάντηση»: Αποτροπιασμός για το video game που βάζει τον παίκτη στη θέση του βιαστή

Διεθνή / «Μη δέχεσαι ποτέ το “όχι” ως απάντηση»: Αποτροπιασμός για το video game που βάζει τον παίκτη στη θέση του βιαστή

Το «No Mercy» δίνει στους παίκτες τον έλεγχο ενός χαρακτήρα που βιάζει, βασανίζει και σκοτώνει γυναίκες, ανάμεσά τους και συγγενικά πρόσωπα, παρουσιάζοντας τις ενέργειες αυτές ως «τιμωρία»
LIFO NEWSROOM