Οι Αnonymous κήρυξαν πόλεμο στην Κου Κλουξ Κλαν

Οι Αnonymous κήρυξαν πόλεμο στην Κου Κλουξ Κλαν Facebook Twitter
0

Ανοιχτό ψηφιακό πόλεμο με την οργάνωση Κου Κλουξ Κλαν έχουν ανοίξει οι Anonymous εδώ και μερικά 24ωρα. Oι χάκερς διέρρευσαν σήμερα στο διαδίκτυο λίστα με τα προσωπικά δεδομένα μελών της οργάνωσης στο Μισούρι, ενώ το Σαββατοκύριακο προηγήθηκε η κυβερνοεπίθεση στο Twitter της Κου Κλουξ Κλαν. 

Όλα ξεκίνησαν όταν μέλη της τοπικής οργάνωσης του Μισούρι μοίρασαν φυλλάδια στην ειρηνική διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε για τον θάνατο του Michael Brown. Η διαδήλωση έγινε στο Φέργκιουσον την περασμένη Παρασκευή και τα μέλη της οργάνωσης έριξαν φυλλάδια με τα οποία προειδοποιούσαν τους διαδηλωτές πως "αν ξυπνήσoυν το θηρίο θα υπάρχει βία". Λίγο μετά οι χάκερς δημοσίευσαν στο Youtube ένα βίντεο με το οποίο ανακοίνωναν πως η Κου Κλουξ Κλαν δεν έπρεπε να αναμειχθεί σε μια ειρηνική διαδήλωση και να απειλήσει το πλήθος. Στο ίδιο βίντεο ανέφεραν πως σύντομα θα υπήρχε και η απάντηση-εκδίκηση για αυτή την επέμβαση. Την επόμενη μέρα οι λογαριασμοί του Twitter της ΚΚΚ περιήλθαν στον έλεγχο των Αnonymous.

Mετά από αυτό τα μέλη της ΚΚΚ αντέδρασαν και απείλησαν τους κυβερνοακτιβιστές, αναφέροντας πως θα υπάρξουν αντίποινα. Οι Anonymous συνέχισαν εντείνοντας τις επιθέσεις τους σε ιστοσελίδες της οργάνωσης και ανακοινώνοντας πως θα υπάρξει στοχευμένη και πιο οργανωμένη διαρροή πληροφοριών η οποία ξεκίνησε σήμερα το πρωί. Τηλέφωνα, διευθύνσεις, ονόματα και λοιπά προσωπικά στοιχεία άρχισαν να διοχετεύονται στο διαδίκτυο από μέλη των Αnonymous, ενώ παράλληλα η ιστοσελίδα "Traditionalist American Knights of the Ku Klux Klan" βρίσκεται πια εκτός λειτουργίας.

Οι Αnonymous κήρυξαν πόλεμο στην Κου Κλουξ Κλαν Facebook Twitter

Ωστόσο η επιχείρηση #OpKKK όπως ονομάστηκε προκάλεσε αρκετά σχόλια στα social media με κάποιους να αναφέρουν πως το να διαρρέεις προσωπικά δεδομένα των ανθρώπων θέτει σε κίνδυνο ακόμη και τις οικογένειές τους. Η αντίθετη πλευρά υποστηρίζει πως μια "βρώμικη" οργάνωση όπως η Κου Κλουξ Κλαν, μόνο έτσι μπορεί να αντιμετωπιστεί. Το ζήτημα που θέτει η πλευρά που υποστηρίζει πως οι Anonymous ξεπέρασαν το όριο είναι πέρα από νομικό και ηθικό και όπως υποστηρίζουν το "ξεσκέπασμα" έπρεπε να γίνει σε πολύ πιο περιορισμένο εύρος.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι – Τι αποκαλύπτει ο διαχειριστής του δικτύου

Διεθνή / Μπλακ άουτ στην Ισπανία: Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι

Μια σειρά διαδοχικών δυσλειτουργιών μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα φαίνεται να ήταν αρκετή για να προκαλέσει το ιστορικό μπλακ άουτ που έπληξε Ισπανία και Πορτογαλία, αφήνοντας εκατομμύρια ανθρώπους δίχως ρεύμα για ώρες.
LIFO NEWSROOM
Μπλακ άουτ σε Ισπανία: «Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές οικονομικές σε όλα τα επίπεδα της υποδομής»

Διεθνή / Μπλακ άουτ σε Ισπανία: «Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές οικονομικές σε όλα τα επίπεδα της υποδομής»

Η εξήγηση του συμβούλου του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής και ειδικού για θέματα ενέργειας, Μιχάλη Μυριάνθη, για το πρωτοφανές μπλακ άουτ σε Ισπανία και Πορτογαλία
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε έρευνα κατά του Χάρβαρντ

Διεθνή / ΗΠΑ: Το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε έρευνα κατά του Χάρβαρντ

Η υπηρεσία Πολιτικών Δικαιωμάτων του υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε ότι οι ξεκίνησε έρευνα «έπειτα από αναφορές για διακρίσεις που γίνονται με βάση τη φυλή στον τρόπο λειτουργίας του περιοδικού» Harvard Law Review κατά παράβαση του άρθρου VI του νόμου περί πολιτικών δικαιωμάτων του 1964
LIFO NEWSROOM