Ουκρανία: Άλλοι πέντε νεκροί στα ανατολικά της χώρας

Ουκρανία: Άλλοι πέντε νεκροί στα ανατολικά της χώρας Facebook Twitter
0

Πέντε άτομα σκοτώθηκαν την Παρασκευή κατά τη διάρκεια συγκρούσεων κοντά στο χωριό Καρλίφκα, βορειο-δυτικά του Ντονέσκ, ανάμεσα σε ουκρανούς στρατιώτες και φιλορώσους ενόπλους, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Οι τέσσερις από τους νεκρούς είναι μάλλον αυτονομιστές και ο πέμπτος ένας εθελοντής που πολεμούσε στο πλευρό του ουκρανικού στρατού στην ανατολική Ουκρανία.

Το πρακτορείο Ρόιτερς μετέδωσε νωρίτερα ότι ένοπλοι φιλορώσοι αυτονομιστές έστησαν ενέδρα κατά ουκρανικής ομάδας αυτοάμυνας κοντά στο Ντονέτσκ.

Σύμφωνα με τον διοικητή της ομάδας αυτοάμυνας "Τάγμα του Ντονμπάς", οι αυτονομιστές χρησιμοποίησαν αυτόματα όπλα, ελεύθερους σκοπευτές και εκτοξευτήρες χειροβομβίδων κατά του σώματος των ουκρανών εθελοντών.

 

Εντωμεταξύ ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε πριν λίγο ότι η Ουκρανία σπαράσσεται πλέον από "αληθινό εμφύλιο πόλεμο". Όλα αυτά λίγα εικοσιτετράωρα πριν τις προγραμματισμένες για την Κυριακή προεδρικές εκλογές της χώρας.

Η κρίση στην Ουκρανία «γεννήθηκε διότι ο ανατραπείς τέως πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς απέρριψε τη συμφωνία σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ακολούθησε ένα πραξικόπημα, το οποίο υποστήριξαν οι αμερικανοί φίλοι μας, και εν τέλει, επικρατεί χάος κι ένας αληθινός εμφύλιος πόλεμος», υποστήριξε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του σε ένα οικονομικό φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη, στη βορειοδυτική Ρωσία.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα αποκαταστήσει η νέα κυβέρνηση της Γερμανίας τον ρόλο της ως τολμηρού ηγέτη της ΕΕ;

Διεθνή / Γερμανικές εκλογές: Θα γίνει ο Μερτς ο νέος ηγέτης της Ευρώπης;

Ο Φρίντριχ Μερτς μπορεί να ανοικοδομήσει τις ευρωπαϊκές σχέσεις και να αποτελέσει κινητήρια δύναμη για τις αμυντικές δαπάνες, αλλά αντιμετωπίζει την ανατροπή των μεταπολεμικών βεβαιοτήτων από τον Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Γερμανικές εκλογές: Ξεκάθαρη νίκη για το CDU αλλά δεν φτάνει τα αποτελέσματα της εποχής Μέρκελ

Διεθνή / Γερμανικές εκλογές: Ξεκάθαρη νίκη για το CDU αλλά δεν φτάνει τα αποτελέσματα της εποχής Μέρκελ

Tο εκλογικό αποτέλεσμα των Χριστιανοδημοκρατών είναι πολύ χαμηλότερο από τις επιδόσεις του κόμματος υπό την ηγεσία της πρώην επί μακρόν ηγέτιδας και καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ
LIFO NEWSROOM