Οι Ευρωπαίοι μετανάστες στη Βρετανία θα πρέπει να έχουν εξασφαλίσει δουλειά για να πάρουν άδεια διαμονής

Οι Ευρωπαίοι μετανάστες στη Βρετανία θα πρέπει να έχουν εξασφαλίσει δουλειά για να πάρουν άδεια διαμονής Facebook Twitter
5

Μη βιώσιμα θεωρεί τα επίπεδα εισροής μεταναστών στη Βρετανία η αρμόδια Υπουργός Εσωτερικών Τερέζα Μέι.

 

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Sunday Times, η κ Μέι υποστήριξε ότι άδεια διαμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο από μετανάστες από άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ, θα δίδεται μόνο εφόσον έχουν ήδη εξασφαλίσει θέση εργασίας.

Όπως γράφει το 24h.com.cy, η τοποθέτηση της κ. Μέι ήρθε λίγες ημέρες μετά από τη δημοσιοποίηση των νεότερων επίσημων στατιστικών στοιχείων για τη μετανάστευση στη Βρετανία. Σύμφωνα με αυτά, το δωδεκάμηνο έως το Μάρτιο του 2015 στη χώρα έφτασαν 330.000 περισσότεροι μετανάστες από εκείνους που έφυγαν, με τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση να αφορά κοινοτικούς πολίτες.

«Η καθαρή μετανάστευση σε αυτόν τον όγκο είναι απλώς μη βιώσιμη», έγραψε η αρμόδια υπουργός. «Ασκεί πίεση στις υποδομές, όπως η στέγαση και οι συγκοινωνίες και στις δημόσιες υπηρεσίες, όπως τα σχολεία και τα νοσοκομεία», συμπλήρωσε.

Η νέα αύξηση στην καθαρή μετανάστευση προς τη Βρετανία σημειώθηκε παρά προηγούμενες δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον να περιορίσει τον καθαρό αριθμό των αφίξεων μεταναστών σε «δεκάδες χιλιάδες».

Όπως σημείωσε στο άρθρο της η κα Μέι, από το 2010 που ανέλαβε για πρώτη φορά τη διακυβέρνηση της χώρας ο κ. Κάμερον οι εκτός ΕΕ μετανάστες έχουν μειωθεί κατά 10%, ενώ οι κοινοτικοί έχουν υπερδιπλασιαστεί.

«Για τον λόγο αυτό η επαναδιαπραγμάτευση της κυβέρνησης για τη σχέση της Βρετανίας με την ΕΕ είναι τόσο σημαντική», σημείωσε η υπουργός. Πρόσθεσε ότι η ιδέα πως η ενδοκοινοτική μετανάστευση δεν μπορεί να ελεγχθεί είναι «ηττοπαθής και λανθασμένη».

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Η μείωση της μετανάστευσης από την ΕΕ δεν χρειάζεται να σημαίνει υπονόμευση της αρχής της ελεύθερης μετακίνησης. Όταν καθιερώθηκε για πρώτη φορά, η ελεύθερη μετακίνηση σήμαινε την ελευθερία να μετακινηθεί κανείς για κάποια θέση εργασίας, όχι την ελευθερία να διασχίζει κανείς τα σύνορα για να αναζητήσει εργασία ή να διεκδικήσει επιδόματα».

Όπως συμπλήρωσε η κα Μέι, τέσσερις στους 10 μετανάστες που ήρθαν στη Βρετανία πέρυσι δεν είχαν θέση εργασίας να τους περιμένει και αυτή η «αναζήτηση καλύτερης ζωής» είχε τεράστιο οικονομικό κόστος για τη δική τους πατρίδα. Παρέθεσε ενδεικτικά το στατιστικό στοιχείο ότι σχεδόν 500 γιατροί εγκαταλείπουν τη Βουλγαρία κάθε χρόνο.

Η Τερέζα Μέι ανέφερε επίσης πως τα τραγικά γεγονότα του καλοκαιριού δείχνουν ότι οι μετανάστες υπό το ισχύον σύστημα στην Ευρώπη είναι εκτεθειμένοι σε εκμετάλλευση από αδίστακτες συμμορίες.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε εξάλλου η Βρετανίδα Υπουργός Εσωτερικών στις πολλές περιπτώσεις ξένων φοιτητών που καταλήγουν να μένουν στη χώρα και μετά το πέρας των σπουδών τους, με την κα Μέι να δηλώνει ότι «πρέπει να σπάσει ο δεσμός μεταξύ βραχυπρόθεσμων σπουδών και μόνιμης εγκατάστασης σε αυτή τη χώρα».

Το άρθρο της Υπουργού Εσωτερικών συνέπεσε με την πρωτοβουλία της Βρετανίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας να ζητήσουν τη δημιουργία κέντρων καταγραφής μεταναστών και προσφύγων σε Ελλάδα και Ιταλία και ενώ ο Πρωθυπουργός Κάμερον ετοιμάζεται να επισκεφθεί την Πορτογαλία και την Ισπανία εντός της εβδομάδας.

