Οι σοροί των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας επιστρέφουν στη βυθισμένη στο πένθος Ρωσία

Οι σοροί των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας επιστρέφουν στη βυθισμένη στο πένθος Ρωσία Facebook Twitter
1

Συνολικά 25 παιδιά βρίσκονται μεταξύ των 224 θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας με το ρωσικό αεροσκάφος που κατέπεσε στην Χερσόνησο του Σινά, δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του υπουργείου αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών της Ρωσίας.
«Είκοσι πέντε παιδιά σκοτώθηκαν στην συντριβή του αεροσκάφους» επισήμανε ο εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης στην Αγία Πετρούπολη. Ο Πούτιν κήρυξε χθες εθνικό πένθος στη Ρωσία ενώ σήμερα οι πρώτες σοροί των θυμάτων αναμένεται να επαναπατριστούν σήμερα, γνωστοποίησε ο Ρώσος αξιωματούχος, οποίος πρόσθεσε πως κάθε αεροσκάφος μπορεί να μεταφέρει έως και 80 σορούς.

Χθες, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι προσέφερε τη βοήθεια της Ουάσιγκτον κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ σχετικά με τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους στην Αίγυπτο που είχε ως αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο 224 άνθρωποι, γνωστοποίησε σήμερα ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρκ Τόνερ.


«Ο υπουργός Εξωτερικών Κέρι συνομίλησε με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Λαβρόφ σήμερα προκειμένου να εκφράσει τα βαθύτατα συλλυπητήρια των ΗΠΑ στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων της πτήσης 9268 της εταιρείας Kogalymavia που συνετρίβη στην Αίγυπτο. Ο ΥΠΕΞ Κέρι προσέφερε επίσης τη βοήθεια των ΗΠΑ, εφόσον χρειαστεί» επισήμανε ο Τόνερ.


Λίγο νωρίτερα η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στην τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο τύπου του Κρεμλίνου.


«Η Άγκελα Μέρκελ εξέφρασε τα ειλικρινή της συλλυπητήρια για τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους που στοίχισε την ζωή σε πολλούς ανθρώπους» τονίζεται στην ανακοίνωση.


Τα συλλυπητήριά τους εξέφρασαν  μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι Μουν.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εάν έχει κλαπεί ο χρυσός των ΗΠΑ από το Φορτ Νοξ, ρωτούν Τραμπ και Μασκ

Διεθνή / Εάν έχει κλαπεί ο χρυσός των ΗΠΑ από το Φορτ Νοξ, ρωτούν Τραμπ και Μασκ

Πρέπει να πάμε εκεί και να διαπιστώσουμε εάν είναι εκεί όντως ο χρυσός, επιμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο - «Ίσως ο Μάσκ θέλει να δει πώς μοιάζει ο πλούτος του στην πραγματικότητα»
LIFO NEWSROOM
Φράχτη μήκους 8,5 χλμ. κατασκευάζει στον Έβρο και η Τουρκία

Διεθνή / Φράχτη μήκους 8,5 χλμ. κατασκευάζει στον Έβρο και η Τουρκία

Ο νομάρχης της Αδριανούπολης, Γιουνούς Σεζέρ, ανακοίνωσε ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των διαγωνισμών και τα έργα προχωρούν με την υποστήριξη του υπουργείου Εσωτερικών και του υπουργείου Άμυνας
LIFO NEWSROOM
Επτά σημεία από την ομιλία Τραμπ στο Κογκρέσο: «Ο πρόεδρος ακόμη δεν άρχισε»

Διεθνή / Επτά σημεία από την ομιλία Τραμπ στο Κογκρέσο: «Ο πρόεδρος ακόμη δεν άρχισε»

Εκστασιασμένοι Ρεπουμπλικανοί και αποσβολωμένοι Δημοκρατικοί παρακολούθησαν τον Τραμπ να αναφέρεται στην Ουκρανία, τους δασμούς, τη Γροιλανδία και τον Παναμά, τις πολιτικές DEI και, φυσικά, στον Έλον Μασκ
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα απαντά στους δασμούς Τραμπ: Αν οι ΗΠΑ θέλουν πόλεμο, θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους

Διεθνή / Η Κίνα απαντά στους δασμούς Τραμπ: Αν οι ΗΠΑ θέλουν πόλεμο, θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους

Είμαστε έτοιμοι για οποιοδήποτε είδος πολέμου, απαντά το Πεκίνο, αποδεικνύοντας ότι μία υπερδύναμη είναι σαν τη γυναίκα του Καίσαρα: πρέπει και να είναι ισχυρή και να φαίνεται
LIFO NEWSROOM