Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας θέτει ζήτημα απαγόρευσης της κατανάλωσης κρέατος σκύλου

Νότια Κορέα: Ο πρόεδρος της χώρας θέτει ζήτημα απαγόρευσης της κατανάλωσης κρέατος σκύλου Facebook Twitter
Pixabay
0

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν έθεσε το ενδεχόμενο απαγόρευσης της κατανάλωσης κρέατος σκύλου στη χώρα.

Η ζήτηση για κρέας σκύλου έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα στους νέους. Εκτιμάται, ωστόσο, ότι  κάθε χρόνο μέχρι και ένα εκατομμύριο σκυλιά σφάζονται στη Νότια Κορέα για αυτός ακριβώς τον σκοπό.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον πρωθυπουργό, ο κ. Μουν αναρωτήθηκε αν ήταν καιρός να «εξεταστεί με σύνεση» η απαγόρευση αυτή.

Είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος, γνωστός φιλόζωος, θέτει την προοπτική απαγόρευσης.

Ο κ. Μουν προχώρησε σε αυτά τα σχόλια αφού ενημερώθηκε για τα νέα μέτρα προστασίας των εγκαταλελειμμένων ζώων στη χώρα.

Υπάρχει ήδη ένας νόμος στη Νότια Κορέα, που απαγορεύει την βάναυση σφαγή σκύλων και γατών, αλλά η ίδια η κατανάλωση από ανθρώπους δεν απαγορεύεται.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, οι άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από την κατανάλωση κρέατος σκύλου, ιδιαίτερα εν μέσω μιας αυξανόμενης τάσης να έχουν οι ίδιοι ζώα ως κατοικίδια.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν, τρεις από τις μεγαλύτερες αγορές κρέατος σκύλου της χώρας να κλείσουν.

Φιλοζωικές ομάδες για τα δικαιώματα των ζώων, που εδώ και καιρό ζητούν να σταματήσει το εμπόριο κρέατος σκύλου, χαιρέτισαν τα σχόλια του κ. Μουν.

«Ένας αυξανόμενος αριθμός Νοτιοκορεατών θεωρεί την κατανάλωση κρέατος σκύλου ως ζήτημα κακοποίησης των ζώων και όχι ως θέμα παράδοσης», δήλωσε ο Τζέον Τζιν-κυούνγκ στους Korea Times, επικεφαλής των Δικαιωμάτων των Ζώων στην Κορέα.

Η συζήτηση γύρω από το θέμα αναμένεται να ενταθεί ενόψει των προεδρικών εκλογών, οι οποίες θα διεξαχθούν το επόμενο έτος. Αρκετοί υποψήφιοι θέτουν ήδη, το θέμα της απαγόρευσης στην ατζέντα τους.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπάρον Τραμπ: Πώς επικοινωνεί με τους συμφοιτητές του στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Μπάρον Τραμπ: Πώς επικοινωνεί με τους συμφοιτητές του στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης

Ο 19χρονος γιος του προέδρου των ΗΠΑ δεν μπορεί να δώσει τον αριθμό του κινητού του, ενώ είναι συνεχώς περικυκλωμένος από πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας, γεγονός που δυσκολεύει την κοινωνικοποίησή του
LIFO NEWSROOM
«Μη δέχεσαι ποτέ το “όχι” ως απάντηση»: Αποτροπιασμός για το video game που βάζει τον παίκτη στη θέση του βιαστή

Διεθνή / «Μη δέχεσαι ποτέ το “όχι” ως απάντηση»: Αποτροπιασμός για το video game που βάζει τον παίκτη στη θέση του βιαστή

Το «No Mercy» δίνει στους παίκτες τον έλεγχο ενός χαρακτήρα που βιάζει, βασανίζει και σκοτώνει γυναίκες, ανάμεσά τους και συγγενικά πρόσωπα, παρουσιάζοντας τις ενέργειες αυτές ως «τιμωρία»
LIFO NEWSROOM