Σκοπός του Βρετανού ηγέτη είναι να παρουσιάσει τις θέσεις του για τη νέα σχέση Λονδίνου-Βρυξελλών που επιδιώκει να πετύχει πριν από το δημοψήφισμα για το Brexit. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και η πρόταση για καταβολή κοινωνικών επιδομάτων σε μετανάστες, ακόμα και κοινοτικούς, μόνο εφόσον έχουν εργαστεί στη Βρετανία για τέσσερα χρόνια.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιπαράθεση Μελόνι - Κεντροαριστεράς για τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τον κατώτατο μισθό

Διεθνή / Αντιπαράθεση Μελόνι - Κεντροαριστεράς για τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τον κατώτατο μισθό

«Υπερασπίζομαι τους εργαζόμενους καλύτερα απ’ την “αριστερά με χαβιάρι”», λέει η Μελόνι- «Δεν ανέχομαι να δίνουν ρετσινόλαδο στους εργαζόμενους», απαντά η ηγέτης της κεντροαριστεράς
LIFO NEWSROOM
Ανάλυση Φράνσις Φουκογιάμα στους FT: «Η επιστροφή του Τραμπ: Μια νέα εποχή διάβρωσης για την Αμερική»

Διεθνή / Ανάλυση Φράνσις Φουκουγιάμα στους FT: Τι σημαίνει η ισοπεδωτική νίκη Τραμπ για την Αμερική και τον κόσμο

«Οι Δημοκρατικοί έχασαν την επαφή τους με τη βάση τους στην εργατική τάξη και έγιναν ένα κόμμα κυριαρχούμενο από μορφωμένους αστούς επαγγελματίες» αναφέρει ο πολιτικός φιλόσοφος - Πώς επηρέασε ο woke φιλελευθερισμός
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Καλά άμα εφαρμόσει κάτι τέτοιο τους φοιτητές θα τους ψάχνουν με κιάλια θα κλείσουν τμήματα και τμήματα μεταπτυχιακών αφού πάνω από το 50% των φοιτητών δεν είναι Άγγλοι, οι τιμές για στέγαση θα πέσουν που είναι στο θεό. Δεν νομίζω ότι το έχει σκεφτεί πολύ καλά. Μεγάλο μέρος του πληθυσμού θα ζημιωθεί.
Η συζήτηση έχει ήδη αρχίσει και όλοι (ΜΑ ΟΛΟΙ) οι επιχειρηματικοί πόλοι ασκούν πιέσεις στον Κάμερον να μην κάνει καμια βλακεία. Ακόμα και ο ίδιος ο Κάμερον φαίνεται να διαφωνεί με την ιδέα του Brexit αλλά να είναι παγιδευμένος σε αυτό από τους πιο δεξιούς ψηφοφόρους και τους εκπροσώπους τους. Άλλωστε, η οικονομία της Βρετανίας στηρίζεται πλέον αποκλειστικά στις υπηρεσίες, μια έξοδος από την ΕΕ θα τους κατέστρεφε σχεδόν ολοκληρωτικά αν δεν είχε προηγηθεί μια νέα "βιομηχανοποίηση", κάτι σχεδόν αδύνατο με το κόστος εργασίας της Βρετανίας (στις 7 λίρες την ώρα ο κατώτατος μισθός, συζητιέται αύξηση στις 9).
DONT WORRY! για τα ματια των ψυφοφορων ειναι ολα..χωρις τους ξενους η οικονομια τους θα καταρευσει. ποιος θα δουλεψει στα ξενοδοχεια κ τα εστιατορια?? οι νεαροι αγγλοι τεμπεληδες του κερατα? αστους να λενε.. η μερκελ θα της δωσει απο τα 3 το μακρυτερο!
Έτσι μπράβο, διάλυση της Ευρωπαϊκής ένωσης και μετακίνηση εντός της Ευρώπης μόνο με βίζα. Επιπλέον επαναπατρισμός των Ελλήνων πρώην φοιτητών και νύν μποέμ κατοίκων του Λονδίνου. Πίσω στο Ελλαδιστάν παίδες.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε εξάλλου η Βρετανίδα Υπουργός Εσωτερικών στις πολλές περιπτώσεις ξένων φοιτητών που καταλήγουν να μένουν στη χώρα και μετά το πέρας των σπουδών τους, με την κα Μέι να δηλώνει ότι «πρέπει να σπάσει ο δεσμός μεταξύ βραχυπρόθεσμων σπουδών και μόνιμης εγκατάστασης σε αυτή τη χώρα».Πηγη: lifo.grΜε λιγα λογια, καθιστε ξενοι και φερτε ζεστο χρημα απο το εξωτερικο, πληρωστε τα ακριβα μας διδακτρα, τα ενοικια και τα λοιπα εξοδα, εξαφανιστε τις αποταμιευσεις των γονεων σας αλλα μην ειστε ηλιθιοι, μολις παρετε πτυχιο αλε, δρομο, που θα σας πληρωνουμε. Κονγκρατς, Καμερον!